تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):دعاى شخص روزه‏دار هنگام افطار مستجاب مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803847762




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آمار ثبت میراث ناملموس به 1350 اثر رسید


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: با ثبت 23 اثر ناملموس خراسان و فارس تعداد آثار میراث ناملموس به ثبت رسیده در فهرست آثار ملی به 1350 اثر رسید.
 

به گزارش میزان، فرهاد نظری مدیر کل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی با اشاره به  ثبت 23 اثر ناملموس در قالب رسوم، بازنمایی‌ها، تجلیات، دانش‌ها، مهارت‌ها، ابزارها، اشیاء، دست‌ساخته‌ها ی استان های خراسان و فارس در فهرست آثار ملی ناملموس گفت: با ثبت این آثار آمار آثار ناملموس ثبت شده در فهرست آثار ملی به 1350 رسید.
 
فرهاد نظری میراث ناملموس را رویه‌ها (عُرف‌ها)، نمادها، دانش‌ها، مهارت‌ها، ابزارها، اشیا، آثار هنری و مكان‌های مرتبط با آنها عنوان کرد  كه همواره از نسلی به نسلی دیگر منتقل می‌شود و پیوسته به وسیله انسان‌ها و جوامع و گروه‌ها در پاسخ به محیط اطراف‌شان و در تقابل با طبیعت و تاریخشان خَلق می‌شود و سازگار با مفاد حقوق بشر بین‌المللی و شرایط احترام متقابل میان جوامع، گروه ها و اشخاص است.
 
وی با تاکید بر نقش مهم میراث ناملموس در گفت‌‏و‏گوی‌ بین ‌فرهنگ‌های مختلف که موجب  ایجاد احترام متقابل به تنوع فرهنگی و شیوه‌های گوناگون زندگی می‏‌شود افزود: میراث فرهنگی ناملموس، فرصتی برای عرضه و ارائه فرهنگ،  سبک زندگیِ اصیل کشورهای مختلف دنیا در عرصه بین‏‌الملل؛ و موجب مقاومت فرهنگی در برابر یکسان‏‌سازی فرهنگیِ کشورهای قدرتمند جهان می شود.
 
مدیر کل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی در خصوص چگونگی بررسی پرونده های واصله گفت: پرونده های ارسالی در کمیته میراث فرهنگی ناملموس که با حضور و عضویت نمایندگانی از معاونت های صنایع دستی. پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، رئیس مرکز منطقه ای مطالعات میراث ناملموس، رئیس گروه میراث ناملموس و صاحب نظران مرتبط  مورد بحث و بررسی قرار می گیرد و با تصویب نظر اکثریت آرا در فهرست آثار ملی قرار می گیرد.
 
این مسئول در ادامه به فعالیت "کارگروه میراث ناملموس" علاوه بر کمیته ثبت میراث ناملموس  پرداخت و گفت: این کارگروه بر اساس آیین نامه اجرایی قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون 2003  یونسکو به منظور پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس ( مصوب دولت در سال 1387) در سال 1392 ایجاد شده و متشکل از نمایندگان ده دستگاه ، وزارتخانه و فرهنگستان است.
 
وی آیین¬‌های شفاهی، شامل زبان به عنوان محمل میراث فرهنگی ناملموس (مثلاً: آوازها، لالایی‌ها، آواهای کار، متل‌ها، شعرخوانی‌ها، و ...)؛، هنرهای اجرایی (مثلاً: موسیقی، رقص، نمایش سنتی، خیمه‌شب‌بازی، نمایش عروسکی، نقاشی، خوش‌نویسی، و ...)؛ آیین‌¬های اجتماعی، مراسم، مناسك و فستیوال‌ها (مثلاً: جشن‌ها، بازی‌ها، مراسم آیینی، اعیاد و ...)؛ دانش و کردارهای مربوط به طبیعت و جهان هستی (مثلاً: طب سنتی، معماری سنتی، نجوم سنتی، دانش‌ها و مهارت‌های سنتی بهره‌گیری از منابع انرژی، و ...)؛ صنعت¬‌گری سنتی (مثلاً: مهارت‌ها و فنون در حوزه‌های سفال‌گری، کاشی‌کاری، صنایع چوب، نساجی، و ...). زمینه تجلی میراث فرهنگی ناملموس عنوان کرد.
 
نظری با اشاره به اینکه پرونده‌های میراث فرهنگی ناملموس به 3 صورت فهرست معرف میراث فرهنگی ناملموس بشری، فهرست میراث فرهنگی ناملموس نیازمند پاسداری فوری و فهرست اقدامات موفق پاسدارانه در یونسکو به ثبت می رسند گفت: تا کنون ده میراث ناملموس کشورمان همچون نوروز، موسیقی ردیفی ایرانی، قالیبافی استان فارس، آیین های پهلوانی، قالیشویی اردهال کاشان، تعزیه، روش سنتی قالیبافی در کاشان، موسیقی بخش های خراسان، فناوری ساخت لنج در جنوب و نقال(قصه پردازی )ایرانی،  در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده است.

۱۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن