تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834617834
توافق دولت و مجلس بر پوستاندازي قانون نظام پزشكي
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: توافق دولت و مجلس بر پوستاندازي قانون نظام پزشكي
ناكارآمدي قانون نظام پزشكي سازمان تعزيرات را وادار به برخورد با تخلفات حوزه سلامت كرده است / «ما به عنوان وزارت بهداشت معتقديم كه قانون نظام پزشكي در برخي موارد داراي نقصهاي جدي است؛ هم از جهت حقوق خدمتگيرندگان و هم حقوق صنف.
نویسنده : زهرا چيذري
«ما به عنوان وزارت بهداشت معتقديم كه قانون نظام پزشكي در برخي موارد داراي نقصهاي جدي است؛ هم از جهت حقوق خدمتگيرندگان و هم حقوق صنف. اشكالاتي مطرح است كه به دليل فني بودن، نميتوان آن را در اين جلسه بيان كرد. در مجموع قانون نظامپزشكي بايد بازنگري شود اما خود سازمان نظام پزشكي بايد اين پيشنهاد را مطرح كند.»؛ اين بخشي از سخنان وزير بهداشت است كه زمزمههاي لزوم تغيير قانون نظام پزشكي و بازدارنده نبودن مجازاتهاي پزشكان متخلف بر اساس قوانين موجود را مطرح كرد.
اگرچه خطاها و قصورات پزشكي هميشه وجود داشته و در سالهاي اخير با كمرنگ شدن اخلاق پزشكي اين تخلفات به شكلي جديتر اتفاق ميافتد اما بحث لزوم تغيير و برطرف شدن نواقص قانون نظام پزشكي يكي دو ماهي است كه جديتر مطرح ميشود. ماجرا از آشكار شدن تخلف يك ارتوپد آغاز شد؛پزشكي كه اگرچه پول جراحي را دريافت ميكرد اما پروتزي در بدن بيمار كار نميگذاشت و با آشكار شدن اين تخلف درباره يكي از بيمارانش معلوم شد، اين قصه سر دراز دارد و دهها پرونده برايش تشكيل شد، با وجود اين يك سال ممنوعيت از كار تنها مجازاتي بود كه براي اين پزشك در نظر گرفته شد. اين مجازات حتي صداي وزير بهداشت را هم در آورد. بعد از اين ماجرا بود كه وزير بهداشت تأكيد كرد: خطاهاي پزشكي وجود دارد و هيچ جامعهاي هم از آن مصون نيست، اما در دنيا قوانين بازدارندهاي در اين زمينه وجود دارد كه از بروز اين خطاها پيشگيري كند يا آن را به حداقل برساند. در كشور ما هم در اين زمينه قانون مجازات اسلامي و همچنين قانون نظام پزشكي وجود دارد، اما در برخورد با تخلفات پزشكي حقي كه براي وزارت بهداشت قائل هستند، كمترين حق است.
مجازاتهايي كه مجازات نيست
وزير بهداشت در لزوم تجديدنظر درباره قوانين نظام پزشكي ميگويد: آنجا كه حقوق عامه مردم مطرح است، قانونگذار بايد در قوانينش تجديدنظر داشته باشد. در تخلفات بايد مجازاتها بازدارنده باشند، اين در حالي است كه اكنون اينچنين نيست و تخلفات پزشكي بايد از مسير نظام پزشكي (خود صنف) و دادگاه جرايم پزشكي تصميمگيري شود.
وي با اشاره به ماجراي ارتوپد متخلف ميافزايد: به عنوان مثال در خبرها فردي متخلف را كه اسم پزشك روي خود گذاشته و لباس پاك پزشكي را بر تن دارد، ميبينيم كه به اطلاع مردم ميرسانند اين پزشك جراحي كرده، تجهيزات لازم را به كار نبرده اما هزينه آن را از بيمار گرفته است؛ 80 ميليون ايراني نيز اين خبر را ميبينند كه در اعمال جراحي تقلب و تخلف صورت گرفته است اما قانونگذار محكوميت يك ساله به وي ميدهد، اينچنين مجازاتهايي بازدارنده نيست.
پيشينه بازنگري در قوانين سازمان نظام پزشكي
آخرين بار در سال ۱۳۸۳ و در دوره دكترسيدشهابالدين صدر، قانون نظام پزشكي بازنگري شد، امروز از سوي سازمان نظام پزشكي نيز پذيرفته شده است.
مطابق قانون، سازمان نظام پزشكي داراي هيئتهايي به نام هيئتبدوي و دادسراهاي انتظامي است كه طبق قانون وظايف هر دو مشخص شده است؛ آنها موظف هستند شكايت اشخاص حقيقي يا حقوقي را مورد ارزيابي قرار دهند و بر اساس آييننامه، ابعاد مختلف موضوع را بررسي و در صورت لزوم، از كارشناسان مرتبط دعوت كنند. در نهايت پس از انجام تحقيقات، ميتوانند نسبت به آن پرونده قرار منع تعقيب صادر كنند. اما اگر به اين نتيجه رسيدند كه قصوري صورت گرفته است، كيفرخواست صادركنند و پرونده را به هيئتهاي انتظامي ارجاع دهند. در عين حال، شاكي ميتواند نسبت به اين نظر اعتراض كند. در اين صورت هم پرونده به هيئتهاي انتظامي نظام پزشكي ميرود. سازمان نظام پزشكي ميتواند طبق صلاحديد دادگاههاي عمومي و انقلاب در خصوص پروندههاي قصور و خطاي پزشكي اظهار نظر كند. اين كارشناسي همچنين ميتواند توسط پزشكي قانوني انجام شود. در هر صورت نظام پزشكي نظر كارشناسي خود را اعلام و قاضي و دادگاه متناسب با آن رأي خود را صادر ميكنند؛ به اين معني كه روال قانوني واحدي در ارجاع اين پروندهها به مراجع كارشناسي وجود ندارد.
تركيب معنادار يك هيئت بدوي
در تركيب هيئت بدوي سازمان نظام پزشكي، ۱۳ عضو شامل ۱۱ پزشك و دو نماينده از دادگستري و پزشكي قانوني حضور دارند. طبق ماده ۵۹ و ۸۸ آيين رسيدگي دادسراها و هيئتهاي بدوي نظام پزشكي، ارائه رأي هيئت بدوي وتجديدنظرطبق نظراكثريت آرا صادرميشود، يعني اكثريت يا همان ۱۱ نفري كه عضو نظام پزشكي هستند، ميتوانند به طورقانوني تصميمگيري كنند.
همچنين طبق تبصره يك ماده ۳۵ و ماده ۴۹ آيين رسيدگي دادسراها و هيئتهاي انتظامي سازمان نظام پزشكي، رئيس و دبير هيئتهاي بدوي انتظامي، توسط رئيس كل سازمان نظام پزشكي منصوب ميشوند. وزير بهداشت در پاسخ به انتقادات درباره تركيب هيئت بدوي نظام پزشكي ميگويد: «اگر براي سازمان نظام پزشكي اين اشكال را بگيرند كه در قضاوتها جنبه حمايتي براي پزشكان دارد و نميتواند به درستي عمل كند، بايد گفت كه اين اشكال براي كانون وكلا، نظام مهندسي و... هم صدق ميكند. حال هر تصميمي كه براي ساير صنوف گرفتند، آن را براي اين صنف هم اعمال كنند. جامعه پزشكي هم از آن تصميم استقبال ميكند.»
نقص در جاي ديگر است
نقص در قانون كنوني نظام پزشكي و لزوم بازنگري درآن اگرچه به طور رسمي از سوي وزير بهداشت مطرح شده اما مسئولان سازمان نظام پزشكي نظر مثبتي روي اين موضوع ندارند. دكتر عليرضا اسپيد، نايب رئيس مجمع عمومي نظام پزشكي كشور يكي از آنهاست؛« شايد موارد جزئي نياز به تغيير داشته باشد اما قانون نظام پزشكي مصوب مجلس است و اكنون دليل خاصي براي تغيير آن وجود ندارد.»
وي معتقد است: قانون آييننامه نيست كه هرساله بتواند مورد بازنگري قرار گيرد و به جاي اينكه دنبال تغيير قانون باشيم، بايد با همكاري متقابل ميان سازمان نظام پزشكي و وزارت بهداشت از ظرفيتهاي فعلي قانون به خوبي استفاده كنيم؛ اگر ما بد عمل ميكنيم تقصير قانون نيست. از نگاه اسپيد شايد يكي از دلايلي كه وزارت بهداشت عقيده دارد قانون تشكيل سازمان نظام پزشكي داراي نقص جدي است و بايد تغيير كند، عدم مشاركت وزارت بهداشت در هيئتهاي انتظامي است. به گفته اسپيد بررسي قصور و كار كارشناسي قصورهاي پزشكي بر اساس قانون بر عهده هيئتهاي بدوي، تجديدنظر و هيئت عالي نظام پزشكي است، ولي بايد اين موضوع را هم در نظر گرفت كه در تمامي هيئتهاي انتظامي نماينده قوه قضائيه و پزشكي قانوني حضور دارند.
ايرج خسرونيا، رئيس هيئت بدوي رسيدگي به جرايم پزشكي درباره لزوم بازنگري در قانون نظام پزشكي و نواقص اين قانون كه محكوميت يك ساله را براي ارتوپد كم فروش حكم ميكند، پاسخ ميدهد: ما در هيئت بدوي فقط به لحاظ اخلاقي جرم را بررسي و حكم صادر ميكنيم. از سوي ديگر حكم يكسال تعليق از كار چندان هم كم نيست! وقتي يك پزشك يك سال نتواند كار كند، آبروي او رفته و در واقع حكم سنگيني برايش بريده شده است.
ورود تعزيرات به تخلفات حوزه سلامت نشاني از نقص قانون نظام پزشكي
با وجود مقاومتهاي مسئولان سازمان نظام پزشكي در برابر بازنگري قانون اين سازمان اما مجلس هم نگاه مثبتي به اين تغيير دارد. محمدحسين قرباني، نايب رئيس كميسيون بهداشت و درمان مجلس هم در واكنش به اين موضوع ميگويد: «به نظر بنده نيز بسياري از قوانين در حوزه نظام پزشكي به بازنگري نياز دارد. تخلفات بسياري در حوزه پزشكي انجام ميشود اما مجازاتها به اندازه كافي بازدارنده و متناسب با جرم نيست كه اين نمونهاي از نقص در قانون سازمان نظام پزشكي است.»
وي در بيان نمونه ديگري از نقص در قانون فعلي نظام پزشكي ميافزايد: «ضعف در قانون و عدم انجام وظيفه معاونت درمان و سازمان نظام پزشكي موجب شده سازمان ديگري همچون سازمان تعزيرات براي بستن بيمارستاني متخلف ورود پيدا كند.»
استدلالهاي موافقان بازنگري در قانون نظام پزشكي و آنچه كه براي مردم ملموس است، لزوم اين بازنگري را بيش از پيش مطرح ميكند. اين بار اما بايد با نگاهي كارشناسانه و دقتي بيشتر قانوني را كه با سلامت مردم و سلامت اخلاقي در جامعه پزشكي مرتبط است نگاه كرد تا نواقص موجود دوباره تكرار نشود يا به شكلي ديگر بروز يابد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]
صفحات پیشنهادی
تمام توافقها باید در مجلس تصویب شود
سیدحسین نقوی حسینی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به موضوعات و ابهامات مطرح شده درباره حضور ایران در توافق F A T F گفت عضویت ایران در این توافق از راه کارها و سبک های غربی برای مجبور کردن کشورها جهت پذیرش اصول لیبرالیستی است از یان رو آن ها در حاشیه یک توافقمبارزه با مواد مخدر، پولشویی و جرائم سازمان یافته/۲ ابوترابی: اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر ضروری است و باید
مبارزه با مواد مخدر پولشویی و جرائم سازمان یافته ۲ابوترابی اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر ضروری است و باید اولویت مجلس دهم باشد دبیر دوم کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس نهم گفت قانون مبارزه با مواد مخدر باید اصلاح شود چون در مورد پیشگیری راهکار مناسبی ندارد باید شورای هماهنگی مبادکتر همتی ناظر مجلس دهم در شورای عالی نظام پزشکی کشور شد
دکتر همتی ناظر مجلس دهم در شورای عالی نظام پزشکی کشور شد احمد همتی نماینده اصلاحطلب مردم سمنان مهدیشهر و سرخه به عنوان ناظر مجلس دهم در شورای عالی نظام پزشکی انتخاب شد ۱۳۹۵ سه شنبه ۹ شهريور ساعت 07 26 به گزارش پانا از سمنان با رای نمایندگان مردم در مجلس دهم دکتر احمد همتی ازپزشکی قانونی: مرگ 22 هزار نفر در حوادث رانندگی شهریور 10 سال اخیر
پزشکی قانونی مرگ 22 هزار نفر در حوادث رانندگی شهریور 10 سال اخیر سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد در شهریور ماه های 10 سال گذشته 1385 تا 1394 22 هزار و 684 نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند که این رقم 10 8 درصد از کل تلفات رانندگی این مدت را در برمی گیرد برحمانی فضلی: هجمه به منشا قدرت و وحدت، حرکت کردن در مسیر دشمن است/ مجلس و دولت باید به سمت تغییر نظام برنامه ر
مینودشت - ایرنا - وزیر کشور اعتقادات دینی مردم ولایت و رهبری و انسجام ملی را منشا اصلی قدرت و وحدت دانست و گفت هر کسی به این موارد هجمه وارد کرد و آسیب زد در مسیر دشمن حرکت می کند به گزارش خبرنگار ایرنا عبدالرضا رحمانی فضلی این مطلب را امروز شنبه در دیدار نخبگان و برگزیدگانپرونده کیارستمی در انتظار نظر پزشکی قانونی/ تشکیل کمیته ای برای کاهش عفونت های بیمارستانی
ایرج حریرچی در گفت و گو با خبرنگار جام جم آنلاین افزود در گذشته به دلیل ضعف سیستم آمارگیری و ثبت گزارش ها آمار دقیقی از خطاهای پزشکی در دسترس نبود اما اکنون با به دست آوردن آمار و اطلاعات دقیق می توان از نوع و میزان خطاهای درمانی تا حد امکان جلوگیری کرد و آنان را به حداقل رساندضرورت تغییرات اساسی و زیربنایی در قانون نظام پزشکی
رییس نظام پزشکی بابل گفت قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی مصوب سال 83 ضعف های مختلفی دارد که باید با حضور کارشناسان خبره مورد بازنگری اصولی قرار گیرد عبدالرحیم قلی زاده پاشا رییس نظام پزشکی بابل در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان بامقام مسئول دولتی در گفتوگو با فارس خبر داد پیشنهاد حذف بنزین دو نرخی در اصلاحیه قانون بودجه/ اصلاحیه یکشنبه د
مقام مسئول دولتی در گفتوگو با فارس خبر دادپیشنهاد حذف بنزین دو نرخی در اصلاحیه قانون بودجه اصلاحیه یکشنبه در مجلس مطرح میشود مقام مسئول دولتی گفت پیشنهاد وزیر نفت درباره حذف مصوبه مجلس درباره بنزین دو نرخی در اصلاحیه اخیر قانون بودجه گنجانده شده و به تصویب هیئت دولت رسیده استقاضیپور: دولت قانون عفاف و حجاب را اجرا نمیکند/رئیس جمهور و وزیر کشور موظف به اجرای مصوبات مجلس هستند
قاضیپور دولت قانون عفاف و حجاب را اجرا نمیکند رئیس جمهور و وزیر کشور موظف به اجرای مصوبات مجلس هستند متاسفانه سهلانگاری برخی مسئولان ارشد سبب شده که روند بدحجابی و بعضا بیحجابی در کشور ادامه یابد نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت متاسفانه دولت قانون عفاف وشمارش معکوس برای حذف غده سرطانی از جهان/58 خداییان:دولت و دستگاه قضا باید با حقوقهای غیرمتعارف برخورد اساسی
شمارش معکوس برای حذف غده سرطانی از جهان 58خداییان دولت و دستگاه قضا باید با حقوقهای غیرمتعارف برخورد اساسی کنند لزوم ورود مجلس برای اصلاح قانون معاون حقوقی قوه قضاییه گفت از طریق مجلس و مراجع قانونگذاری مقرراتی که اجازه میدهند برخیها حقوق غیرمتعارف بگیرند را باید اصلاح کند-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها