واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فرش قرمز جشن خانه سينما مقابل مديران دولتي
مسئولان خانه سينما همواره از اين نهاد به عنوان نهادي مستقل ياد ميكنند، اما...
نویسنده : جواد محرمي
مسئولان خانه سينما همواره از اين نهاد به عنوان نهادي مستقل ياد ميكنند، اما با اعلام ليست اعضاي داوران هجدهمين جشن خانه سينما، نام مديران دولتي چون حجتالله ايوبي و شهين مولاوردي ديده ميشود؛ اساميای كه ميتواند حاكي از بده بستانهاي پشت پردهاي باشد كه قرار است بودجههاي نفتي را سمت و سو بدهد.
شهين مولاوردي كه از او به عنوان يكي از داوران هيئت مديره ياد ميشود، در حال حاضر معاون رئيسجمهور در امور زنان است كه در رزومه كاري او عناويني چون فعال سياسي اصلاحطلب و دبير كل جمعيت حمايت از حقوق بشر زنان ديده ميشود. يك مدير دولتي كه هيچ سابقه سينمايي در كارنامه او ديده نميشود.
در ميان داوران هيئت مديره خانه سينما، نام اشخاصي چون محمد قوچاني نيز به چشم ميخورد. فعال و روزنامه نگار اصلاحطلب كه البته در طول سال و هر از گاهي سركي هم به سينما ميكشد. از رئيس سازمان سينمايي نيز به عنوان يكي از داوران نهايي اين جشن نام برده شده است. كمال تبريزي دبير هجدهمين جشن خانه سينما روز گذشته با بيان اينكه براي نخستينبار است كه رئيس سازمان سينمايي، داور جشن خانه سينما ميشود، گفت: امسال علاقهمند بوديم همه گروههايي كه در حوزه فرهنگي و هنري فعال هستند، مثلاً نمايندگاني از شوراي عالي انقلاب فرهنگي و كميسيون فرهنگي جزو داوران نهايي ما باشند، اما چون اغلب اين افراد، گرفتار بودند و در مقطع مشخص شده نميتوانستند فيلمها را ببينند، اين امكان فراهم نشد اما سال آينده كه قطعاً شيوه برگزاري جشن به شكل آكادمي خواهد بود و داوران فرصت دارند در طول سال فيلمها را ببينند، اين اتفاق خواهد افتاد و خانه سينما از نخبگان گروههاي مختلفي كه در حوزه فرهنگ و هنر فعال هستند، دعوت خواهد كرد كه در جمع داوران باشند. تبريزي با اشاره به حضور حجتالله ايوبي در جمع داوران در پاسخ به اينكه چگونه اين مدير سينمايي، فيلمها را تماشا خواهد كرد، اينگونه توضيح داد: فكر ميكنم آقاي ايوبي جزو معدود افرادي هستند كه به شيوه آكادمي و در طول سال فيلمها را ديدهاند و ما نيز به ايشان اعلام كرديم كه هر كدام از فيلمهاي نامزد شده را نديدهاند براي ايشان فرصت نمايش فراهم ميكنيم.
كمال تبريزي در پاسخ به اينكه آيا اين روند و حضور مسئولان در جمع داوران به روند برگزاري يك جشن صنفي كه قرار است برگزيدگان آن اهالي سينما معرفي شوند، لطمهاي وارد نميكند؟ عنوان كرد: بله، جشن صنفي است و اكثريت صنوف در اين رأيگيري حضور دارند، اما اين روند هيچ مغايرتي ندارد با اينكه گروههاي مختلف اجتماعي فعال و تأثيرگذار در عرصه فرهنگ و هنر در اين نظرسنجي صنفي شركت كنند، چون جشن سينما متعلق به همه هست و ما معتقديم برگزيدگاني كه در نهايت معرفي ميشوند، قرار است روي همه ديدگاهها و نگاههاي مختلف در اين انتخاب تأثير بگذارند.
دبير جشن خانه سينما در حالي از حضور مديران دولتي با عنوان گروههاي مختلف اجتماعي در ميان داوران اين جشن سينمايي دفاع ميكند كه اصولاً خانه سينما به عنوان يك نهاد صنفي و غيردولتي شناخته ميشود و همواره ادعاي استقلال از دولت داشته است و به ويژه در زماني كه دولت دهم بر سر كار بود، اين نهاد بيش از هر زمان ديگري بر طبل استقلال ميكوبيد و ادعاي وابسته نبودن داشت، اما در دولت يازدهم همه آن ادعاها رنگ باخته و فاصلههايي كه انتظار ميرود به طور منطقي وجود داشته باشد از ميان رفته است. نتيجه اين نزديكيها اين شده كه بسياري از مطالبات صنفي سينماگران روي زمين مانده و از خانه سينما فقط يك جشن و حواشي آن و تعدادي بيانيه در طول سال باقي مانده است.
آنچه همواره درباره ضعف فلسفه وجودي جشن خانه سينما عنوان شده اين مطلب است كه وقتي قرار است اين جشن نيز با همان رويكردها و گرايشات مرسوم جشنواره فيلم فجر برگزار شود و در اهداي جوايز با همان تفكرات به آثاري توجه شود كه در جشنواره فجر كمتر مجال ديده شدن و جايزه گرفتن پيدا كردهاند، پس اصولاً چه حاجت به برگزاري آن و تحميل هزينهاي تا اين حد گزاف به بدنه سينماگران ايران، ناگفته پيداست كه از قبل برگزاري اين جشن عدهاي محدود از سينماگران به لحاظ مالي بهرهمند ميشوند و بخش عمدهاي از سينماگران هيچ نفعي از اين جشن نخواهند داشت. نكته ديگر اينكه به نظر ميرسد، دخالت دادن مديران دولتي در جشن خانه سينما بيش از آنكه دليلي چون استفاده از ظرفيت همه گروههاي اجتماعي داشته باشد، بهانهاي براي جلب بودجههاي نفتي است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]