واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
جهانگيري:در سال هاي گذشته حس دولت داري در مردم تضعيف شده بود/در دولت تدبير و اميد قانون به جاي نظر افراد در كشور حاكم شد
معاون اول رييس جمهور سياست هاي كلي اقتصاد مقاومتي را مجموعه اي از سياست ها براي پيشبرد توسعه كشور دانست و گفت: يكي از محورهاي اين سياست ها گفتمان سازي اقتصاد مقاومتي است كه در همين رابطه كارگروهي با مسئوليت سازمان صدا و سيما تشكيل شده و انتظار دولت اين است كه گفتمان سازي اقتصاد مقاومتي در دستور كار جدي اصحاب فرهنگ قرار گيرد و دولت را در اين زمينه ياري كنند.
روز نو : معاون اول رييس جمهور سياست هاي كلي اقتصاد مقاومتي را مجموعه اي از سياست ها براي پيشبرد توسعه كشور دانست و گفت: يكي از محورهاي اين سياست ها گفتمان سازي اقتصاد مقاومتي است كه در همين رابطه كارگروهي با مسئوليت سازمان صدا و سيما تشكيل شده و انتظار دولت اين است كه گفتمان سازي اقتصاد مقاومتي در دستور كار جدي اصحاب فرهنگ قرار گيرد و دولت را در اين زمينه ياري كنند.
دكتر اسحاق جهانگيري در همايش تبيين دستاوردهاي فرهنگي دولت تدبير و اميد كه در مركز همايش هاي بين المللي سازمان اسناد و كتابخانه ملي برگزار شد، اظهار داشت: امروز اين همايش در چهارچوب تبيين اقدامات دولت در حوزه فرهنگ برگزار شده و قرار است دستگاه هايي از دولت كه به طور مستقيمتري عهدهدار بخشهايي از فرهنگ هستند، به طرح مسائل و دستاوردهاي خود بپردازند.
معاون اول رييس جمهور با بيان اينكه اهميت مقوله فرهنگ در نظام و جامعه ما به اعتبار سرشت و ماهيت انقلاب اسلامي، پيشينه تاريخي و تمدني ايران،آرمانهاي والاي امام راحل و رهبري معظم انقلاب و الزامات و ضرورتهاي توسعه همه جانبه و پايداركشور روشن است، گفت: انقلاب ما در درجه اول انقلاب در فرهنگ و انقلاب براي ارتقاي فرهنگ وانقلاب براي بهبودكيفيت زندگي درهمه عرصهها برپايه فرهنگ و اراده هست.
وي خاطر نشان كرد: در ميان مولفه هاي مختلف كه در توسعه همه جانبه كشور نقش ايفا مي كنند، سرمايه فرهنگي از ساير سرمايه ها برجسته تر و ممتازتر است و قطعا مسائلي كه در بخش فرهنگي وجود دارد مي تواند كشور را به توسعه پايدار برساند.
در ميان مولفه هاي مختلف كه در توسعه همه جانبه كشور نقش ايفا مي كنند، سرمايه فرهنگي از ساير سرمايه ها برجسته تر و ممتازتر است و قطعا مسائلي كه در بخش فرهنگي وجود دارد مي تواند كشور را به توسعه پايدار برساند
دكتر جهانگيري با بيان اينكه بايد در ارزيابي موفقيتها و عدم موفقيتهاي دولت در بخش فرهنگ، به مسئوليتهاي مشترك و ملي درتوجه به ظرفيتهاي فرهنگي و اجتماعي كشور بيش از پيش توجه كنيم، تصريح كرد: اگر به صورت جدي به دنبال توسعه اقتصادي هستيم و مي خواهيم سرمايه هاي طبيعي را براي رفاه مردم بكار گيريم، شرط لازم توجه به سرمايه انساني، سرمايه اجتماعي و سرمايه فرهنگي است. اين هم مساله دولت است و هم مسئله همه بخشهاي حاكميتي ديگركشور.
معاون اول رييس جمهور اظهار داشت: مناسب بودن يا نبودن وضعيت فرهنگي كشور بيش و پيش ازآنچه فقط به سنجش به ظواهر برگردد، متوجه همين ضرورت است كه چگونه از قدرت فرهنگ براي حل مسائل پيش رو در توسعه بهره ميگيريم، استفاده مناسب از قدرت فرهنگ، رويكرد ونگاه مناسب، زمينه مناسب و ساختار مناسب ميطلبد كه براي نيل به آنها بايد همكاري و هماهنگي درهمه بخشها وجود داشته باشد.
وي ادامه داد: در ارزيابي موارد دستيابي به موفقيت و يا عدم موفقيت به اين واقعيت ميرسيم كه در مواردي كه به اهداف مورد نظر دست نيافته ايم، يكي از دلايل اصلي، عدم توجه كافي به مسائل فرهنگي بوده كه نقش تعيين كننده اي دارد.
دكتر جهانگيري با اشاره به اهتمام دولت تدبير و اميد نسبت به مقوله فرهنگ خاطرنشان كرد: دولت از ابتدا علي رغم مشكلات اقتصادي، از اهميت فرهنگ غافل نبود و با وجود تهديدات بين المللي، تحريم ها و برنامه اي كه براي مهار تورم و برگرداندن رونق به اقتصاد كشور در پيش گرفته بود، اما مسائل آموزشي، علم و فناوري، فرهنگ و هنر، جوانان و زنان، گردشگري و ميراث فرهنگي و ارتقاء سرمايه هاي اجتماعي را همواره در دستور كار خود داشت و هيچ گاه در اين زمينه غفلت نكرد.
معاون اول رييس جمهور با اشاره به تاكيدات مقام معظم رهبري نسبت به اهميت فرهنگ گفت: ضرورت ارتقاي توانمندي فرهنگي دولت، نظام وجامعه را بسيار مهم ميدانيم و به بالا بردن قدرت فرهنگ به تعبير ايشان هم در عرصه هاي آفندي و هم در عرصه هاي پدافندي بايددرهمه بخشها و زمينه ها اهتمام ويژه داشته باشيم.
دكتر جهانگيري اضافه كرد: براي اين كار بايد به لوازم و اقتضائات رشد خلاقيت و شكوفايي و نمايندگي چه در عرصه آموزش، چه در عرصه هنر و فرهنگ و انديشه، چه در حوزه علوم و فناوري، چه در حوزه ورزش و اوقات فراغت، چه در عرصه ارزشها و باورها و چه در حوزه گردشگري و ميراث فرهنگي و همه عرصه هاي ديگر متعهد و پايبند باشيم.
معاون اول رييس جمهور در ادامه با بيان اينكه بايد بر سرمايههاي فرهنگي، اجتماعي و انساني و حتي سرمايه هاي نمادين خود بيفزايم، گفت: بايد به مهمترين بخشهاي مولد جامعه يعني زنان و جوانان و نخبگان توجه ويژه داشته باشيم و دانشگاه، حوزه، مدرسه، رسانه، خانواده، مسجد و همه مراكز و نهادهاي علمي، آموزشي، فرهنگي و هنري بايد كانون اميد و اعتماد و نشاط باشند.
دكتر جهانگيري با تاكيد بر اينكه دولت بايد بتواند تامين كننده شرايط و لوازم رشد انديشه و فرهنگ و حمايت از نخبگان و مولدان فرهنگي باشد، اظهار داشت: بي دولتي در فرهنگ به سود هيچ كس در نظام و كشور نيست. تقويت حس دولتداري در عرصه فرهنگ به نفع همه بخشها و همه دلسوزان جامعه و كشور و نظام را به دنبال خواهدداشت. اين يعني پذيرش قانون به جاي سليقه و نظر و هر سياست و رويكرد و يعني بالا بردن احساس امنيت و ثبات مديريت در ميان نخبگان و جامعه.
وي همچنين با اشاره به پشت سرگذاشتن شوك نفتي و عدم تاثير پذيري اقتصاد كشور از كاهش بهاي نفت اظهار داشت: در شرايطي كه بسياري از كشورهاي نفت خيز با كاهش قيمت نفت دچار تلاطم اقتصادي شدند اما جمهوري اسلامي ايران با وجود آنكه هنوز در شرايط تحريم قرار داشت، به خوبي توانست از اين تنش عبور كند و اقتصاد كشور دچار بحران نشد كه اين دستاورد مهم بيش از همه مرهون اعتمادي است كه مردم به مسئولين داشتند.
معاون اول رييس جمهور افزود: در سال هاي گذشته حس دولت داري در مردم تضعيف شده بود به همين خاطر دولت تدبير و اميد مصمم شد تا اين حس را در مردم تقويت كند و قانون به جاي نظر افراد در كشور حاكم شود.
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]