تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820871296




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا توافقِ نفتیِ عربستان و روسیه محکوم به شکست است؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دو تولید کنندۀ بزرگِ نفتِ جهان برایِ تأسیس کار‌‌‌گروهی جهتِ نظارت بر بازار نفت توافق کردند و برایِ ثبات و بالا بردنِ قیمتِ نفت که از بشکه ای 114 دلار در تابستان 2014 به 40 دلار رسیده است توصیه نام هایی پیش نویس کردند.


به گزارشِ تابناک اقتصادی به نقل از خبرگزاری فوربس، محکوم به شکست بودن وصفی ست که به توافقِ عربستان و روسیه  می توان اتصاف کرد؛ توافقی که در حاشیۀ نشستِ گروهِ 20 در هانگژو چین، روز دوشنبه به دست آمد. 


در ژانویه امسال قیمتِ نفت به طورِ غیرِ منتظره ای به قیمتی میانِ 20 تا 30 دلار سقوط کرد و این بر آشفتگی ای که بازارِ نفت به خاطرِ تولیدِ بیش از حد با آن دست به گریبان بود افزوده شد. چنین امری منجر به رکودِ بازار و بیکاری 350 هزار نفر از کارکنان صنعتِ نفت در دنیا و به وجود آمدنِ مشکلاتی برایِ شرکت هایِ نفتی در سراسرِ جهان شد.


وزیرِ انرژی روسیه، الکساندر نواک، در حالی که خبرِ همکاری روسیه با عربستان را "لحظه ای تاریخی" در روابطِ میانِ اعظایِ اپک و غیرِ اپک توصیف کرد، بیان داشت که فریزِ نفتی یکی از طرقی ست که به وسیلۀ آن می توان قیمت نفت را ثابت نگه داشت.


برخی از خروجی هایِ خبری اعلام کردند که توافقِ عربستان-روسیه زمینه ای بود برایِ نشستِ پیشِ رو در الجزایر که اواخرِ این ماه میانِ تولید کننده گان اصلیِ نفت و گاز تشکیل می شود.


حتی اگر فریز تولید بتواند در الجزیره موردِ توافق واقع شود، باز هم مشکلات باقی خواهد ماند، مخصوصاً برایِ عربستان و روسیه که بیش از یک سال است به خاطرِ کاهشِ قیمتِ نفت با مشکلاتِ مالیِ متعددی رو به رو شده اند.


تولیدکنندگانِ نفت امیدوارند که فریزِ نفتی بتواند کفِ قیمت را تعیین کند. اما واقعیتی تلخ امکانِ عدمِ تحققِ این امر است. فریزِ تولید، مازادِ تولیدِ نفت را از بازار حذف نمی کند، بلکه صرفاً وضعیت را ثابت نگه می دارد، به عبارتِ دیگر تعادلِ بازار را به حالتِ اولیه باز نمی گرداند و و درآمدِ از دست رفتۀ ریاض و موسکو را باز نمی گرداند.


کسریِ بودجۀ عربستانِ سعودی، سالِ گذشته چیزی در حدودِ 100 میلیار دلار بوده و این امر عربستان را وادار به قرض کردنِ پول برایِ بالا بردنِ نقدینگی کرده است. وضعِ روسیه بد تر از عربستان است، چرا که علاوه بر کاهشِ قیمتِ نفت و گاز، روسیه با تحریم هایِ غربی بر بخشِ انرژی مواجه بوده.


دلیلِ دیگری که منجر به شکستِ توافقِ نفتیِ عربستان و روسیه خواهد شد، این است که هر دو کشور، برایِ حفظِ سهم بازارِ تولید به خصوص در آسیا و اروپا، هنوز در حالِ افزایشِ تولید هستند. فریزِ تولید در چنین سطحِ بالایی مزوّرانه است.


عربستانِ سعودی در ماهِ جولای 10.5 میلیون بشکه در روز از ذخایرِ نفتیِ خود برداشت کرده که این رقم نسبت به ماهِ ژوئن 30.000 بشکه افزایش داشته و رکوردِ جدیدی محسوب می شود. همچنین، چنان که اعلام شده، روسیه با افزایشِ 590.000 بشکه در روز، در سه سالِ آینده تولیدِ خود را به 11.56 میلیون بشکه در روز افزایش خواهد داد. 


برخی از تحلیل گران ادعا کرده اند که تنها راه برایِ برون شد از این وضیعیت برایِ عربستان و روسیه این است که این دو کشور به توافقی بر سرِ قیمتِ نفت برسند که علاوه بر این که تولید کنندگانِ حاشیه ای را از بازار به دور نگه می دارد، موجبِ بهبودِ وضعِ اقتصادیِ این دو کشور نیز بشود. اما چنین مدیریتِ دقیقی بر قیمتِ نفتِ جهان به نظر غیرِ ممکن می آید و این امر را دسترس ناپذیر می سازد.


تنها راهِ برون شد از این وضعیتِ بدِ نفتی کاهشِ تولید است. چیزی که عربستان سعودی در نشستِ جی 20 به آن (شاید) اشاره داشت. به گزارشِ خبرگزاریِ رویترز، وزیرِ انرژیِ عربستانِ سعودی، خلیل الفلیح، در یکی از شبکه هایِ عربستان گفته است که راجع به همکاری با سایرِ تولید کنندگان در نشستِ پیشِ رو الجزیره خوشبین است، و اضافه کرده است که فریزِ تولید نمی تواند تنها راهِ حل باشد.




۱۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن