تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز، از آيين‏هاى دين است و رضاى پروردگار، در آن است. و آن راه پيامبران است. ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852500415




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فضای مجازی، فضای ابراز وجود جوانان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مطالعات و بررسی‌های اخیر این‌طور نشان داده که میزان اعتماد در جامعه ما قدری کاهش پیدا کرده است. اعتماد، سرمایه اجتماعی را می‌سازد و جالب است بدانید که هر چقدر میزان سرمایه در جامعه کاهش پیدا می‌کند، اعتماد مردم به رسانه‌های آن کشور و منابع خبریشان هم کمتر می‌شود. ولی در عین حال افزایش سرمایه، ایجاد اعتماد به اخبار شفاهی را بالا می‌برد و این اصلی است که به لحاظ تئوری هم ثابت شده، چرا که سرمایه اجتماعی تابع مشارکت و اعتماد متقابل مردم به‌شمار می‌آید.

اصولا جامعه ایران از نوع جوامع شفاهی است و لذا میزان شایعه و توجه به آنها همیشه در سطحی بالا قرار دارد. حالا وقتی این الگوهای ارتباطی و مختصاتی را که در جامعه‌مان داریم به طرف شبکه‌های مجازی می‌بریم و با آنها مقایسه می‌کنیم، می‌بینیم که این ویژگی‌ها چقدر در این فضا بدرستی صدق می‌کند.
 
در واقع مساله‌ای که فعلا باعث تأسف شده این است که ما به‌طور علمی و ایجابی، حضور در شبکه‌های اجتماعی، مختصات و ویژگی‌های آن را درک نکرده‌ایم. نمی‌دانیم حضور در این شبکه‌ها چه اسلوب‌ها، آداب و مقیداتی را می‌طلبد و در نتیجه مصرف و کنشمان در این جامعه با هیچ کجای دیگر دنیا نمی‌خواند. ما مردمانی شده‌ایم که در واقعیت، اعتمادمان را به هم از دست داده‌ایم و هیچ اطمینانی نداریم، اما به دنیای مجازی که وارد می‌شویم این اعتماد اتفاق می‌افتد.
 
نکته دیگری که درخصوص فضاهای مجازی یا بهتر بگویم جامعه‌های شبکه‌ای وجود دارد، این است که ما بازتولید رفتارهای دنیای واقعی را در شبکه‌های مجازی نداریم و در عوض رفتارهایی خاص این فضا را تولید کرده‌ایم. ما به لحاظ نوع استفاده، میزان و حتی نوع محتوا آن‌قدر جلو رفته‌ایم که فضاهای مجازی‌مان انگار به شکلی دقیق جایگزینی برای تمام اوقات فراغت، تحقیق‌ها،سرگرمی‌ها و تمام وجوه دیگر زندگی‌مان شده‌اند و این اتفاق خوبی نیست. البته لازم است در این باره که شبکه‌ها چقدر دارند در جهت شکل‌دهی افکار عمومی تاثیر می‌گذارند، بررسی‌های زیادی صورت گیرد و این قضیه قطعا نیازمند مطالعه بیشتری است.

درخصوص اعتماد کاربران فضاهای مجازی به هم، اما بحث کمی متفاوت می‌شود و از فضایی به فضای دیگر و شبکه‌ای به شبکه بعدی با هم فرق می‌کند. تقریبا می‌توانم بگویم که بحث اعتمادهای نابه‌جا در شبکه‌های موبایلی اصلا وجود ندارد و اگر هم شکلی از اعتمادهای غلط و سوءاستفاده‌ها را در شبکه‌های مجازی دیده‌ایم این بحث بیشتر مربوط به شبکه‌های دیگر ارتباطی و دوستی‌های اجتماعی مثل فیسبوک و اینستاگرام است. از سوی دیگر، این اعتمادها بیشتر از سوی جوانان صورت می‌گیرد، چرا که آنها در دنیای امروز هیچ نوع راهی برای این‌که بتوانند خودشان را در جامعه حقیقی معرفی کنند، ندارند و این الزام آنها را به سمت شبکه‌های مجازی می‌کشاند تا شاید در آن بتوانند کنشگر باشند.
 
این بحث فقط هم مربوط به این یک ساله اخیر نیست و از همان زمان رواج تب بلوتوث در جامعه، بارها جوانانی را دیده‌ایم که ترانه‌ای را خوانده یا با حرکتی دیگر سعی می‌کردند به این طریق خود را ابراز کرده و حرکاتشان را به چشم برسانند. همین اتفاق حالا در شبکه‌های اجتماعی به شکلی پررنگ‌تر قابل مشاهده شده است. البته سن و سال هم در این قضیه دخیل است و به‌طور طبیعی با بالاتر رفتن آن ملاحظات بیشتر می‌شود و میل به محافظه‌کاری و اعتماد چشم بسته به دیگران در افراد افزایش می‌یابد. به هر حال جامعه جوانی داریم که می‌خواهد مورد توجه قرار بگیرد.
 
به نظرم بهترین راه حلی که در این شرایط می‌توان اعمال کرد، این است که راه را برای ابراز توانایی‌ها و استعدادهای جوانان باز‌بگذاریم و فرصتی را در اختیارشان قرار بدهیم تا در جامعه واقعی دیده بشوند. این نیاز خود جامعه هم هست و می‌تواند اعتماد را به آن برگرداند.


۰۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن