تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 7 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگاه مؤمن به برادر [دينى] خود تهمت بزند، ايمان در قلب او از ميان مى‏رود، همچنان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

ضد لک اکسیس وای

طراحی سایت در مشهد

کنسرت حامیم کیش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1871799962




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

واقعا بی اطلاعید یا در حوزه محیط زیست سیاسی کاری می کنید؟/ چگونه این همه ماهی در هورالعظیم و هامون خشکی که ادعا می کردید، پیدا شده؟


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



واقعا بی اطلاعید یا در حوزه محیط زیست سیاسی کاری می کنید؟/ چگونه این همه ماهی در هورالعظیم و هامون خشکی که ادعا می کردید، پیدا شده؟
روز نو : همین هایی که ماههاست می گویند هامون و هورالعظیم خشک است و در مقابل انتشار تصاویر ماهواره ای سازمان محیط زیست، این سازمان را متهم به دروغ گویی می کردند، حالا در مرگ ماهیان می گریند؟ این ماهی ها همین چند روزه از آسمان آمدند؟                                                                                                                                                                                 چندی است که اتهام سیاسی کاری از سوی برخی منتقدین به سازمان حفاظت محیط زیست و ریاست آن وارد می شود، اما گاه اتفاقاتی می افتد که واقعیت را به رخ می کشد. در روزهای اخیر برخی منتقدین بر موج سه خبر یوزپلنگ ها، خشکی هامون و هورالعظیم و مرگ ماهیان در آنها سوار شدند و به خیال خویش بر اسب مراد راندند.
البته وجود شرایط سخت و نیازمند به توجه، کار علمی و اجرایی در سه حوزه فوق بر کسی پوشیده نیست. اما اینکه از این شرایط سخت برخی برای خویش  کلاهی می بافند هم نیازمند توجه و پرداختن به منظور تنویر افکار عمومی است.   
سازمان حفاظت محیط زیست در بحث آب ها و تالاب ها، می بایست در مورد آلودگی آب پاسخگو باشد و حق آبه آنها را از دستگاههای مانند وزارت نیرو و وزارت کشاورزی بستاند. همچنین هشدارهای لازم را به دستگاههای توسعه ای و عمرانی  بدهد تا به شرایط زیستی و زیست بومی تالاب ها لطمه نخورد. 
بنابراین نهایت بی اطلاعی یا خود را به نادانی زدن است اگر در مورد مرگ ماهی ها به جای شیلات از سازمان حفاظت محیط زیست سئوال شود، آن هم در شرایطی که علت مرگ ماهی ها آلودگی آب نبوده، بلکه خشکی و تبخیر آب در گرم ترین ماههای سال و دریافت حق آبه کشاورزی کشاورزان برای زراعت است. 
تالاب هورالعظیم تا همین چند روز پیش از سوی آنانی که اکنون از مرگ ماهیان ابراز ناراحتی می کنند، خشک خوانده می شد و سازمان حفاظت محیط زیست متهم به دروغگویی در مورد آبگیری 63 درصد از این تالاب بود. پس آیا این دهها هزار ماهی در خشکی شنا می کرده اند؟!!
چرا از سازمان شیلات سئوال نمی شود که با توجه به شرایط گرما و تبخیر شهریور ماه آیا محاسبات لازم را داشته است؟ یا اینکه سازمان آب محاسبات در رساندن آب به هزاران کشاورز از محل تالاب را درست انجام داده است؟ 
نگاه نادرست و مغرضانه برخی منتقدین به سازمان حفاظت محیط زیست متاسفانه سبب شده که وظایف و مسئولیت های سایر دستگاهها را بر دوش این سازمان انداخته و ابایی هم نداشته باشند که چنین شیوه ای، سایر دستگاهها را ممکن است به سوی عافیت طلبی و گریز از پاسخگویی سوق دهد. همین جاست که یک رسانه به عنوان رکن مردم سالاری زمینه ساز انحراف افکار عمومی و جریان سازی نادرست می شود و به جای مردمسالاری، جای پای استبداد را فراهم کرده، چون بسیاری را از پاسخگویی خلاص می کند.
این نگاه نادرست همچنین نشانگر آنست که اینگونه رسانه ها به جای تهیه اخبار تخصصی بیشتر به دنبال جلب توجه بوده و انتشار خبرهای محیط زیستی آنها بر مبنای دانش مربوطه و آگاهی از وظایف دستگاههای مربوطه نیست.  
خوشبختانه مسئولان در دولت یازدهم پاسخگو بوده و به عنوان مثال در مورد تالاب هامون، مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان در آب های داخلی، وضعیت و اقداماتی که بر عهده شیلات است و انجام شده را تشریح کرده است. وی در زاهدان و در گفت و گو با ایرنا گفته که 500 هزار قطعه بچه ماهی از درون برکه های آب باقی مانده در تالاب بین المللی هامون به وسیله 110 گروه صیادی جمع آوری شده اند و برای اهداف مختلفی مانند پرورش در استخرهای پرورش ماهی و عرضه در بازار مصرف استفاده می شوند. بیش از 350 تن ماهی زنده و خشک شده که از بستر در حال خشکیدن تالاب هامون به دست آمده نیز در حال حمل به کارخانه های تولید پودر ماهی در استان های کرمان، خراسان رضوی، جنوبی و شمالی است.
وی می گوید 500 تن ماهی نیز سال گذشته از بستر تالاب بین المللی هامون جمع آوری و به کارخانه های ساخت پودر ماهی ارسال شده است. متاسفانه با خشک شدن آب های اندکی که از طریق بارندگی و سیلاب در بخش هایی از تالاب بین المللی هامون جمع می شود و همچنین خشکسالی های مداوم، همه ساله شاهد مرگ و میر ماهی ها در مقیاس وسیع در این تالاب هستیم  و به همین منظور اقدامات گوناگونی برای نجات ماهیان باقیمانده این تالاب در حال انجام است.
اما آیا رسانه هایی که در یکی دو روز گذشته به انعکاس موضوع مرگ ماهیان پرداختند، این مصاحبه را هم منعکس کردند؟ آیا عدم انعکاس آن بی انصافی نسبت به اقدامات دستگاههای مسئول نیست که سعی کرده اند خسارات ناشی از خشکسالی و کم آبی را به حداقل برسانند؟ 
راستی همین ها نبودند که ماههاست می گویند هامون خشک است و در مقابل انتشار تصاویر ماهواره ای سازمان حفاظت محیط زیست، این سازمان را متهم به دروغ گویی می کردند؟ حالا در مرگ ماهیان می گریند؟ این ماهی ها همین چند روزه از آسمان آمدند؟ 
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان نیز در توضیح این گونه وقایع می گوید: میلیون ها بچه ماهی در اثر سیلاب ها از رودخانه هیرمند به تالاب هامون وارد می شوند و با  قطع شدن جریان رودخانه باعث در بستر تالاب رشد می کنند. اما با دمای حدود ۴۰ درجه و تبخیر نزدیک به ۵ متری در سال و وقوع طوفان های ۱۲۰ روزه، در اواخر تابستان بسیاری از مناطق تالاب هامون که عمق متوسط آن کمتر از یک متر است رو به خشکی می گذارد. 
سعید محمودی می گوید: اداره کل حفاظت محیط زیست استان با اعلام آمادگی به شیلات مبنی بر آزادی صید ماهیان، در ساماندهی آنان برای صید سریع در آب های کم عمق وارد عمل شده و به این منظور اکیپ های متعددی از صیادان را پشتیبانی کرده است. ماهی های کوچک هم برای مصارف غیر خوراکی توسط صیادان به صورت خشک برای تبدیل به پودر ماهی جمع آوری شده اند. بنابراین تصوری که از تلف شدن ماهی ناشی از نوع خبردهی ایجاد شده تا حد زیادی نادرست است. 
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان نیز در این مورد اضافه می کند. که حدود 80 درصد نیاز کشور به پودر ماهی از طریق واردات تامین می‌شود که جمع‌آوری این ماهی‌ها و ارسال آنها به کارخانه‌های پودرماهی فرصتی اقتصادی برای صیادان است.
برخی رسانه ها هم البته غرضی ندارند. ولی در بیان مطالب بخشی از واقعیت را می گویند. اینجاست که گفتن بخشی از واقعیت می تواند به یک دروغ بزرگ تبدیل شود و حقیقت را وارونه سازد.






تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن