واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اصغر سلیمی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانهملت در خصوص نقلو انتقال و مالکیت خودرو، گفت: بر اساس ماده 29 قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی مصوب سال 1389، نقلوانتقال خودرو به موجب سند رسمی باید انجام گیرد و دارندگان وسیله نقلیه موظف هستند قبل از هرگونه نقلوانتقال وسایل مذکور در دفاتر اسناد رسمی، ابتدا به ادارات راهنماییورانندگی یا مراکز تعویض پلاک برای بررسی اصالت وسیله نقلیه، هویت مالک، پرداخت جریمهها، دیون معوق و تعویض پلاک به نام مالک جدید مراجعه نمایند.
نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی، افزود: در تبصره یک ماده 29 قانون مذکور نیز بر استقرار دفاتر اسناد رسمی در مراکز تعویض پلاک اشاره کرده که نشان میدهد اعتقاد بر تنظیم اسناد رسمی در دفاتر اسناد رسمی اسناد و املاک صورت گیرد.
نقلو انتقال خودرو باید در دفاتر اسناد رسمی انجام گیرد
سلیمی با اشاره به اصل 73 قانون اساسی، تصریح کرد: بر اساس این اصل تفسیر قوانین عادی بر عهده مجلس شورای اسلامی گذاشته شده و ناجا نباید بر اساس تفسیر خود عمل کند، در زمینه نقل و انتقال خودرو هم قانونگذاری تاکید دارد که ثبت سند در دفاتر اسناد رسمی انجام شود.
وی در ادامه با بیان اینکه بررسی اشخاص ممنوع المعالمه و افرادی که مشکلات ارثی، مالکیتی، روحی و روانی دارند در اختیار دفاتر اسناد رسمی است، گفت: مشکلات مطروحه به تشخیص این مجموعه مشخص میشود و نیروی انتظامی صلاحیت انجام این اقدامات را ندارد چراکه نیروی انتظامی نه تنها این تعداد نیرو را دارد بلکه تعداد فعلی هم در دفاتر متخصص و جوابگو نیستند.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه عموما از نیروی سرباز برای حضور در دفاتر اسناد رسمی استفاده میشود، گفت: نیروی انتظامی که بخواهند در دفاتر اسناد رسمی فعالیت داشته باشند باید آزمون ویژه دفاتر اسناد رسمی را گذرانده باشند و نباید از افسران غیر مرتبط با این حوزه استفاده شود.
برگ سبز، سند خودرو محسوب نمیشود/ این برگه شرایط معامله را ندارد
سلیمی ضمن بیان اینکه برگ سبز سند خودرو محسوب نمیشود، افزود: این برگه سبز که نیروی انتظامی آن را سند تلقی میکند اصلا شرایط معامله را ندارد و مسائل حقوقی در این سند هم مشخص نیست چون عقدی انجام نمیشود.
90درصد هزینه پرداختی نقلوانتقال خودرو مالیات است/ 10 درصد به سردفتران تعلق می گیرد
وی در واکنش به اظهارات مسئولان نیروی انتظامی مبنی بر اینکه هزینه پرداختی به ناجا برای انقلوانتقال کمتر از هزینه پرداختی به دفاتر اسناد رسمی است، گفت: حدود نود درصد از هزینهای که مردم به دفاتر اسناد رسمی پرداخت میکنند، برای مالیات نقلوانتقال، مالیات ارزش افزوده، حق الثبت و عوارض شهرداری و حدود هشت تا ده درصد متعلق به سردفتر اسناد رسمی است.
این نماینده مردم در مجلس دهم معتقد است: سالانه حدود یک میلیون و پانصد تا دو هزار نقل و انتقال سند خودرو صورت میگیرد که عدم پرداخت هزینه مالیات خود مشکل ساز میشود، در واقع نیروی انتظامی متولی دریافت مالیات نیست هرچند که دیوان عدالت اداری نیز بر ثبت مالکیت در دفاتر اسناد رسمی اسناد تاکید دارد.
تدوین طرح استفساریه قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی در مجلس/ ضرورت رفع ابهام و برداشت نادرست نیرویانتظامی
سلیمی با تاکید بر اینکه عدم تمکین نیروی انتظامی به قانون مذکور سبب بروز مشکلات و ایجاد پروندههای بسیار در دستگاه قضایی شده است، گفت: با توجه به عدم تمکین نیروی انتظامی نسبت به اجرای قانونی نمایندگان در مجلس به دنبال تدوین طرح استفساریه ماده 29 قانون رسیدگی به تخلفات راهنماییورانندگی است .
وی با بیان اینکه با وجود روشنی قانون مذکور برداشت نادرست نیروی انتظامی ضرورت رفع ابهام را ایجاب میکند، گفت: نیروی انتظامی وظیفه تامین امنیت در کشور را بر عهده دارد و نباید در امور دیگر ورود داشته باشد در واقع امروزه با وجود سیستم الکترونیک و وجود 8 هزار دفترخانه در کشور می توان تنظیم اسناد رسمی و نقلو انتقال خودرو را تسهیل کرد کما اینکه مسئولان دستگاه قضایی هم بر تنظیم اسناد مذکور در دفاتر رسمی تاکید دارند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس شورای اسلامی معتقد است: تعویض پلاک پیش از این لازم نبود و برای رفع مشکل حتی میتوان مانند گذشته هر خودرو دارای یک پلاک باشد تا برای نقلو انتقال نیازی به تعویض پلاک نباشد.
۱۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]