واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: زنانی که پا جای پای مردان میگذارند
امروزه زندگی در اجتماع، استفاده از وسایل نقلیه را لازم ساخته و تمامی افراد نیز برای پیشبرد کارهای خود از وسایل نقیله استفاده میکنند؛ تاکسیها نیز در جامعه وظیفهی حمل و نقل افراد را برعهده داشته و مانند خونی در شریانهای حیاتی جامعه، در به سرانجام رسیدن کارها نقش مهمی دارند.
به گزارش ایسنا، تاکسیها یکی از کارآمدترین وسایلی هستند که مردم روزانه برای انجام کارهای خود از آنان استفاده میکنند؛ از اینرو وجود این وسیله در جامعهی امروزی لازم بوده و یکی از موارد مهم میباشد.
رانندگان این تاکسیها نیز روزانه با تحمل ترافیک سنگین، برخوردهای موجود در خیابانها، خستگی و... اقدام به حمل و نقل مسافران کرده و ساعتهای زیادی از بهترین وقت عمرشان را صرف عبور و مرور در خیابانها میکنند؛ در این میان زنانی نیز هستند که پا جای پای مردان گذاشته و به عنوان راننده تاکسی به کسب روزی میپزدازند.
یک بانوی راننده تاکسی که به مدت چهار سال است در این حوزه فعال است، در رابطه با این شغل اظهار کرد: بنده قبل از این کار شرکت خدماتی داشتم که به دلیل ورشکستی، اقدام به فعالیت در تاکسیرانی کردم و از این طریق نیز کارت شهری خود را دریافت کرده و به مدت چهار سال است که در این حوزه مشغول هستم.
وی ادامه داد: این شغل به لحاظ امنیتی شغل خوبی برای زنان نبوده و جامعه نیز دیدگاه مثبتی در این خصوص ندارد؛ اما نسبت به بقیه مشاغل کاذب، برای بانوان بهتر بوده و به اصطلاحی "دیگر آقا بالاسر نداریم" و هر زمان که نیاز باشد میتوانیم به استراحت پرداخته و بدون کسب اجازه از کسی به امورات شخصی خود برسیم.
این بانوی راننده تاکسی بیان کرد: اگر شرایطی فراهم شود که فرهنگسازی شده و بانوان نیز بتوانند در شهر به تاکسیرانی بپردازند؛ از اینرو جلوی بسیاری از مشکلاتی که بانوان مسافر در برخورد با رانندگان مرد میبینند، به خودی خود حل خواهد شد.
وی تاکید کرد: از مسئولان تقاضا داریم از بانوان تاکسیران حمایت کرده و با ایجاد خدماتی برای بانوان، شرایطی را فراهم کنند که راحتتر بتوانیم در جامعه به رانندگی پرداخته و امورات خود را بگذرانیم.
"لیلا خانم" بانوی دیگری است که در سطح شهر تبریز به عنوان راننده فعالیت میکند، او در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: بنده به مدت دو سال است که به شغل رانندگی مشغول بوده و در این مسیر نیز سختیهای فراوانی را متحمل شده ام.
وی ادامه داد: در بسیاری از موارد شاهد عدم تمایل مسافران به تاکسی زنان بودهام؛ چرا که هنوز این فرهنگ در جامعه جا نیافتاده و مردم نیز به دستان یک زن اعتماد ندارند؛ از این رو این موضوع مشکلات ما را بیشتر کرده و عرصهی رانندگی را بر ما سخت میکند.
وی با تاکید بر نقش موثر مسئولان در این خصوص گفت: از مسئولان نیز انتظار داریم با قرار دادن امکانات و شرایط بهتر برای بانوان برای تاکسیرانی، شرایطی را فراهم آورند که بانوان راحتتر و با آرامش بیشتری در این عرصه به فعالیت مشغول شوند.
وجود 50 راننده تاکسی زن در تبریز
"پرویز عباسنژاد"، مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری تبریز نیز در این خصوص اظهار کرد: هماکنون تعداد 50 نفر راننده تاکسی زن در شهر تبریز وجود دارد که بر حسب شرایط در آژانس بانوان، تاکسی بیسیم 133 و سرویس مدارس مشغول به کار هستند.
وی ادامه داد: طبق بخشنامهی موجود، زمان تعریف شدهی رانندگی برای بانوان از ساعت هفت صبح تا 9 شب بوده و رانندگی در غیر این ساعات غیرقانونی است و رانندگان باید توجه کنند که فقط در طول این ساعات رانندگی کنند؛ چرا که به لحاظ امنیتی رانندگی در غیر این ساعات ممکن است برای بانوان مشکل ایجاد کند
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۸ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۵ - 29 August 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]