محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830137431
روایت مردم از شکاف طبقاتی در آموزش
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: روایت مردم از شکاف طبقاتی در آموزش
شکاف طبقاتی این روزها به حوزه آموزش نیز رخنه کرده است و علی اصغر فانی در جمع رؤسای آموزشوپرورش کشور اذعان میکند«عدالت کیفی حال خوبی ندارد» اما مردم از شکاف طبقاتی در آموزش چه میگویند؟
تسنیم: هزینههای آموزش بخشی از مجموع هزینههای سبد هر خانوار است، هزینههایی که شهر به شهر و خانه به خانه متفاوت است، گاه سالانه به 100 هزار تومان هم نمیرسد و گاهی در سال 30 تا 40 میلیون نیز به خود اختصاص میدهد و اینجاست که پای شکاف طبقاتی به حوزه آموزش نیز باز میشود.
در پایتخت و کلان شهرها مدارسی فعال هستند که از طبقات مرفه جامعه دانشآموز میپذیرند، مدارسی که ورود به آنها سرقفلی داشته و قرعه تحصیل در این مدارس به نام هر کسی نمیافتد چرا که شرط نخست داشتن پول است.
هزینه یک سال تحصیل در این مدارس بسیار بیشتر از سرجمع درآمد خانوادهای در مناطق جنوبی همان شهر یا روستاهای کشور است، مدارسی که برای تحصیل در آنها سالانه 20 تا 40 میلیون نیز هزینه میشود تا منوی برنامههای مختلف ازجمله زبان، ورزش، استخر و سفرهای خارجی را ارائه دهند.
در سوی دیگر ماجرا در کلانشهرها اما در مناطق جنوبی و حاشیهای و مناطق محروم کشور، خانوادههایی زندگی میکنند که هزینه آموزش در سبد خانوار جایگاهی ندارد چرا که درآمد حداقلی سرپرست خانواده حتی اجازه اندیشیدن به هزینههای آموزش چندین فرزند را نمیدهد. در چنین شرایطی نزدیکترین مدرسه دولتی انتخاب و گاه تأمین درخواستهای مدرسه برای پرداخت کمکهای مردمی به دردسری برای سرپرست خانواده تبدیل میشود.
مناطق محروم و روستاهای کشور نیز حکایت خاص خود را دارند؛ دانشآموز پس از پایان دوره ابتدایی برای ورود به دبیرستان و ادامه تحصیل باید چندین کیلومتر پیادهروی کند تا به مدرسه برسد یا به دلیل نبود مدرسه در محدوده زندگی در مدارس شبانه روزی مستقر میشود و گاه حتی به دلیل محرومیت در طول سال یک بار هم به دیدار خانواده نمیآید.
مدارس شبانه روزی برای اداره خود با مُشکل کمبود بودجه مواجه هستند به گونهای که معضل کمبود بودجه این مدارس در سالهای اخیر به قدری جدی شد که آموزشوپرورش برای اداره این مدارس دست به دامان خیران شد.
براساس مباحثی که مطرح شد میتوان گفت، شکاف طبقاتی این روزها در بحث آموزش پُررنگتر از سایر بخشها نمود پیدا کرده است، انواع مدارس با عناوین مختلف و ردیفی از برنامههای آموزشی متنوع با دریافت پول دانش آموز گزینش میکنند.انواع دانشگاهها در رشتهها و دورههای تحصیلی مختلف نیز با دریافت پول دانشجو میپذیرند.
ظرفیت پذیرش دانشگاهها در دورههای روزانه محدود است و دانشگاههای مختلف با راهاندازی رشتههای تحصیلی از مقطع کاردانی تا کارشناسی ارشد با دریافت شهریه اقدام به جذب دانشجو میکنند که بخشی از این ظرفیتها به جذب دانشجو بدون کنکور و براساس سوابق تحصیلی اختصاص دارد.
روایت یک نماینده مجلس از محرومیتهای تحصیل در مناطق روستایی
کمال الدین شهریاری نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به محرومیت مناطقی که نماینده آنها در مجلس است به تسنیم میگوید: نظام آموزش پولی جامعه را به دو قطب غنی و مستضعف تبدیل میکند و در این نظام هر فردی که پول داشته باشد ارتقاء یافته و به مدارک بالای علمی دست مییابد و هر فردی که پول نداشته باشد از گردونه حذف خواهد شد.
وی میافزاید: در دشتی و تنگستان و سایر مناطق محروم کشور مدارسی در حال فعالیت هستند که هر لحظه امکان تخریب و ریزش آنها وجود دارد در شرایطی که دولت باید از به فکر حمایت و تقویت مدارس دولتی باشد در قانون تأسیس مدارس غیردولتی بحث حمایت از این مدارس مطرح شده است.
این نماینده مجلس میگوید: در روستاها دانشآموزان عمدتاً بعد از پایه ششم ابتدایی ترک تحصیل میکنند یا برای ادامه تحصیل باید در مدارس شبانهروزی مستقر شوند، مدارسی که خود با مشکلات متعدد مواجه هستند. معلمان مناطق محروم هیچ تفاوتی با معلمان کلانشهرها ندارند و سرانجام از شرایط خسته میشود و انتقالیاش را میگیرد.
مردم چه میگویند؟
برای بررسی نظرات مردم در رابطه با شکاف طبقاتی و نظر آنها راجع به تحصیل در مدارس دولتی و غیردولتی با تعدادی از آنها همصحبت شدیم.
دولت باید شرایط برابری را برای تمام اقشار جامعه در بحث آموزش فراهم کند
مونارحیمی کارمند: هماکنون شاهد شکاف طبقاتی در بحث آموزش هستیم اما نمیتوان گفت که مدارس غیردولتی در کشور فعالیت نکنند چرا که برخی خانوادهها تمایل به استفاده از امکانات مدارس غیردولتی دارند، در کنار فعالیت مدارس غیردولتی، دولتمردان باید به فکر تقویت مدارس دولتی باشند یعنی شرایط برابری را برای تمام اقشار جامعه ایجاد کنند به گونهای که مدارس دولتی قابلیت رقابت با مدارس غیردولتی را داشته باشند.
من فرزندم را در مدرسه غیردولتی ثبتنام نمیکنم چرا که برخی مدارس به دلیل دریافت شهریه از خانوادهها، معلم را مجبور به بخشش نمره میکنند و حتی معلم اجازه تذکر به دانشآموز را ندارد در چنین شرایطی سطح تحصیلی دانشآموز متزلزل میشود و به لحاظ تربیتی نیز مدارس دولتی را ترجیح میدهم.
تا زمانی که اراده حمایت از مدارس دولتی وجود نداشته باشد شاهد تبعیض در آموزشیم
مریم محمدی خانهدار: هماکنون سطح آموزش در کشور بسیار متفاوت است، تا زمانی که دولت نخواهد تبعیض آموزش در کشور حذف نمیشود. دولتمردان باید برای تقویت مدارس دولتی و حمایت از آنها اراده جدی داشته باشند و گرنه تفاوت کیفی آموزش در مدارس دولتی و غیردولتی همچنان باقی میماند.
فرزندم را در مدرسه غیردولتی ثبتنام میکنم چرا که کیفیت آموزش در این مدارس بهتر است،به مدارس دولتی خوش بین نیستم، انبوهی دانش آموز در یک کلاس درس قرار دارند و معلم انگیزه کافی برای تدریس ندارد.
استعدادهایی که مهم نیستند
اصغر معراجی معلم: مدارس غیردولتی متناسب با شهریههایشان شرایط تقویت حافظه محوری، تستزنی و قبولی در کنکور را ارائه میکننداین شرایط موجب میشود که برای قبولی و ورود به دانشگاه این مدارس موفقتر عمل کنند اما در عمل و به لحاظ کیفیت آموزشی که دانشآموز را جامعهپذیر میکند، تفاوت زیادی با مدارس دولتی ندارند و معلمان این مدارس در مقایسه با معلمان مدارس دولتی توانمندی آموزشی بالاتری ندارند.
شکاف طبقاتی در بحث آموزش و بیتفاوتی به مدارس دولتی باعث میشود تا استعداد دانشآموزان این مدارس به هدر برود از سوی دیگر معلمان در مدارس دولتی حوصله و انگیزه کافی برای آموزش را ندارند که باید این موضوع ریشه یابی شود یعنی دلایل بیانگیزی معلمان که در افت تحصیلی دانشآموزان بیتأثیر نیست، بررسی شود.
مجتبی امیری مهندس: فرزندم را در مدرسه غیردولتی ثبتنام میکنم چرا که شرایط آموزشی و نحوه رفتار با دانشآموز در این مدارس به مراتب بهتر از مدارس دولتی است. طی سالهای اخیر مدارس دولتی به لحاظ سطح کیفی با اُفت مواجه شدهاند و جریان آموزش در آنها از کیفیت کافی برخوردار نیست.
در برخی مدارس دولتی معلم رفتار سختگیرانهای با دانشآموز دارد و همین موضوع در دوره ابتدایی منجر به دلزدگی دانشآموز از مدرسه میشود بنابراین حتی با سختی هم که شده هزینههای میلیونی مدارس غیردولتی را تأمین میکنم.
فاطمه عباسی: شکاف طبقانی در بحث آموزش سالهاست که وجود دارد در حالیکه دولت موظف به ارائه خدمات آموزشی رایگان برای تمام افراد جامعه بود اما هم اکنون مدارس دولتی نیز کاملاً رایگان نیستند و طبقات مرفه جامعه فرزند خود را در مدرسسه غیردولتی ثبتنام میکنند و انواع آموزشها از زبان تا کامپیوتر و ورزش به آنها ارائه میشود اما دانش آموزان مدارس دولتی از این آموزشها محروم هستند.
میتوان در مدارس دولتی نیزخدمات ویژهای در بحث آموزش فناوریهای روز به ویژه کامپیوتر و یادگیری تخصصی زبان را به صورت رایگان یا با هزینه کمتر نسبت به آموزشگاههای خصوصی ارائه کرد.
** عدالت کیفی حال خوبی ندارد
مهری بیرانوند حسابدار: شکاف طبقاتی در آموزش به صورت نابرابری در توزیع منابع و امکانات آموزشی در کشور مشهود است به عنوان مثال در مناطق بالایی کلان شهرها بهترین مدارس با امکانات آموزشی عالی فعال هستند اما در مناطق جنوبی شهرها و مناطق روستایی امکانات آموزشی حداقلی است. این نابرابری در امکانات، یعنی سدکردن مسیر پیشرفت گروهی از جامعه.
به گزارش تسنیم،علی اصغر فانی در سیوسومین اجلاس روسای آموزش و پرورش سراسر کشور در مرداد ماه امسال با اشاره به اینکه مطالبه مردم ارتقای کیفیت در مدارس بویژه مدارس دولتی است، عنوان میکند: نیازمندیم تا بهره وری را در آموزش و پرورش ارتقا دهیم،عدالت کمی ما خوب و قابل قبول است اما وضعیت عدالت کیفی خوب نیست و باید تلاش کنیم خواسته عمومی مردم را جامعه عمل بپوشانیم.
در شرایطی که کشور در مسیر پرتاب انسان به فضا قرار دارد و در بحث فناوری و پژوهش مسیر رو به پیشرفتی را داریم چگونه میتوان متصور شد که برخی دانشآموزان به دلیل نابرابری آموزشی از پیشرفت در تحصیل بازبمانند یا نگران ریزش سقف کلاس درسشان باشند.
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]
صفحات پیشنهادی
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خبر داد: رضایت حداکثری مردم از خدمات نوین بانک شهر - پایگاه خبری تحلیلی شریان
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به موفقیت های بانک شهر گفت ارائه تمامی خدمات بانکی به مردم بدون مراجعه به شعب منجر به رضایت حداکثری آنان از این بانک شده است 9019 jpg به گزارش شریان نیوز قاسم احمدی لاشکی با اشاره به خدمات بانک شهر به شهروندان گفت ارایه خدمات نویننبردهای حلب به روایت بسیج مردمی سوریه - پایگاه خبری تحلیلی شهیدنیوز
شهیدخبر شهیدنیوز بخش رسانه ای یگان بسیج مردمی سوریه دفاع الوطنی تصاویر جدیدی از نبردهای شدید جاری در منطقه جنوب غربی شهر حلب منتشر کرده است بخش رسانه ای یگان بسیج مردمی سوریه دفاع الوطنی تصاویر جدیدی از نبردهای شدید جاری در منطقه جنوب غربی شهر حلب منتشر کرده است دانلود بنادوره آموزش روایتگری “شهدای مدافع حرم” در رشت برگزار شد - سایت خبری تحلیلی خوبان خبر
کارگاه آموزشی راویان فتح سپاه قدس گیلان با عنوان شهدای مدافع حرم در اردوگاه آموزشی شهید بیگلو برگزار گردید به گزارش خوبان اختتامیه کارگاه آموزشی راویان فتح سپاه قدس گیلان با عنوان شهدای مدافع حرم پنج شنبه ۴شهریور ماه در اردوگاه آموزشی شهید بیگلو برگزار شد مسئول نهاد نمایندگیروایت نهاوندیان از خوشحالی مردم وناراحتی بدخواهان از دستاوردهای دولت/دنیا خواهان مذاکره با ایران است
سیاست > دولت - رییس دفتر رییسجمهوری دستاوردهای دولت یازدهم در طول سه سال فعالیت را تشریح کرد به گزارش خبرآنلاین محمد نهاوندیان در سخنرانی پیش از خطبههای نمازجمعه تهران که به مناسبت هفته دولت انجام شد گفت مردم با شنیدن این دستاوردها خوشحال و بدخواهان ناراحتروایتی از شکاف قبر یک فقیه/بازخوانی بخشی از زندگی شهید ثالث
پژوهشگر البرزی در گفتگو با مهر روایتی از شکاف قبر یک فقیه بازخوانی بخشی از زندگی شهید ثالث شناسهٔ خبر 3751587 - پنجشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۲ ۲۸ استانها > البرز jwplayer display inline-block; کرج - نویسنده و پژوهشگر البرزی با بازخوانی زندگی شیخ محمدتقی بَرَغانی شهید ثالثروایت وزیر اطلاعات از کشته شدن فرمانده داعشی در ایران/عکس روحانی را جمع کرده بودند که دست مردم نباشد
سیاست > دولت - وزیر اطلاعات گفت در جریان مذاکراتی که ما با نظر مقام معظم رهبری و تصمیم شورای عالی امنیت ملی از سوی وزارت اطلاعات درباره مبادله زندانیان ایرانی و آمریکایی داشتیم امتیازاتی برای کشور گرفتیم حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمود علوی شامگاه سهشنبهروایت جهانگیری از سفر با قطار و دیدار با مردم
روایت جهانگیری از سفر با قطار و دیدار با مردمتاریخ انتشار جمعه ۵ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۸ ۲۳ معاون اول رییس جمهوری پس از سفر به استان سمنان با قطار به تهران بازگشت و ورایت خود را در این سفر و دیدار با مردم در صفحه شخصی اینستاگرامش نگاشت به گزارش ایرنا اسحاق جهانگیری در صفحه اینستاگروایت جهانگیری از سفر با قطار و دیدار با مردم - پایگاه خبری تحلیلی نواندیش
معاون اول رییس جمهوری پس از سفر به استان سمنان با قطار به تهران بازگشت و ورایت خود را در این سفر و دیدار با مردم در صفحه شخصی اینستاگرامش نگاشت به گزارش ایرنا اسحاق جهانگیری در صفحه اینستاگرام خود نگاشت عصر دیروز پنجشنبه پس از افتتاح دو طرح مهم صنعتی و شرکت در جلسه ستاد اقتصزینلیان در گفتوگو با فارس: تحقیر نمایندگان مستقل توهین به مردم است/کمیسیون آموزش مجلس دهم درگیر مسائل سیاسی و
زینلیان در گفتوگو با فارس تحقیر نمایندگان مستقل توهین به مردم است کمیسیون آموزش مجلس دهم درگیر مسائل سیاسی و جناحی نشود دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت اینکه برخی بخواهند نمایندگان مستقل را تحقیر کنند نه تنها توهین به نمایندگان ملت بلکه توهین به مردم حوزههای انتخابیهفیلم | روایت قهرمان بوکس جهان از حضورش در کنار مردم بم پس از زلزله
چند رسانهای > فیلم - مهیار منشی پور قهرمان ایرانی بوکس خروس وزن حرفهای جهان در دهه 80 و پس از زلزله معروف بم به این شهر رفت به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین منشی پور که مهمان کافه خبر بود از حضورش در این شهر پس از زلزله شدید که خسارت زیادی به بار آورد می گوید او ب-
اقتصادی
پربازدیدترینها