واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: تقابل لاريجاني با روحاني در انتخابات ٩٦؟
لاریجانی می داند ریاست بر بهارستان به عنوان یک قوه قدرتمند ایران، دست کمی از بازوی اجرایی نظام ندارد. چرا که تمام اقدامات دستگاه های اجرایی به نوعی تحت نظر و کنترل مجلس صورت می گیرد و از سویی نیز لاریجانی برای تاثیرگذر بودن در عرصه اجرایی می تواند با بازی مناسب سیاسی در این روزها، جایگاه های وزارت و معاونت رییس جمهور آینده را براي خود کند و از این طریق نیز به خواسته هایش برسد
به گزارش نامه نیوز،ایران، کشوری وسیع با جمعیت 80 میلیونی، برای اداره امور اجرایی خود نیازمند مدیری است که بتواند با استفاده بهینه از امکانات، این مرز و بوم را از کوتاه ترین مسیر ممکن بدون هزینه های اضافی به قله سعادت برساند.
در این میان افرادی زیادی هستند که مدعی این صلاحیت اند ولی از حرف تا عمل فاصله فراوانی وجود دارد. در همین چند سال گذشته شاهد آن بودیم که مدعیان با تصمیم گیری های نامناسب چگونه به کشور آسیب وارد کردند و در برخی از عرصه ها سبب عقب ماندن ایران از بازی های جهانی شدند.
حال با نزدیک شدن به انتخابات سال 96 و نیز آغاز گمانه زنی های سیاسی، افراد و جریان های مختلف از حضورچهره هایی در میدان سخن می گویند که تنها در حد حدس و خیال باقی خواهد ماند و در عالم واقعیت جایگاهی ندارد.
لاریجانی وارد می شود!
اما برخی گزینه های دیگری که گاهی از آنها برای شرکت در کارزار96 سخن به میان می آید، صلاحیت عرصه مدیریت را دارند و سابقه آنها نیز با ریاست هم تراز است ولی باید دانست که هر کسی را بهر کاری ساختند. در همین راستا در میان زمزمه های حضور محمود احمدی نژاد در میدان رقابت انتخاباتی که همگان با پیشینه وی آشنایی دارند ، یکی از چهره های سیاسی از احتمال حضور علی لاریجانی در انتخابات سخن گفته است. سخنانی که شاید در حد یک گمانه زنی باشد ولی جای بررسی دارد.
علی لاریجانی، سیاستمداری که سال هاست در عرصه های مختلف حاکمیتی حاضر شده و مشغول فعالیت است، این روزها به عنوان رییس یکی از بخش های اصلی دموکراسی یعنی مجلس به امور می پردازد.
تغییرات در رییس مجلس
لاریجانی در گذشته به عنوان یکی از چهره های راستگرا و محافظه کار به حساب می آمد ولی از اوایل مجلس نهم و دورانی که مشاهده کرد هم قشرهایش چگونه در دامان تندروها می روند، تصمیم گرفت تا از آنها دوری کرده و به فعالیت های اعتدالی بپردازد.
اما لاریجانی در انتخابات سال 94 به گونه ای که چندان واضح نباشد با جریان اعتدالی نزدیک به روحانی همراهی کرد و حتی در این مسیر ضربه نیز خورد. او که در دوره های انتخاباتی قبل به عنوان شخص برتر در حوزه انتخابیه خود برگزیده می شد در 7 اسفند سال گذشته، به عنوان نفر سوم این حوزه یعنی قم وارد مجلس شد.
حال که برخی سخن از احتمال حضور او در میدان رقابت با روحانی سخن می گویند، باید دید آیا وی شرایط حضور در این عرصه را دارد؟! علی لاریجانی با وجود اینکه وزنه سنگینی در عالم سیاست ایران است ولی بدون قرار گرفتن در سایر تکه های پازل قدرت به معنی خوانده می شود.
لاریجانی در این سال های اخیر به عنوان فردی که قدرت جریان سازی را در بازی های سیاسی ایران داشت، بدون شک قصد ندارد خود را در مقابل جریان هایی مانند اعتدالگرای های نزدیک به روحانی، اصلاح طلبان و نیز جریان حامی هاشمی رفسنجانی قرار دهد.
ریسک حضور
از سوی دیگر به هیچ وجه لاریجانی ریسک حضور در انتخابات را به پشتوانه جریان اصولگرا نمی پذیرد. فردی که به خوبی می داند اگر در میان جریان اصلاح طلب به دلیل مواضع سرسختانه وی در دوران ریاست بر صدا و سیما چندان محبوب نیست، در طرف مقابل یعنی جریان تندروی اصولگرا به دشمنی شبیه است که حتی آنها حاضرند با سنگ وی را زنند!
لاریجانی در این روزها بیشتر از بسیاری از چهره های تاثیرگذار سیاست ایران به وزنه ای قدرتمند تبدیل شده است و به طور حتم وی برای یک حضور از پیش شکست خورده هیچگاه خود را از وارد میدان نمی کند.
کیاثت و سیاست یک رییس
از سوی دیگر لاریجانی می داند ریاست بر بهارستان به عنوان یک قوه قدرتمند ایران، دست کمی از بازوی اجرایی نظام ندارد. چرا که تمام اقدامات دستگاه های اجرایی به نوعی تحت نظر و کنترل مجلس صورت می گیرد و از سویی نیز لاریجانی برای تاثیرگذر بودن در عرصه اجرایی می تواند با بازی مناسب سیاسی در این روزها، جایگاه های وزارت و معاونت رییس جمهور آینده را براي خود کند و از این طریق نیز به خواسته هایش برسد. با این روش نه خود را ازچشم بزرگان سیاست انداخته است و نه مورد هجمه و انتقاد قرار می گیرد، از سویی نیز در رسیدن به اهداف خود موفق است.
۲۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]