واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه آرمان امروز - مطهره شفيعي: روز گذشته عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت با اشاره به جلسه اخير اين تشكل عنوان كرد: گزارش كميته سياسي جامعه روحانيت مبارز درباره مباحث مربوط به انتخابات ارائه شد.
اين گزارش گوياي اين بود كه محمدنبي حبيبي و اسدا... بادامچيان از سران موتلفه با كميته سياسي ديداري داشتند و تقاضاي آنها اين بوده كه جامعه روحانيت براي انتخابات سال ۹۶ به ميدان بيايد و محوريت اين انتخابات را بر عهده گيرد و درباره هرگونه همكاري در راستاي انتخابات آتي اعلام آمادگي كردند.
حجتالاسلام غلامرضا مصباحيمقدم تصريح كرد: قرار شد كميته سياسي همچنان تقاضاهاي ديدار با جامعه روحانيت را بپذيرد و همه تشكلها را به همكاري در زمينه انتخابات سال ۹۶ دعوت كند تا بتوانيم در نهايت به يك جمعبندي مشترك برسيم. وی يادآورشد: در همين رابطه آيتا... موحدي كرماني دبيركل جامعه روحانيت مبارز عنوان كردند كه براي همكاري جامعتين در انتخابات آينده به زودي با آيت ا... يزدي تماس خواهند گرفت.
زخم بر پيكر جريان اصولگرايي
اين روزها بر زبان آورده نميشود، اما به خوبي ميدانند زخمي بر پيكره جريان سياسي خود دارند كه سال ۹۳ وارد آمد و تا به امروز نه تنها التيام نيافته است بلكه برخي با اهداف از پيش تعيين شده بر روي اين زخم نمك ميپاشند تا بتوانند حتي ذرهاي فضا براي خودنمايي داشته باشند. امروز جريان اصولگرايي درد دارد؛ دردي كه درمانش را اگر هم بدانند توان مداوا ندارند. زخم و درد امروز جريان اصولگرايي يك كرسي خالي است كه از سال ۹۳، هر كه بر آن نشست نه تنها نتوانست درد جريان اصولگرايي را درمان كند، بلكه با عملكردش اين درد و شكاف زخم را بيشتر كرد. كرسي خالي مانده از تدبير جريان اصولگرايي تا پيش از مهر ۹۳ به آيتا... مهدوي كني تعلق داشت؛ دبيركل جامعه روحانيت كه درطول فعاليت سياسياش اگر چه برچسب اصولگرايي به او زده بودند، اما سعي داشت فراجناحي تصميم بگيرد و ديگران را ترغيب به حركت در همين مسير كند.
پر بيراه نيست اگر اذعان شود ترجيح مرحوم آيتا... مهدوي كني در يك انتخابات، پيروزي كانديداي اصولگرا بود، اما هيچگاه به اين طيف اجازه توهين و تخريب رقيب كه اصلاحطلبان بودند را نداد. براي مهدوي كني آنچه بيش از همه داراي اهميت بود را بايد آرامش كشور و تحقق اهداف انقلاب دانست، بنابراين براي او رقابتهای سياسي به معني تلاش براي رسيدن به يك كرسي چندان موردتوجه نبود.
چه كساني مخالف آيتا... مهدوي كني بودند
مشي آيتا... مهدوي كني چنان بود كه هدايت جريانهای سياسي را تكليف خود ميدانست و در اين مسير از هجمهها نگران نميشد. از جمله طيف هايي كه راهكارهاي اعتدالي مهدوي كني براي وحدت را نميپذيرفتند جبهه پايداري بود. آن طور كه سايت فردا نزديك به قاليباف در سال ۹۰ نوشته بود:«جريان پايداري در كتابچهاي ۸۰ صفحهاي، بارها آيتا... مصباحيزدي را «پدر معنوي جبهه پايداري» ناميده و از قول عضوي از اين جريان نوشته است ما براي آيتا... مهدوي كني و يزدي احترام قائل هستيم ولي انتقاد هم به آنها داريم! حميد رسايي به آيتا... مهدوي كني و يزدي اشاره ميكند كه «هرگلي بويي دارد اما آيتا... مصباحيزدي عطر و رايحه خاص خودش را دارد».
فردا همچنين در اين گزارش آورده بود:« در حالي كه آيتا... مهدوي كني در نخستين سخنراني مربوط به تشكيل جبهه متحد اصولگرايي براي شكل دهي به حضور متحد اصولگرايان در انتخابات به عنوان قطبي قدرتمند در برابر جريان انحرافي و طيف اصلاحطلب، صراحتا از مستظهر بودن اين حركت به تاييد و توصيه رهبر معظم انقلاب اسلامي ياد كردند، كتابچه جريان پايداري با تحريف برخي مطالب و اظهارنظرها تاكيد كرده و نتيجه گرفته است كه «آقاي مهدوي كني ماموريتي از طرف رهبري ندارند!» اين نوشتارها و آن كتابچه همه نشان هراس از مشي ميانهرو مرحوم آيتا... مهدوي كني داشت كه طيفهايي مانند جبهه پايداري هنوز هم آن را بر نميتابند.
تعامل مهدوي كني با اصلاحطلبان
آيتا... مهدوي كني در مواجهه با اصلاحطلبان هم مشي اعتدالي داشت؛ بدين معنا كه نه تنها خواستار حذف آنها از جغرافياي سياسي ايران نبود، بلكه تاكيد داشت حضور آنها و شكل گرفتن عرصه رقابتي به سود كشور و منتهي به پيشرفت ميشود. اين تعامل آيتا... مهدوي كني با اصلاحطلبان چنان بود كه طيفهای دلواپسي مانند جبهه پايداري به آن اعتراض داشتند؛ به طوري كه در همان كتابچه ۸۰ صفحهاي با وارد كردن ايراداتي به بيانات آيتا... مهدوي كني و تاكيدشان بر استراتژي جذب حداكثري و دفع حداقلي از ايشان پرسيده شده كه پس «چرا دايره وحدت را آنقدر بزرگ نميكنند كه اصلاحطلبان هم در آن جا شوند»!
شباهتهای مهدوي كني و روحاني
اكنون بايد بار ديگر نگاهي به كرسي خالي از مصلح سياسي مرحوم مهدوي كني داشت. بياغراق بسياري از ويژگيهاي دبيركل سابق جامعه روحانيت با حسن روحاني هماهنگي دارد كه از آن جمله ميتوان عملكرد فراجناحي را مدنظر داشت. همگان واقف هستند كه روحاني عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت است و درسال ۹۲ كه مورد حمايت اصلاحطلبان قرار گرفت، بسياري از اصولگرايان شگفت زده شدند، چون تصور ميكردند كه حمايت رقيب از عضو جريان اصولگرايي پيام خوبي براي آنها ندارد. برخي به روحاني انگ زدند كه بر خلاف جامعه روحانيت كه مرجع تصميمگيري جريان اصولگرايي است عمل كرده، اما پاسخي كه از سوي روحاني دريافت كردند، چنين بود:«من عضو موسس و شوراي مركزي روحانيت مبارز هستم، لذا طبق اساسنامه اعضاي موسس هميشه عضو شوراي مركزي خواهند بود. طبيعي است كه با آيتا... مهدوي كني و بسياري از اعضاي شوراي مركزي مشورت و گفتوگو كردهام.»
اين اظهارات نشان داد كه مهدوي كني هم از موافقان حضور روحاني درانتخابات است و حمايت اصلاحطلبان از او را نه آسيب بلكه گامي در جهت تحقق وحدت ميدانسته است. از سوي ديگر بيپروايي و جسارت روحاني هم شباهتهاي زيادي با مرحوم مهدوي كني دارد، چنانكه او انتقاد ميكند كه البته هدفش نه تخريب بلكه اصلاح است، همانند آن روزي كه مرحوم آيتا... مهدوي كني در بهمن ۹۰ خطاب به روحانيون گفته بود:«آقايان روحاني ميگويم كه آخوند ابزاري نشويد و اجازه ندهيد سياست شما را ابزار كند. روحانيت بايد استقلال فكري و عملي داشته باشد و شخصيت خود را از نظر علم و عمل و تقوا نشان دهد.
ما روحانيون گاهي وظيفهمان اين است كه دولتي را تاييد كنيم يا به سياست وارد شويم، اما بايد مراقب باشيم كه ابزار نشويم. به روحانيوني كه در نمايندگيهاي وليفقيه در سپاه فعاليت ميكنند تذكر ميدهم ابزار واقع نشويد، به صداها و نداهايي كه خلاف جهت رهبري نظام است گوش ندهيد.» اگر چه او پس از اين اظهارات مورد انتقادات جدي قرار گرفت اما به مسير خود ادامه داد. روحاني هم چنين روحيهاي دارد وآنچه مانعي براي تحقق اهداف انقلاب ميداند را به صراحت بيان ميكند. در نهايت آنچه مطرح شد از شاخصهای جريان اصلاحطلبي اصيل است و نتيجه چنين خواهد شد كه بايد روحاني را مهدوي كني اصلاحات دانست!
۰۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]