واضح آرشیو وب فارسی:فارس: کتابی که حکایت برگزاری یک دهه روز جهانی قدس در افغانستان را گردآوری کرده است
سال برگزاری روز جهانی قدس در افغانستان اثر پر بار مولوی محمدمختار مفلح رهبر حزب نهضت اسلامی افغانستان و عالم اهل سنت افغانستانی در سال 1394 توسط شورای فرهنگی قدس شریف در 261 صفحه به چاپ رسیده است.
به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، «ده سال روز جهانی قدس در افغانستان» اثر پر بار «مولوی محمدمختار مفلح» رهبر حزب «نهضت اسلامی افغانستان» و عالم اهل سنت افغانستانی در سال 1394 توسط «شورای فرهنگی قدس شریف» در 261 صفحه به چاپ رسیده است. این کتاب یکی از کتب و آثار پر باری است که ویژگیها، چرایی، دلائل، پیامدها، نتایج و چگونگی برگزاری مراسمهای روز جهانی قدس در افغانستان را با قلم نویسندگان، فرهیختگان و اندیشمندان شیعه و سنی تبیین کرده است.
این کتاب ضمن گردآوری فتاوی علمای بزرگ جهان اسلام در خصوص برگزاری روز قدس و ضرورت مبارزه با رژیم اشغالگر، سخنرانیها و پیامهای ایراد شده در روز جهانی قدس در افغانستان سعی شده تا اخبار و گزارشهای منتشر شده در رسانههای معتبری مانند «خبرگزاری فارس» و «خبرگزاری صدای افغان» در مورد این روز بزرگ جمعآوری شود. مقالات، یادداشتها، گزارشها و فتاوی این کتاب از نویسندگان، فرهیختگان و اندیشمندان بزرگ جهان اسلام و افغانستان شامل شیعه و سنی است. «سیدمحمد علی جاوید»، «احمدشاه احمدزی»، «حبیبالله حسام»، «عبدالطیف سجادی»، «محمدمختار مفلح»، «آیتالله آصف محسنی»، «مصباح هراتی»، «صدیقه بلخی»، «کبیر رنجیر»، «عالمی بلخی»، «عبدالمنان شیوای شرق»، «آیتالله حجت»، «محمد اکبری»، «عسلمحمد شاکری»، «خداداد عرفانی»، «مولوی معتصم بالله»، «عبدالبصیر سیرت»، «فاطمه نعیمی»، «عباس حسنزاده»، «حسن جعفری»، «برکتالله»، «محمدعیسی رحیمی»، «محمدعلی فطری»، «ضیاالله حکیمی»، «نقیبالله ثاقب»، «محمدشریف رحمانی»، «مولوی عبدالغفار»، «مولوی خانولی»، «محمدیاسین فاهم»، «نقیبالله حمید» و «زینالعابدین فرید» کسانی هستند که مقالات، فتاوی و مطالبشان در این کتاب جامع منتشر شده است. نوشتههای این نویسندگان محتوای کتاب را بیشتر از تصور پر بار کرده و آن را به عنوانی یکی از آثار کامل در خصوص روز جهانی قدس در افغانستان معرفی کرده است. «محمدمختار مفلح» که یکی از پایهگذاران برگزاری روز جهانی قدس در افغانستان محسوب میشود، با داشتن اطلاعات کافی از این روز سعی کرده تا تمام داشته و بایستههای این روز را مورد بررسی قرار دهد. این نویسنده چیرهدست افغانستانی تنها به مقالات زبان فارسی دری بسنده نکرده و متون عربی که شامل نوشتهها و سخنرانیهای علمای بزرگ جهان عرب در خصوص روز قدس است، نیز پرداخته است. در کتاب «ده سال روز جهانی قدس در افغانستان» شرح زحمات مردمی حکایت شده که چگونه با عشق و علاقه روز جهانی قدس و بدون هیچ امکاناتی در هوای گرم و سوزان و با لبان تشنه در روزهای مبارک رمضان برگزار میکنند. اما اگر به این اثر پر بار به عنوان کتاب فلسفی بنگریم، به چرایی، دلائل، پیامها و پیامدهای برگزاری روز جهانی قدس در افغانستان و سایر کشورهای اسلامی پی برده و معتقد به برگزاری باشکوهتر این روز میشویم. از سویی هم انتخاب عنوان کتاب نیز بیانگر سلیقه و ویژگی منحصر به فرد نویسنده آن است، زیرا با نام «ده سال روز جهانی قدس در افغانستان» همه میدانند که در جریان این برهه تاریخی یک ملت مسلمان که خود نیازمند به همکاری هستند، صدای عدالتخواهی و حمایتی خود را از مردم فلسطین بلند کرده و علیه استکبار جهانی ایستادهاند. آنچه در این کتاب به صورت ناخواسته به خوانندگان تداعی کرده که عشق و عطش یک ملت برای رساندن ملت دیگر به رفاه، آسایش و آزادی است زیرا این ملت جزئی از پیکر امت اسلام است. این مجموعه را اثر هنری نیز میتوانیم بنامیم زیرا مطالعه آن هر فردی را به وجد آورده و تشویق به شرکت در مراسمها و راهپیماییهای روز جهانی قدس و برحق بودن ملت مظلوم فلسطین میکند. انتهای پیام
95/04/11 :: 11:36
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]