تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر پنج خصلت نبود، همه مردم جزوِ صالحان مى شدند: قانع بودن به نادانى، حرص به دنيا، بخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844276532




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نفوذ عجیب سریال‌های ترکیه‌ای در آمریکای جنوبی


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: نفوذ عجیب سریال‌های ترکیه‌ای در آمریکای جنوبی
محبوبیت سریال‌های ترکیه‌ای در آمریکای جنوبی بسیاری از مردمان این منطقه از جهان را به ترکیه علاقه‌مند کرده است.


سریال‌های تلویزیونی ترکیه اکنون به یکی از محصولات باارزش برای صادرات این کشور بدل شده‌اند که علاوه بر سود‌آوری اقتصادی در معرفی ترکیه به مردم جهان نقش بسیار مهمی دارند.

هزاران کیلومتر آن‌سوتر از مرزهای ترکیه در قاره‌ای آن‌سوی اقیانوس اطلس، میلیون‌ها نفر بی‌صبرانه منتظر سریال‌های تلویزیونی این کشور هستند. شاید کمی عجیب به نظر برسد اما مردم آمریکای جنوبی هم به جمع هواداران برنامه‌های تلویزیونی ترکیه‌ای پیوسته‌اند.

حال دیگر سریال‌های ترکیه‌ای به زبان‌های اسپانیایی و پرتغالی دوبله شده و در بسیاری از کشورهای آمریکای جنوبی در حال پخش هستند. تعداد سریال‌های ترکیه‌ای که به بازار آمریکای جنوبی وارد می‌شوند، روز به روز بیشتر می‌شود و این برنامه‌ها اغلب در میان برنامه‌های پرتماشاگر قرار دارند. برای نمونه سریال «فاطما گل» تنها در آرژانتین بیش از 12 میلیون تماشاگر داشته است، در شیلی نیز سریال ترکیه‌ای «هزار و یک‌شب» سال 2014 در میان برنامه‌های پر تماشاگر تلویزیونی این کشور بود.

اما چرا برنامه‌های تلویزیونی ترکیه‌ای هزاران کیلومتر آن‌سوتر از مرزهای این کشور در آمریکای جنوبی به این سطح از محبوبیت رسیده‌اند؟

مارسلا مرا یک زن 42 ساله ساکن سانتیاگو پایتخت شیلی و از هواداران پروپاقرص درام‌های محصول ترکیه است. به عقیده او برقراری ارتباط با سریال‌های ترکیه‌ای به مراتب ساده‌تر از سریال‌های تلویزیونی محصول آمریکا است. او موضوع را ناشی از دیدگاه سنتی‌تر این سریال‌ها درباره داستان‌های عاشقانه‌ای می‌داند که در محصولات هالیوودی بیشتر جنبه‌های جنسی آن نمایان می‌شود.  

مارسلا می‌گوید: «با اینکه ترکیه از کشور ما بسیار دور است اما به عقیده من فرهنگ ما بسیار شبیه به یکدیگر است. محصولات ترکیه از کیفیت بالایی برخوردار هستند و در عین حال در آن‌ها از کلیشه‌ها و نگاه‌های قالبی هالیوود خبری نیست. من پس از تماشای این سریال‌ها به این نتیجه رسیدم که دیگر از تماشای خشونت بسیار زیاد در سریال‌های آمریکایی به تنگ آمده‌ام.»

ایوت سانچز دانشجوی 23 ساله اهل پرو یکی دیگر از هواداران سریال‌های ترکیه‌ای است که او هم از کیفیت بالای سریال‌های ترکیه‌ای می‌گوید. یکی از نکات مورد توجه سانچز تنوع بازیگران و فیلمنامه‌های خوب این سریال‌ها است که این برنامه‌ها را به بهانه‌ای برای گرد هم آمدن او و دوستانش تبدیل کرده است.

گسترش محبوبیت محصولات تلویزیونی ترکیه در آمریکای جنوبی به افزایش سود حاصل از صادرات این برنامه‌ها کمک شایانی کرده است.

ترکیه سال گذشته از فروش برنامه‌های تلویزیونی به کشورهای خارجی 250 میلیون دلار درآمد کسب کرد. برای پی بردن به میزان رشد و موفقیت این صنعت در ترکیه کافی است بدانیم که میزان صادرات برنامه‌های تلویزیونی ترکیه در سال 2004 تنها 10 هزار دلار بوده است. اکنون محصولات تلویزیونی ترکیه در بیش از 140 کشور جهان بیش از 400 میلیون تماشاگر دارند.

شاید در حال حاضر میزان صادرات تلویزیونی ترکیه در مقایسه با کشورهایی مانند انگلستان ناچیز باشد اما ترکیه برای رسیدن به کشورهای برتر در این زمینه برنامه دارد. انگلستان در سال مالی 2014 تا 2015 از فروش برنامه‌های تلویزیونی به درآمدی برابر با 1 میلیارد و 600 میلیون دلار دست پیدا کرد.

بادر ارسلان رئیس مجمع صادرکنندگان ترکیه انتظار دارد که درآمد این کشور از صادرات برنامه‌های تلویزیونی تا سال 2023 به یک میلیارد دلار برسد. برهان گون رئیس انجمن تهیه‌کنندگان سینما و تلویزیون ترکیه با اشاره به درآمد حال حاضر این کشور از فروش برنامه‌های تلویزیونی به آمریکای جنوبی، از دلایل استقبال گسترده از سریال‌های ترکیه‌ای در قاره آمریکای جنوبی می‌گوید.

او شباهت میان مردم ترکیه و اهالی آمریکای جنوبی را نخستین دلیل این اقبال می‌داند. گون ریاست نهادی را برعهده دارد که بیش از 80 کمپانی تولیدات تلویزیونی خصوصی را نمایندگی می‌کند. او در ادامه افزود: «ترکیه کشوری با فرهنگ‌های گوناگون است و بازیگران ما پیش‌زمینه‌های قومی گوناگونی را ارائه می‌کنند.»

از نظر گون طنین تغییرات اجتماعی مورد بحث در سریال‌های ترکیه‌‌ای در آمریکای جنوبی و بسیار از دیگر بخش‌های جهان به گوش می‌رسد. برای نمونه بسیاری از برنامه‌های تلویزیونی ترکیه به موضوع مهاجرت مردم از روستاها به شهرها و چالش‌های شهرنشینی می‌پردازند. گون می‌گوید: «این موضوع در بسیاری از کشورهای در حال توسعه بسیار مهم است اما در تولیدات تلویزیونی غربی به آن پرداخته نمی‌شود.»

عمر القاضی مدرس روزنامه‌نگاری دانشگاه شفیلد که مقالات بسیاری درباره فرهنگ عامه ترکیه دارد،  تجدد اغواکننده موجود در درام‌های تلویزیونی ترکیه را از عوامل محبوبیت آن‌ها می‌داند. او در توضیح این موضوع می‌گوید: «این سریال‌ها ایده‌های خریدارپسندی درباره یک زندگی راحت طبقه متوسط عرضه می‌کنند که برای بسیاری در دسترس و از نظر فرهنگی به آن‌ها مربوط است.»

در حالی که بی‌شک موفقیت برنامه‌های تلویزیونی ترکیه به دلیل بهبود تصویر و افزایش محبوبیت این کشور در جهان، خوشایند رجب طیب اردوغان رییس‌جمهور ترکیه است، صنعت تولیدات تلویزیونی ترکیه بر استقلال خود تاکید دارد و هر گونه حمایت دولتی را انکار می‌کند.

البته کمپانی‌های تولیدات تلویزیونی در برخی موارد با انتقاد رییس‌جمهور این کشور روبه‌رو شده‌اند. برای نمونه اردوغان سال 2012 از نحوه به تصویر کشیدن سلطان عثمانی در یکی از سریال‌های این کشور انتقاد کرده بود.

محبوبیت سریال‌های ترکیه‌ای در آمریکای جنوبی بسیاری از مردمان این منطقه از جهان را به ترکیه علاقه‌مند کرده است. حالا دیگر یک فرد اهل ترکیه در هر کجای آمریکای جنوبی می‌تواند از سریال‌های ترکیه‌ای به عنوان موضوعی برای آغاز گفت‌وگو با مردم استفاده کند.

آلپر آکوزمان تاجر ترکیه‌ای ساکن شیلی با اشاره به این موضوع می‌گوید: «این سریال‌های تلویزیونی کاری را انجام دادند که بسیاری از تاکتیک‌های دیپلماسی قادر به انجام آن نیستند. باورکردنی نیست.»



تاریخ انتشار: ۱۹:۴۸ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۵ - 08 September 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن