واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کمال دهقانی فیروزآبادی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با راهبردی خواندن وضعیت کشور عراق در جبهه های جنگ با تروریسم گفت: بغداد پس از روی کار آمدن دولت مردمی از سوی ریاض مورد تهاجم رسانه ای قرار داشته است تا جایی که وفاداران بعثی که در زمان جنگ تحمیلی متحدین سعودی بودند بر علیه تمامیت ارضی عراق ایفای نقش کردند.
نماینده مردم میبد و تفت در مجلس شورای اسلامی گفت: رژیم سعودی که تروریست های تکفیری را در خلال اعتراضات داخلی سوریه ایجاد کرده بود با همراهی مزدوران بعثی پای داعش را به خاک عراق کشاند.
وی ضمن اشاره به شکل گیری نیروهای مردمی حشدالشعبی و عقب رانده شدن داعش توسط ارتش عراق گفت: سعودی ها برای جبران شکست های داعش ایجاد بحران سیاسی و درگیری میان سیاستمداران این کشور را در دستور کار سفیر سعودی قرار دادند.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: سعودی ها که چشم دیدن بغداد را در کنار تهران ندارند از طریق سفیر خود از طریق سفیرعربستان در عراق توطئه جدیدی را طراحی کرده بودند که ناکام ماند.
وی در ادامه افزود: اخراج سفیر سعودی از عراق اقدامی است که قطعا در آینده نزدیک به انسجام سیاسی این کشور و اتحاد مقابل تروریست های تکفیری کمک خواهد کرد.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به انتخاب عمارحکیم به ریاست ائتلاف ملی گفت: احزاب سیاسی عراق ضمن تبادل نظر و برخورد با فساد مالی می توانند در مرحله نخست پشتوانه های مردمی حکومت این کشور را تثبیت کنند و در مرحله دوم ضمن توسعه اقتصادی بحران های امنیتی این کشور را محار کنند.
وی خاطرنشان کرد: عمارحکیم باتوجه به مقبولیت سیاسی در میان احزاب و روابط خوبی که با مرجعیت نجف دارد توانایی ایفای نقش در فضای سیاسی عراق را منهای مرزبندی های قومی و قبیله ای ایفا کند.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: توپخانه رسانه های سعودی که در جهت تفرقه در عراق به عنوان مدافع داعش فعالیت می کنند قطعا ظرف روزهای آینده همان گونه که نیروهای حشدالشعبی را مورد تهاجم قرارداده بودند،ائتلاف ملی را هدف قرار خواهند داد.
دیدار دکتر لاریجانی با سید عمار حکیم رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق
گفتنی است که اعضای ائتلاف ملی عراق با حضور ابراهیم الجعفری وزیر خارجه و رییس ائتلاف ملی و حیدر العبادی نخست وزیر عراق به طور جمعی با انتخاب سید عمار حکیم برای یک دوره یک ساله موافقت کردند.
همچنین ائتلاف ملی با تشکیل یک کمیته عالی به منظور بازنگری در نظامنامه داخلی ائتلاف ملی و معرفی نامزدها از جریان های مختلف عضو ائتلاف برای عضویت در شورای رهبری ائتلاف ملی موافقت شد.به این ترتیب ابراهیم الجعفری که در طول سنوات گذشته ریاست ائتلاف ملی را بر عهده داشت، از این پس فقط بر روی مسئولیت های خود در وزارت خارجه متمرکز می شود.
فراکسیون سازمان بدر به رهبری هادی العامری در مجلس نمایندگان عراق، از اولین گروه های پارلمانی بود که انتخاب سید حکیم را تبریک گفت.
سلیم الجبوری رییس مجلس نمایندگان و رهبر فراکسیون اتحاد قوا و اسامه النجیفی معاون سابق رییس جمهوری و رییس فراکسیون المتحدون در بیانیه های جداگانه ای این انتخاب را تبریک گفته و ابراز امیدواری کردند که این انتخاب جدید گره از بسیاری از مشکلات و تنگناهای سیاسی داخل عراق باز کند.
آلا الطالبانی رییس فراکسیون کردها در پارلمان نیز در بیانیه ای اعلام کرده است که انتخاب سید عمار حکیم نتیجه پذیرش بالایی است که رییس مجلس اعلای اسلامی عراق در بین همه فراکسیون ها دارد و نشانگر ثقل سیاسی و اجتماعی که ایشان در کشور دارا است.
همزمان کارشناسان و ناظران صحنه سیاسی عراق ابراز امیدواری کردند که با انتخاب سید عمار حکیم، نشاط سیاسی به ائتلاف ملی بازگردد و گره از بسیاری مشکلات داخلی باز شده و باعث تقویت انسجام سیاسی داخلی شود.
برخی رسانه های عراقی نیز انتخاب سید عمار حکیم را با روزهای ریاست مرحوم سید عبدالعزیز حکیم مقایسه کرده و ابراز امیدواری کرده اند که با انتخاب سید عمار همانند روزهای ریاست عبد العزیز حکیم بر ائتلاف ملی، نشاط و انسجام داخلی به ائتلاف ملی به عنوان اثرگذارترین گروه سیاسی عراق برگردد.
۱۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]