واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: بازار کار زنان ایران مشابه کشورهای جنگزده
زنان ایرانی نسبت به سایر همتایان جهانی خود و حتی کشورهای منطقه وضع بیکاری بحرانیتری را تجربه میکنند.
به گزارش شهروند؛ بنا به آخرین گزارش سازمان بینالمللی کار، نسبت نرخ مشارکت اقتصادی زنان به مردان در ایران ٢٢,٦درصد است. مقایسه این رقم با سایر کشورهای منطقه نشان میدهد که وضع اشتغال زنان در ایران مشابه دو کشور جنگزده افغانستان و عراق است.
براساس این گزارش نرخ مشارکت اقتصادی زنان در افغانستان ٢٠.١درصد و در عراق ٢١.٥درصد است. این موضوع درحالی رخ میدهد که گزارش مجمع جهانی اقتصاد نیز نشان میدهد گرچه زنان در عربستانسعودی از نظر نرخ مشارکت سیاسی وضع بدتری نسبت به ایران دارند اما از نظر وضع اشتغال و اقتصاد زنان عربستانسعودی وضع بهتری نسبت به ایران را تجربه میکند.
این گزارش همچنین نشان میدهد ایران از نظر برابری شرایط اقتصادی بین زنان و مردان یکی از بدترین جایگاههای جهان را دارد از بین ١٤٢ کشور جهان در سال ٢٠١٤ جایگاه ١٣٩ را از آن خود کرده است. این گزارشها همچنین نشان میدهد کشورهای همسایه نظیر امارات و ترکیه با برخورداری از نرخ مشارکت اقتصادی نزدیک به ٥٠درصد توانستهاند به فرصتهای اشتغال تقریبا برابر برای زنان و مردان برسند.
این درحالی است که براساس دفترچه راهنمای آزمون استخدامی دولت در سال ٩٥ از مجموع ٣هزار سهمیه استخدامی دولت بیشتر از ٩٦٠ مورد تنها به مردان اختصاص داده شده است و مشاغلی که صرفا به زنان اختصاص دارد تنها ١٥ مورد بوده است. بقیه سهمیههای موجود در این دفترچه بین زنان و مردان مشترک بوده است.
ایران در قعر لیست برابری فرصتهای اقتصادی بین زن و مرد
برای نرخ مشارکت اقتصادی زنان در ایران اعداد مختلفی ذکر شده است. اختلاف آماری از ١٢درصد موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی است تا ٢٦درصد برخی گزارشهای بین المللی. اما آنچه که واضح است نرخ مشارکت اقتصادی زنان در ایران بسیار ضعیف است.
گزارش مجمع جهانی اقتصاد نشان میدهد ایران از نظر برابری فرصتهای اقتصادی بین زن و مرد وضع نه چندان جالبی را تجربه میکند. بر این اساس کشور ما از بین ١٤٢ کشور جهان رتبه ١٣٩ را به خود اختصاص داده است و درواقع این موضوع موید آن است که ایران از لحاظ شاخصهای اقتصادی جزء نابرابرترین کشورهای جهان است.
این گزارش تأکید میکند نرخ دستمزد زنان ایرانی بهطور متوسط ٤١درصد کمتر از مردان است. نگاهی به وضع کشورهای منطقه نشان میدهد که عربستان گرچه از لحاظ سیاسی نسبت به ایران فرصت کمتری در اختیار زنان گذاشته است اما از لحاظ اقتصادی جایگاه بالاتری دارد.
در این رتبهبندی عربستان رتبه ١٣٠ جهان را به خود اختصاص داده است و ترکیه جایگاه ١٢٥ را تجربه میکند که گرچه این ارقام رتبههای در خور توجهی به شمار نمیآیند اما وضع بهتر اشتغال زنان در این دو کشور همسایه نسبت به ایران را نشان میدهد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۵ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۵ - 17 September 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]