تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ دعايى زودتر از دعايى كه انسان در غياب كسى مى كند، مستجاب نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852430719




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برای بیکاری و تعطیلی کارخانه‌ها برنامه نداریم


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
برای بیکاری و تعطیلی کارخانه‌ها برنامه نداریم

بیکاری


شناسهٔ خبر: 3768020 - سه‌شنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۰
مجله مهر > دیگر رسانه ها

.jwplayer{ display: inline-block; } با تمام تدبیرهایی که درچند سال اخیرانجام شد همچنان مسائل مهمی همانندرکود،تورم،بیکاری،بروکراسی اداری،فسادهای اقتصادی،تعطیلی کارخانه‌ها،نارضایتی ازکالاهای بی‌کیفیت درحال عمیق‌ترشدن است. صبح‌نو نوشت: با تمام تدبیرهایی که در چند سال اخیر انجام شده ولی همچنان مسائل مهمی همانند رکود، تورم، بیکاری، بروکراسی اداری، فسادهای اقتصادی، تعطیلی کارخانه‌ها، نارضایتی از کالاهای بی‌کیفیت در حال عمیق‌تر شدن است و لایحه قانون برنامه توسعه نیز با یک سال تأخیر در آستانه ارائه، برنامه‌ای عملیاتی برای حل این مشکلات ندارد.
داستان پرقصه بی‌برنامگی کشور، در سال‌هایی که برای افق ایران ۱۴۰۴ برنامه‌ریزی شده است با ارائه دیرهنگام برنامه پنجم توسعه، توسط دولت قبل کلید خورد و اما متاسفانه به برنامه ششم توسعه نیز رسید. ایران امسال را بدون قانون برنامه ششم شروع کرده است و همچنان چالش‌هایش حادتر. این در حالی است که تیرماه سال قبل، سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه، دارای ۸۰بند و شامل سرفصل‌های امور «اقتصادی»، «فناوری اطلاعات و ارتباطات»، «اجتماعی»، «دفاعی و امنیتی»، «سیاست خارجی»، «حقوقی و قضایی»، «فرهنگی» و «علم، فناوری و نوآوری» به رییس‌جمهور ابلاغ شده بود. به هر حال بعد از یکسال، کلیات لایحه برنامه ششم سه شنبه هفته قبل به تصویب کمیسیون برنامه و بودجه مجلس رسید. لایحه‌ای که با چالش‌های عمده‌ای از جمله نداشتن برنامه‌های منسجمی برای حمایت از تولید ملی، اشتغالزایی، صادرات محصولات غیرنفتی و ارتقاء سطح رفاه عمومی و در مقابل رفع رکود، تورم و فساد اداری- اقتصادی اندیشیده نشده است. سیاست‌های کلی؛مغفول همیشگی سیاست‌های کلی برنامه، بر اساس نیازمندی‌های کشور الزاماتی را برای تمامی نهادها ایجاد می‌کند تا هم توسعه و پیشرفت ملی تأمین گردد و هم رضایت‌مندی عمومی حاصل شود. به‌طور دقیق برای اجرای سیاست‌های کلی برنامه ششم در ۸۰ بند، دولت لایحه‌ای اجمالی را در ۳۵ ماده ارائه کرده است که در آن محورهای اصلی سیاست‌ها اغلب، ما به ازا ندارد. در واقع دولت به ارزش حقوقی الزام‌آور سیاست‌ها، در عمل اعتقاد ندارد و آنها را توصیه‌های قابل نقض و تسامح می‌داند. در حالی که سیاست‌های کلی لازم است از طریق قوانین و به‌ویژه قوانین برنامه اجرایی شوند و نمی‌توان نسبت به آنها بی‌تفاوت بود. البته در این زمینه کمیسیون نظارت مجمع تشخیص مصلحت هم که باید اجرای سیاست‌ها را پیگیری کند حساسیت لازم را در این موارد مصروف نمی‌کند. به هر حال برخی از مهم‌ترین موارد غفلت لایحه به سیاست‌ها به شرح زیر است: الف) ما به ازای رفع بیکاری مهم‌ترین دغدغه اجتماعی امروز که بیکاری است بند (۲۰) سیاست‌های برنامه ششم، حکم به اتخاذ برنامه‌ها و اقدامات اجرایی و «حمایت‌های ویژه از فعالیت‌های کارآفرینی و اشتغالزایی مزیت‌دار بومی» کرده است. در حالی که لایحه فاقد برنامه‌ای مؤثر و جدی در این خصوص است. فقط در ماده (۲۱) «کارفرمایانی که طی برنامه ششم توسعه نسبت به جذب فارغ‌التحصیلان دانشگاهی با مدرک حداقل کارشناسی به صورت کارورزی اقدام نمایند از پرداخت سهم کارفرما و بیمه بیکاری برای مدت دو سال از تاریخ شروع به کار معاف» شده‌اند.
به عبارتی تنها تدبیر دولت برای رفع بیکاری، در این معافیت بیمه‌ای خلاصه شده است. در حالی که برای رفع بیکاری، دولت از ابزار مهم‌تری یعنی معافیت و تخفیف‌های مالیاتی، تخفیف در حقوق ورودی مواد اولیه و اعطای جوایز در قالب تسهیلات کم بهره هم می‌توانست بهره ببرد و در ادامه مدت محدود ۲ سال را برای امنیت شغلی دائمی می‌کرد. ب) ما به ازای حمایت از تولید داخلی حمایت از تولید داخلی همانقدر که به رفع مشکل بیکاری منتج می‌شود، سرمایه انسانی کشور را نیز افزایش می‌دهد چرا که از کارگران و مهندسانی که در معرض تعطیلی کارگاه و کارخانه باشند یا به دلیل چالش‌های اقتصادی از حمایت‌های مادی مکفی و معنوی احترام‌آمیز برخوردار نباشند نمی‌توان انتظار کیفیت و دقت داشت. البته حمایت از تولید داخلی به نفع مردم هم هست چرا که آنها هم کالای با کیفیت و مطلوب خواهند داشت. بر مبنای این ایده، بندهای متعددی از بند اول تا سی‌ویکم در سیاست‌های کلی برنامه ششم به ارائه محورهای حمایت از تولید داخلی پرداخته‌اند از جمله «مشارکت نهادهای عمومی غیردولتی در اقتصاد» (بند۳)، «تأمین مالی فعالیت‌های خرد و متوسط به‌وسیله نظام بانکی» (بند۶)، «ارائه تسهیلات از صندوق توسعه ملی به بخش‌های غیردولتی» (بند ۱۰-۱)، «حمایت از تأسیس شرکت‌های غیردولتی نفتی» (بند۱۲)، «اولویت دادن به حوزه‌های راهبردی صنعتی» (بند ۲۸)، «اولویت دادن به تأمین مواد مورد نیاز صنایع داخلی کشور» (بند ۲۹). با وجود این همه تاکید، لایحه برنامه ششم برای تمامی این بندها، هیچ ما به ازایی ندارد. حتی این سرفصل‌ها بطور کلی بیان نشده‌اند تا تفصیل آن به شیوه معمول این لایحه اجمالی، به آیین‌نامه مصوب دولت واگذار شود.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن