واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نطق روحانی پشت تریبون سازمان ملل چه خواهد بود؟
تریبون اجلاس سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل فضای خوبی را ایجاد میکند تا روسای جمهور کشورها در سطح بین المللی نقطه نظرات خود را بیان کنند.
به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اجلاس سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل فرصتی است که در آن کشورها، حضور به هم رسانده و دیدگاه های خود را پیرامون موضوعات مختلف بیان می کنند، این اجلاس فضای خوبی را ایجاد می کند تا روسا و نمایندگان کشورهای مختلف جهان از آن بهره گرفته و در سطح بین المللی نقطه نظرات خود را بیان کنند.
مجمع عمومی سالانه سازمان ملل متحد رکن اصلی، جهانی و مشورتی این سازمان بوده و یکی از ۶ رکن اصلی سازمان ملل متحد و تنها رکنی است که تمام کشورهای عضو در آن شرکت دارند. مجمع جلساتی سالانه به ریاست یکی از اعضا که منتخب تمام دیگر اعضا است، برگزار میکند.
اجلاس سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل همیشه رویداد مهمی بوده است، قرار است رئیس جمهور کشورمان و پس از شرکت اجلاس ونزوئلا(هفدهمین نشست کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها)، در هفتاد و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک شرکت کند، با وجود اهمیت این اجلاس، این سوال مطرح می شود که محورهای اصلی سخنرانی رئیس جمهور کشورمان چه خواهد بود؟ و چرا این نطق از اهمیت خاصی برخوردار است؟
دومین تریبون در مجمع پس از پسابرجام
تیرماه سال گذشته، دنیا نظاره گر یکی از مهم ترین توافق ها در عصه دیپلماسی بود. اگر بعد هسته ای و فنی این توافق موسوم به برجام را کنار بگذاریم فضای امنیتی ای که برای ایران ساخته بودند نیز در اثر این توافق شکسته شد چرا که پس از برجام دیگر کسی نمی توانست ایران را محکوم به تهدیدی برای کشورها کند و رویکرد تعامل جمهوری اسلامی ایران با جهان دیگر بر کسی پوشیده نبود.
اکنون که یک سال از توافق می گذرد، دو پارامتر به شدت مورد رصد قرار می گیرد که مردم دنیا نیز آن را قضاوت می کنند؛ تعهدات ایران و غرب موضوعی است که طرفین شدیدا آن را ارزیابی کرده و بر مبنای آن برجام را به پیش می برند.
"بدعهدی" طرف غربی و کارشکنی های ایالات متحده در اجرای برجام از یک سو و اجرای تمام تعهدات ایران از طرف دیگر دنیا را به قضاوتی وا خواهد داشت که به نفع دیگر کشورهای طرف قرارداد هسته ای نخواهد بود و برجام را تحت شعاع قرار خواهد داد به همین جهت با توجه به اینکه در سه سال گذشته سخنرانی رئیس جمهور کشورمان با محوریت تعامل جمهوری اسلامی ایران با جهان از با اهمیت ترین سخنرانان شناخته شد می توان گفت که تریبون سازمان ملل فرصت خوبی است تا مردم جهان نتیجه این یک سال توافق را بشنوند و التزامی باشد برای پایبندی ایران به تعهداتش و عهد شکنی های امریکا.
اطمینان سازی برای برقراری مبادلات تجاری
با اجرایی شدن برجام در دی ماه سال گذشته بنا شد که با لغو کلیه تحریم های مربوط به نقل و انتقالات بانکی، کلیه دارایی های بلوکه شده ایران آزاد شود و به رغم گزارش یوکیو آمانو، دبیرکل سازمان بین المللی انرژی اتمی مبنی بر این که ایران بیش از تعهدات خود در برجام عمل کرده است، اما برخی طرف های مذاکره با ایران به تعهدات برجام پایبند نیستند.
آمریکایی ها می گویند که ایران می تواند از طریق بانک ها و شرکت های اروپایی مبادلات بین المللی را انجام دهد، اما آنان هنوز درباره از سرگیری فعالیت های تجاری خود در ایران تردید دارند و تنها دلیل در این زمینه احتمال ادامه تحریم های یکجانبه از سوی آمریکا اعلام شده است.
براساس اظهارات مقامات شرکت های بین المللی، یکی از اصلی ترین مشکلات موجود در این زمینه، عدم تمایل بانک های خارجی برای انجام معاملات بین بانکی است به همین جهت پرداختن به موضوع تجارت بین الملل در سخنرانی می تواند در این زمینه راه گشا باشد، همچنین دیدارهایی که در حاشیه این مجمع صورت می گیرد هم می تواند در زمینه اطمینان دهی به کشورهای مردد در برقراری ارتباط با ایران موثر باشد.
مقابله با فضاسازی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا علیه ایران
پرونده هسته ای ایران و برجام یکی از محورهای اصلی شعار های انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا شده است که با استفاده از ان توانستند هیاهوی نسبتا زیادی را در کمپین های انتخاباتی خود به پا کنند و متاثر از آن نیز فضای جامعه خود و نهایت جهان را تحت قرار داده و خواهند داد.
دستاویز برجام،منعکس کردن اطلاعات غلط پیرامون آن و فضای تخریبی علیه ایران یکی از اتفاقاتی است که دو ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری امریکا شکل گرفته و ادامه خواهد داشت به همین جهت عده ای از کارشناسان معتقدند حضور رئیس جمهور کشورمان در نیویورک و قرار گرفتن پشت تریبون سازمان ملل آن هم دوماه مانده به انتخابات ایالات متحده که تمام تمرکز جهان را به خود معطوف خواهد کرد، فرصتی است که شفاف سازی لازم در این زمینه صوت گیرد.
نا گفته نماند که تبليغات گروه های تندرو آمریکا عليه ايران پيش از سفر روحانی در حال شکل گیری است، به عنوان مثال تندروها پلاکاردهایی را در سطح شهر با مضمونی چون "مرگ بر امريكا يعنی مرگ بر مردم امريكا" پخش کرده اند در حالی مقامات ایران بارها پس از انقلاب اسلامی تاکید کردند که مراد از مرگ بر آمریکا، سیاستمداران امریکا و سران استکبار است و جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه بد خواه مردم هیچ کشوری نبوده و نخواهد بود.
تروریسم چاقویی که دسته خود را برید
با توجه به اتفاقات مهمی که در یک سال گذشته رخ داد موضوعات منطقهای و تروریستی که دامنه آن به برخی کشورهای اروپایی هم کشیده شد، پیش بینی می شود که پرداختن به بحث خشونت و افراطی گری، روسای جمهور زیادی را نسبت به سال گذشته به این اجلاس بکشاند از جمله آنهایی که در این یک سال گذشته علی رغم حمایت دورا دور از تروریست ها از این موضوع زخم خوردند.
همچنین ماجرای آوارگان سوری به معضل مهمی برای اروپا تبدیل شده است به همین جهت تاکید بر موضوعاتی چون مبارزه با تروریسم و همگرایی منطقه ای در مقابل تروریست های قطعا از محور های رئیس جمهور کشورمان و دیگر روسای جمهور خواهد بود که امیدواریم باب همکاری درستی را در این زمینه بگشاید.
ضمن توجه به همه محورهای گفته شده باید توجه داشت این آخرین حضور کاروان تدبیرو امید در مجمع عمومی سازمان ملل خواهد بود به همین جهت عده ای از تحلیلگران معتقدند این موضوع فرصتی است تا روحانی بتواند بار دیگر سیاست های خود را در عرصه بین المللی تبیین و یا سیاست های جدید خود را بازگو کند که این امر در انتخابات ریاست جمهوری ایران بی تاثیر نخواهد بود.
گزارش از هدیه آقاپور
۲۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۷:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]