واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: لغو 9 كنسرت و اين همه هياهو
هفته دولت بهانهاي شد تا وزراي دولت يازدهم با حضور در تلويزيون به بيان عملكرد وزارتخانه متبوعشان بپردازند. يكشنبه شب نيز علي جنتي در بخش ويژه خبري شبكه دوم سيما حضور پيدا كرد...
نویسنده : محمدصادق عابديني
هفته دولت بهانهاي شد تا وزراي دولت يازدهم با حضور در تلويزيون به بيان عملكرد وزارتخانه متبوعشان بپردازند. يكشنبه شب نيز علي جنتي در بخش ويژه خبري شبكه دوم سيما حضور پيدا كرد و درباره مسائل مختلف حوزه فرهنگ و هنر از جمله برگزاري كنسرتها، نفوذ فرهنگي، مميزي كتاب، سايتهاي خبري بدون مجوز، افزايش سفرهاي توريستي به مقصد خارج از كشور، مدلينگ و وضعيت سينماها و توقيف فيلمها بپردازد.
تأييد ضمني نظرات منتقدان
علي جنتي در تلويزيون بسياري از نقدهاي وارده به عملكرد وزارت ارشاد را به صورت تلويحي پذيرفت. اينكه وزير ارشاد نخواست به صورت يك طرفه ايرادات وزارتخانه را رد كند و فقط به بيان نكات مثبت كارنامه سه ساله وزارت ارشاد بپردازد، اقدامي مفيد، اما دير هنگام است. جنتي و همكارانش سه سال را پشت سرگذاشتهاند تا امروز صرفاً بخشي از ايرادات فعاليتهايشان را از آغاز دولت يازدهم تا به حال در پيشگاه مردم قبول كنند. حال بايد ديد آيا اين پذيرش ميتواند مقدمهاي براي اصلاح امور در چند ماه باقي مانده از دولت فعلي باشد. در ادامه نگاهي كوتاه به مسائل مطرح شده در گفتوگوي ويژه خبري با وزير و توضيحات علي جنتي داريم.
لغو 9 كنسرت و اين همه هياهو
شايد يكي از مهمترين فرازهاي سخنان وزير ارشاد در تلويزيون پرداختن به مسئله كنسرتهاي موسيقي است. بحث لغو كنسرتها يكي از عوامل فشار به مجموعه وزارت ارشاد بوده است به نحوي كه حتي پذيرش برگزار نشدن كنسرت در شهر مشهد از سوي جنتي باعث شد تا رئيسجمهور حمله تندي عليه وي انجام دهد و منجر به عقبنشيني وزير و تعديل موضع قبلياش شود. جنتي در تلويزيون چند نكته مهم درباره كنسرتها بيان كرد. ابتدا اينكه وزير ارشاد نيز از پر رنگ شدن بيش از حد مسئله كنسرتها ابراز گلايه كرد و گفت: يكسري از افراد فكر ميكنند تنها فعاليت و وظيفه وزارت فرهنگ و ارشاد، موضوع كنسرتها است، در حالي كه ما در دهها زمينه ديگر مانند گسترش قرآن و عترت، كتاب، بازيهاي رايانهاي كارهای فرهنگي قابلقبول داريم كه اصلاً به آنها اشاره نميشود. در حالي كه اگر كنسرتي در جايي لغو شود، مدام از من و معاونان در اين مورد سؤال ميكنند و به اختلافات دامن ميزنند. ما در برگزاري كنسرتها نهايت دقت را ميكنيم تا موازين شرعي و قانوني رعايت شود.
سپس وزير ارشاد به موضوع تعداد كنسرتهاي لغو شده پرداخت. در حالي كه برخي از سايتها در فضاي مجازي اين گونه القا ميكنند كه هيچ كنسرت موسيقياي در كشور اجرا نميشود و همه كنسرتها لغو ميشوند، آمار ارائه شده توسط علي جنتي قابلتوجه است. وزير ارشاد گفت: «تعداد كنسرتهاي لغو شده زياد نيست به عنوان نمونه در پنج ماهه نخست امسال ٩ كنسرت لغو شده است.»
آيا لغو صرفاً 9 كنسرت در طول پنج ماه با حجم تبليغات منفي درباره كنسرتها برابر است؟ وزير ارشاد نيز در تلويزيون با ديده شك به بازتابهاي لغو كنسرتها نگاه كرد و منشأ انتشار اخبار و دامن زدن بيش از حد به كنسرتهاي لغو شده را زير سؤال برد. به نظر جنتي «يكي از عوامل دامن زدن به اين موضوعات را سايتهايي ميدانم كه بسياري از آنها بدون شناسنامه هستند، برخي فكر ميكنند كار وزارت ارشاد فقط برگزاري و صدور مجوز براي كنسرت است و كار ديگري ندارد.» وزير ارشاد همچنين به مذاكره با ائمه جمعه برخي از شهرها درباره برگزاري كنسرتها اشاره كرد كه مردم از آن باخبر نيستند!
ريشههاي ولنگاري در آن سوي مرزها!
تعبير ولنگاري فرهنگي كه رهبر انقلاب آن را در مورد دستگاههاي فرهنگي به كار بردند، در گفتوگوي تلويزيوني وزير ارشاد نيز بازتاب داشت. وزارت ارشاد از نظر قانون، مسئول رسمي اوضاع فرهنگي كشور است. جنتي درباره ولنگاري فرهنگي و بحث آفند و پدافند فرهنگي كه رهبر معظم انقلاب در ديدار با اعضاي هيئت دولت آن را مطرح كردند، به ريشهيابي ولنگاري در شبكههاي ماهوارهاي، شبكههاي اجتماعي و البته كشورهايي كه ايرانيان به آنها سفر ميكنند، پرداخت. به گفته جنتي بسياري از ايرانياني كه به خارج از كشور سفر ميكنند براي آموزش مدلينگ است! اگرچه در ماههاي اخير تعدادي از شبكههاي زيرزميني مدلينگ كه با خارج از كشور نيز در ارتباط بودهاند، توسط نيروهاي امنيتي منهدم شدهاند، اما رشد قارچگونه مدلينگ و استفاده ابزاري از تصاوير زنان براي تبليغ پوششهاي خارج از عرف در شبكههاي اجتماعي هشداري جدي را درباره فعاليتهاي اين شبكهها در پي داشته است. وزير ارشاد ريشههاي اين ولنگاري را در خارج از كشور دانست و گفت: افرادي كه در خارج از كشور آموزش مدلينگ ميبينند و در تهران به صورت زيرزميني اين كار را انجام ميدهند، با انواع و اقسام لباسها و آرايشهاي نامناسب آن را در جامعه نشر ميدهند.
مميزي كتاب، تئاتر و سينما سه ضلع انتقاد از ارشاد
مميزي كتاب و واگذاري مميزي كتاب به ناشران منحصر به دولت يازدهم نيست اما اين دولت درحال پيگيري واگذاري مميزي است، مسئلهاي كه با استقبال ناشران بزرگ و نگراني ناشران كوچك روبهرو شده است. علي جنتي درباره كتاب و مميزي قبول كرد كه رمانهاي مبتذلي نيز در اين دوره از وزارت ارشاد منتشر شده است. يكي از ايراداتي كه به وزارت ارشاد درباره هنرهاي نمايشي گرفته ميشود، اجراي نمايشهايي با محتواي نامناسب اخلاقي و فكري و سياسي است. «جوان» چندي پيش با انتشار نقدي براجراي نمايش«مجلس ضرب زدن» نسبت به محتواي وهنآميز اين نمايش اعتراض كرده بود و وزير ارشاد نيز در تلويزيون بر معضلات برخي از نمايشها مهر تأیید زد. متأسفانه وزارت ارشاد در بحث اجراي نمايشها آنگونه كه بايد مميزي و نظارت را اعمال نميكند و صرفاً برخوردهاي انضباطي بعد از آنكه رسانهها محتواي يك نمايش را نقد ميكنند، انجام ميشود. در بحث سينما نيز وزير ارشاد به اكران فيلم پرحاشيه «50 كيلو آلبالو» اشاره كرد. فيلمي كه گفته ميشد با دستور مستقيم وزير ارشاد توقيف شده ولي جنتي اين موضوع را رد كرد. وزير ارشاد همچنين بدون ارائه مصداق از سياست حمايت اين وزارتخانه از فيلمهاي ارزشي گفت كه به نظر ميرسد در اين مورد هم وزير اغراق كرده و هم سازمان سينمايي چنين سياستي را در عمل نشان نداده و شايد بهتر است در ماههاي باقيمانده تا جشنواره فيلم فجر اگر قرار است حمايتي صورت گيرد، سريعتر انجام شود تا ثمرات آنچه را وزير ارشاد مدعي آن است در جشنواره امسال ببينيم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]