واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرآنلاین: هوشنگ گلمکانی منتقد باسابقه و یکی از سه بنیانگذار مجله «فیلم» با حضور در برنامه «هفت» درباره تاثیرات این برنامه و نقدهای مسعود فراستی بر فضای سینما سخن گفت.
برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی دقایقی بعد از بامداد شنبه ششم شهریور ماه میزبان هوشنگ گلمکانی بود. گلمکانی که برای مناظره با مسعود فراستی در این برنامه حضور پیدا کرده بود، در ابتدای برنامه با انتقاد از رویه جنجالآفرین برنامه «هفت» گفت: «وقتی در کانال تلگرامی برنامه خبر حضورم را در برنامه امشب خواندم دیدم با تیتری نوشته شده بود مناظره جنجالی هوشنگ گلمکانی و مسعود فراستی. برایم جالب بود، برنامه تولید نشده بود و ما هنوز حرف نزده بودیم که زوشن شود قرار است اینجا جنجالی به وجود آید.»
گلمکانی سخنان خود را چنین ادامه داد: «با توجه به تنشی که دور و بر هست، جنجال و حاشیه برای جامعه و سینمای ما سم است. من فکر ميکنم تلویزیون به دلیل فراگیری باید جامعه را آرام کند و از حاشیه دور کند. من تعجب میکنم چرا در بعضی از برنامهها تلاش میشود مثل نشریههای زرد از راه جنجال و حاشیه کار پیش برود و مخاطب جذب شود.»
او سخنان خود را چنین ادامه داد: «حتی اگر از نظر امنیت ملی هم نگاه کنیم میفهمیم جامعه نیاز به آرامش دارد. برنامه «هفت» در دور قبل هم اینطور بود و الان بیشتر چنین عمل ميکند، گویا مدام میخواهد حاشیه بسازد و این در حالی است که خود سینما همینطور جنجال و حاشیه دارد.»
افخمی در ادامه سخنان گلمکانی گفت: «من فکر میکنم سینما در هیچکدام از اشکالش حتی در نوع جشنوارهای خیلی بیسروصدا نیست. هر برنامهای در تلویزیون درباره سینما باید جنبه سرگرمکننده و حتی کمدی داشته باشد.»
گلمکانی در پاسخ به افخمی گفت: «کسانی هستند که اصلا علاقهای به سینما ندارند. ته ذهن آنان به احتمال زیاد این است که این همه کشور اصلا سینما ندارند مگر چه شده است. این جنجالها و حاشیهها به آن تفکر کمک میکند. این برنامه نباید به کسانی کمک کند که علاقهای به سینما ندارند.»
فراستی هم در این بخش پاسخ گلمکانی را چنین داد: «بحث جنجال نشان میدهد که روحیه تو به شدت معتدل و محافظهکار است. این در نوشتههایت هست و در ادامه انتشار سی و چهار ساله مجله فیلم هم حس میشود. این روحیه مال هوشنگ است و روحیه من بدون اینکه بخواهم حاشیه درست کنم این نیست. من قصد ایجاد جنجال نداشتهام، اما حرفهایم ممکن است جنجالی شود. فضایی که مسئولان ما در این سالها درباره سینما ایجاد کردهاند فضای مرده، رودربایستی و تعارف است. فضای رک و صریح و نقد شفاف نیست. طوری مانع بیان نظرات شدند که تو نتوانستی سالها بگویی «اشکها و لبخندها» را دوست دارم.»
او همچنین گفت: «بعضی از دوستان فرهیخته دوست دارند سینما را عصا قورت داده جلوه دهند. وقتی نمیخواهند سینما شاداب باشد و شلوغیهای طبیعی باشد، نتیجه نوعی از سینما میشود که در آن زندگی طبیعی نیست.»
۰۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۱:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]