واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: كاهش ۱۰ درصدي تلفات سوانح رانندگي در برنامه پنجم محقق نشد
در حالي كه رئيس پليس راه كشور از مرگ ۴۷۰ مسافر در ۲۴ روز خبر ميدهد، عضو كميسيون اجتماعي مجلس با انتقاد از محقق نشدن كاهش ۱۰ درصدي تلفات حوادث رانندگي در برنامه پنجم توسعه بر لزوم توجه جدي به اين موضوع در برنامه ششم تأكيد كرد.
اقدامات صورت گرفته براي كاهش تلفات جادهاي تاكنون نتيجه مطلوبي در بر نداشته است، به گونهاي كه سرهنگ محمدحسين حميدي، رئيس پليس راه كشور با اشاره به افزايش حجم سفرها در شهريور، با معرفي چهار علت مرگ مسافران در جادههاي كشور از مرگ ۴۷۰ نفر در صحنه تصادفات جادهاي در ۲۴ روز نخست شهريور خبر داد. وي افزود: اين آمار، تنها آمار فوتيهاي صحنه تصادف است كه در صورت اضافهكردن آمار متوفيان سوانح جادهاي در حين انتقال به بيمارستان يا پس از انتقال به مراكز درماني، قطعاً اين آمار، بيشتر خواهد شد. رئيس پليس راه ناجا گفت: همچنين بر اساس آمارهاي به دست آمده از 24 روز نخست شهريور، بيش از 5 هزار و 400 تن از مسافران نيز در سوانح جادهاي مجروح شدهاند. حميدي در پايان با تشريح علت وقوع اين سوانح خاطرنشان كرد: بررسيهاي كارشناسي نشان ميدهد عدم توجه به جلو، خستگي و خوابآلودگي، سرعت غيرمجاز و سبقت غيرمجاز مهمترين علل وقوع تصادفات منجر به فوت بودهاند كه لازم است رانندگان و مسافران با توجه به اين موارد، از شروع سفر يا ادامه آن در هنگام خستگي يا خوابآلودگي و همچنين شتاب و عجله در حين رانندگي جداً پرهيز كنند.
اين سخنان در حالي بيان ميشود كه علي كرد، نماينده مردم خاش در مجلس شوراي اسلامي، از بيتوجهي به كاهش تلفات سوانح رانندگي در برنامه پنجم توسعه انتقاد كرد و افزود: هر چند طي چند سال اخير با روند كاهشي حوادث رانندگي مواجه بودهايم اما نتوانستيم به كاهش 10 درصدي اين موضوع كه در برنامه پنجم توسعه هم ذكر شده دست يابيم. به صورت جدي نياز است كه دستگاه واحدي عوامل اين بيتوجهي را بررسي، پيگيري و اطلاع رساني نمايد. وي، با بيان اينكه زيرساختها براي كاهش سوانح رانندگي در كشور فراهم نيست، بر لزوم توجه جدي به كاهش تلفات حوادث رانندگي در برنامه ششم توسعه تأكيد كرد و گفت: كاهش تلفات مستلزم توجه جدي به فراهم نمودن زيرساختها و تخصيص اعتبارات ويژه است. اين نماينده مردم در مجلس دهم، با انتقاد از اينكه اعتبارات تخصيص يافته به منظور كاهش سوانح رانندگي محدود و اندك است، تصريح كرد: متأسفانه با وجودي كه سالانه تعداد زيادي از هموطنان را در سوانح رانندگي از دست ميدهيم اما اعتبارات اختصاص يافته براي رفع سوانح رانندگي بسيار اندك و محدود است.
وي يادآور شد: طبق شنيدهها استانهاي فارس، خراسان، تهران و اصفهان استانهاي پيشتاز در تصادفات منجر به فوت هستند اما نبايد فراموش كرد كه اين استانها با توجه به تراكم جمعيت و وسايل نقليه در اين زمينه پيشتاز هستند و استانهايي محروم با جمعيت كمتر در كشور وجود دارد كه روزانه شاهد مصدوميت و مرگ شهروندان آنها در جادههاي مرگ هستيم و نياز است كه به آنها نيز در هنگام تخصيص بودجه توجه بيشتري كرد. عضو كميسيون اجتماعي مجلس دهم، بر لزوم شناسايي و رفع نقاط حادثهخيز در جهت كاهش سوانح رانندگي تأكيد كرد و افزود: بايد اعتبارات ويژه براي رفع نقاط حادثهخيز كشور در نظر گرفته شده و در كنار اين در هر 50 كيلومتر يك راهدارخانه با تمامي امكانات مخصوصا در پيچها و نقاط حادثهخيز احداث شود.
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]