تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 27 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نيت مؤمن بهتر از عمل او، و نيت كافر بدتر از عمل اوست و هر كس مطابق نيت خود عمل ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816162414




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ابتکار: شرکت‌های نفتی هامون را خشک کردند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: ابتکار: شرکت‌های نفتی هامون را خشک کردند
رییس سازمان حفاظت از محیط زیست از تلاش برای ایجاد یک جریان اجتماعی به منظور نجات هامون خبر داد و گفت: در حال راه‌اندازی یک کمپین بین‌المللی تحت عنوان «نجات هامون» هستیم و کار را با همکاری بخش‌های مختلف و مردم ایران و افغانستان حتما پیگیری می‌کنیم.


 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  معصومه ابتکار درباره تالاب هورالعظیم اظهار کرد: مهم‌ترین مساله این است که وقتی درباره تالاب صحبت می‌کنیم، باید از اصل موضوع شناخت خوبی داشته باشیم. تالاب غالبا از دریاچه متفاوت است. تعریف تالاب در کنوانسیون رامسر و تعاریف بین‌المللی متفاوت بوده و یکی از ویژگی‌های آن این است که تحت تاثیر نوسانات فصلی قرار می‌گیرد.
 
وی افزود: طبعا در کشور ما مخصوصا در نقاطی چون خوزستان و سیستان تحت تاثیر هوای گرم تابستان و ماه‌های منتهی به پاییز این شرایط به سخت‌ترین وضعیت آبی می‌رسد.
 
رییس سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه در دولت یازدهم پس از تصمیمی که در سال‌های 88 و 89 گرفته شد و آب را روی تالاب هورالعظیم بستند و با فعالیت برخی از شرکت‌های نفتی در آنجا تالاب را خشک کردند؛ اقدامات و پیگیری‌های جدی صورت گرفته است، اظهار کرد: به عنوان مثال تالاب مجددا آب‌گیری شد و سدهایی که مانع ورود آب از رودخانه‌های بالادست و مشخصا از کرخه بودند برداشته شد و از آن زمان تاکنون این تالاب در حال آب‌گیری است.
 
حقابه تالاب هورالعظیم کماکان تأمین می‌شود
 
ابتکار ادامه داد: ماه گذشته سفری به خوزستان داشتم و در آنجا دستگاه‌های مرتبط و وزارت نیرو گزارشی ارائه کردند که براساس آن حقابه تالاب هورالعظیم کماکان تأمین می‌شود و بیش از 700 میلیون متر مکعب (63 درصد) تأمین شده و برخلاف سال 92 که کاملا خشک بود، اکنون شاهد وضعیت خوب آبزیان و ماهی‌ها در این تالاب هستیم و تصاویر ماهواره‌ای هم موید این موضوع است.
 
کشت برنج از مشکلات هورالعظیم
 
وی با بیان اینکه ممکن است حوادثی هم اتفاق افتاده باشد و در مواقعی هم مجبور شده باشند آب را در مقطعی قطع کنند و دوباره وصل شود، گفت: کشت گسترده برنج در مناطقی که بخشی از حقابه را برداشت کردند باعث کاهش ورودی آب طی این ماه‌ها شد بخصوص که بیشترین میزان تبخیر و حرارت و نیاز آبی را در این ماه‌ها داشتیم. این موضوع را به وزارت نیرو و جهاد کشاورزی منعکس خواهیم که در این شرایط کشت برنج می‌تواند مشکل جدی ایجاد کند.
 
رییس سازمان حفاظت از محیط زیست با تأکید بر اینکه وضعیت خوبی در هورالعظیم داریم و امیدواریم ادامه پیدا کند، گفت: نظارت‌های ما بر تالاب ادامه دارد و وزارت نیرو در این زمینه اقداماتی داشته است که امیدواریم به صورت جدی دنبال شود.
 
ابتکار درباره وضعیت تالاب هامون نیز گفت: طی سه سال گذشته برای تالاب هامون وقت زیادی گذاشته شده است و اقدامات خوبی انجام داده‌ایم که برخی از آنها به نتیجه رسیده است که از جمله آنها می‌توان به برداشتن موانع اشاره کرد. در سال 92 موانعی را خودمان برای ورود آب ایجاد کرده بودیم که با همکاری خوب وزارت کشور و مرزبانی بخش‌هایی از این موانع برداشته شد و سه نوبت آب‌گیری از تالاب فراح را در سه سال قبل در هامون داشتیم و این وضعیت تغییر کرد. وقتی سازمان را در سال 92 تحویل گرفتیم، آب در آن سوی مرز بود اما اینطرف به علت برخی اقدامات آب وارد نمی‌شد.
 
وی افزود: با اقدامات انجام شده آب به صورت سیلابی وارد هامون شد و باعث شد پوشش گیاهی خوبی در بخش‌هایی از هامون داشته باشیم که مانع گرد و غبار شود . در مجموع وضعیت متفاوت از گذشته است.
 
رییس سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه در هماهنگی انجام شده با وزارت نیرو در چند نوبت علاوه بر آبی که از هیرمند به طور طبیعی آمده در چندین نوبت حقابه‌ها رهاسازی شده و از چاه‌نیمه‌ها وارد تالاب شده است، گفت: آخرین مورد در مردادماه انجام شد و در بخش‌هایی از هامون آب داشتیم و تصاویر ماهواره‌ای هم آن را نشان می‌داد.
 
ابتکار به همکاری با دولت افغانستان اشاره کرد و گفت: میزان همکاری دولت افغانستان بستگی به مناسبات دیپلماتیک دارد. برای احیای تالاب هامون با اشرف غنی صحبت‌هایی انجام دادم و به نظر می‌رسد آنها نیز برای احیای تالاب مشکلی نداشته باشند.
 
وی افزود: تالاب هامون را در کنگره جهانی ذخیره‌گاه‌های زیست‌گونه مطرح کردیم و گزارش مفصلی ارائه دادیم و در نهایت تالاب هامون در یونسکو به عنوان ذخیره‌گاه زیست‌کره ثبت شد که اتفاق بسیار مهمی بود.
 
راه‌اندازی کمپین بین‌المللی «نجات هامون»
 
رییس سازمان حفاظت از محیط زیست از تلاش برای ایجاد یک جریان اجتماعی به منظور نجات هامون خبر داد و گفت: در حال راه‌اندازی یک کمپین بین‌المللی تحت عنوان «نجات هامون» هستیم و کار را با همکاری بخش‌های مختلف و مردم ایران و افغانستان حتما پیگیری می‌کنیم.
 
ابتکار به برخی موارد از جمله بادهای 120 روزه اشاره کرد و گفت: در فصلی که بادهای 120 روزه را پشت سر گذاشتیم و دما بیش از 40 درجه بوده و تبخیر بسیار بالای 5000 میلی‌لیتر را شاهد بودیم، طبیعی است که این اتفاق بیفتد که در سال‌های قبل نیز رخ داده است. بنابراین می‌توان گفت این یک فاجعه زیست محیطی نیست که برخی رسانه‌ها آن را به کار می‌برند.
 
بادهای 120 روزه دست ساز ما نیست / کسی نمی‌تواند جلوی این بادها را بگیرد
 
وی ادامه داد: اتفاقی که بخشی از آن به تغییر اقلیم و شرایط خاص منطقه برمی‌گردد و از سال‌های گذشته وجود داشته است را شاهدیم اما طوری خبرسازی می‌کنند که گویی این بادها دست‌ساز ما بوده و مدعی می‌شوند که چرا جلوی آن را نمی‌گیریم در حالی که  این بادها قرن‌ها در منطقه می‌وزد و کسی نمی‌تواند جلوی این بادها را بگیرد.
 
رییس سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه البته اقداماتی از سوی دولت در دست انجام است که از جمله آنها می‌توان به اصلاح الگوی کشت و آبیاری در منطقه سیستان اشاره کرد، گفت: سال گذشته با هماهنگی شیلات امکانی برای صید ماهی فراهم شد و سال قبل 500 هزار قطعه بچه ماهی صید شد و 110 گروه صیادی فعال شدند و اجازه برداشت ماهی‌ها راپیدا کردند.  همچنین بیش از 150 تن ماهی خشک جمع‌آوری شد که به عنوان پودر ماهی مورد استفاده قرار بگیرد. درآمد خوبی از هامون برای مردم به وجود آمد و هامون دوباره با تدابیری که اتخاذ می‌شود آب‌گیری خواهد شد.
 
ابتکار افزود: امیدواریم با همکاری دولت ایران و افغانستان این میراث مشترک نجات پیدا کند. مهم‌ترین تدابیر ما برای احیای هامون، تامین حقابه‌ها از سوی چاه‌نیمه‌ها، باز نگه داشتن مسیر ورود آب‌های سیلابی از فراح و ادامه مذاکرات با افغانستان و نهادهای بین‌المللی برای تأمین حقابه‌ها است.
 
منبع:ایسنا
انتهای پیام /
 






۲۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن