محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826239978
گلمكاني: همه چيز را سياسي ميكنند
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: گلمكاني: همه چيز را سياسي ميكنند
اعتماد در گفتوگو با هوشنگ گلمکانی آورده است؛
به گزارش نامهنیوز، برنامه «هفت» جمعهشب ميزبان هوشنگ گلمكاني بود؛ منتقد كهنهكار سينماي ايران كه به تحقيق ميتوان گفت در مدت بيش از سه دهه فعاليت حرفهاي، بنابر دلايل گوناگون از جمله روحيه معتدل و جنجالگريز كه همواره بر آن تاكيد داشته و دارد تمايل چنداني به گفتوگو با روزنامهها و خبرگزاريها از خود نشان نداده است، چه برسد به حضور در تلويزيون با تمام خطكشيها و مرزبنديهايي كه بعضاً گلايه اقشار گوناگون اجتماع از سياسيون گرفته تا چهرههاي فرهنگي و هنرمندان را به همراه دارد.
گلمكاني در چنين شرايطي براي مناظره با مسعود فراستي دعوت برنامه «هفت» را پذيرفت يا به تعبير بهروز افخمي «گول» خورد و در نشست حاضر شد. او پيش از آغاز صبحتهايش درخواست كرد به او اجازه دهند آنچه در نظر دارد تمام و كمال بيان كند، چراكه معتقد بود ميزبان همواره زمان كافي و تريبون را در اختيار دارد، اما اداره برنامه تا پايان شرايط متفاوتي را رقم زد و گلمكاني كه با پرسشها و انتقادهايي مواجه شده بود زماني براي پاسخگويي در اختيار نداشت.
اين اتفاق بنا بر گفته گلمكاني «به رويهاي معمول در صداوسيما بدل شده و جاي تعجب ندارد.» او در همين رابطه به «اعتماد» ميگويد: «مساله اين است كه وقتي در برنامههاي تلويزيوني صحبت ميكنيم، بايد از سوي ميزبان فرصتي هم براي جمعبندي مباحث در اختيار مهمان قرار گيرد؛ اما به طور ناگهاني به شما ميگويند فرصت نيست و برنامه به پايان ميرسد.»
بخشي از نشست برنامه «هفت» به تكرار دوباره مواضع مسعود فراستي و بهروز افخمي درباره جشنوارهها و فيلمهاي جشنوارهاي گذشت. ميزبانان برنامه اعتقاد داشتند كه «مديران بنياد سينمايي فارابي در دهه ٦٠ و شخص سيد محمد بهشتي با همراهي مجله فيلم اين روند را به سينماي ايران تزريق كردند كه موجب شد تنها آثار سينمايي پذيرفته و تاييد شده توسط جشنوارههاي بينالمللي معتبر جلوه كنند.»
اما اتفاق جالب زماني رخ داد كه دقايقي از زمان برنامه هفت به گفتوگوي بهروز افخمي با «ميگل ليتين» كارگردان شيليايي – كه به دعوت جشنواره فيلم عمار در ايران به سر ميبرد- اختصاص يافت و براي نشان دادن اعتبار اين كارگردان به استقبال جشنوارههاي فيلم اسكار، كن و ديگر رويدادهاي معتبر جهان متوسل شد.
هوشنگ گلمكاني درباره مواردي از اين دست و انتقادهاي مطرح شده درباره سينماي جشنوارهاي ميگويد: «نقد دوستان اين است كه چرا ما در دورهاي از عباس كيارستمي يا محسن مخملباف، تاركوفسكي و پاراجانف حمايت كردهايم. درحالي كه جهان، اعتبار عباس كيارستمي را تاييد كرده و حمايت مجله فيلم از او مايه افتخار است. از طرفي محسن مخملباف به عنوان محصول حوزه هنري در آن دوران نقشي پررنگ در عرصه فرهنگ و سينماي ايران داشت و طبيعي بود كه به آثارش ميپرداختيم.»
اين منتقد ميافزايد: «آن زمان كه درباره مخملباف مينوشتيم او در سينماي ايران و جريان فرهنگي كشور حضور فعال داشت و مورد حمايت هم بود؛ مشخص نيست چرا چنين رويكردي امروز به عنوان نقطه ضعف ما مطرح ميشود.»
تناقضهاي مورد اشاره گلمكاني امري رايج در گفتمان رسمي است كه با رويكرد ايدئولوژيك اقدام به نقد آثار هنري ميكند. اين منتقد ميگويد: «ميخواهند ما را وارد بحثهاي سياسي كنند كه من اصلا علاقهاي به آن ندارم. از طرفي هم بدون اعلام اينكه زمان برنامه رو به پايان است، گفتند كه فرصتي نمانده و من ناچار شدم در شرايطي چند جمله آخر را بگويم كه آقاي افخمي درحال صحبت بود؛ درحالي كه در يك بحث منصفانه از قبل اعلام ميكنند چقدر زمان باقي مانده.»
گلمكاني در توضيح آنچه در برنامه گذشت، بيان كرد: «به نظرم تلويزيون كه نميدانم چه كسي عنوان رسانه ملي به آن داده بيشتر يك رسانه انحصاري است كه براي راضي نگه داشتن عدهاي محدود يا ناراضي نكردن اين جمعيت برنامهريزي شده است و همان طور كه در بخشي از برنامه اشاره كردم مثل نشريات زرد با حاشيهآفريني و جنجالسازي در پي افزايش آمار مخاطبان است. چنين رفتاري اصلا عجيب نيست و در نهايت فكر ميكنم مردم به خوبي ديدند چه اتفاقي افتاد.»
با تمام اين تفاسير گلمكاني تاكيد كرد كه «بخش پاياني برنامه آنقدر مضحك بود كه حتي نيازي به پاسخگويي نداشت و خواننده منصف خودش در مورد جايگاه كيارستمي و تاركوفسكي و پاراجانف قضاوت خواهد كرد. البته دوستان اصلا رفتار بدي نداشتند. بهروز همان بهروز و مسعود فراستي هم همان مسعودي بود كه همواره آنها را به واسطه مواضعشان ميشناسيم و من احساس ناراحتي نكردم و فقط آداب پايان برنامه را بهجا نياوردند.»
گلمكاني در ابتداي نشست جمعه شب به جملهاي اشاره كرد كه بعد از برنامه «هفت» در كانال تلگرامي اين برنامه قرار گرفت، مبني براينكه «اقرار هوشنگ گلمكاني و مجله فيلم به اينكه نخستين كتاب درباره پاراجانف را منتشر كرده است!» او در اين رابطه بيان كرد: «جالب است وقتي شما درباره يك فيلمساز كتاب منتشر ميكنيد اتفاقي منفي تلقي ميشود.»
در هفت جمعه شب چه گذشت؟
دبير شوراي نويسندگان مجله فيلم در اين برنامه به رويه جنجالآفرين برنامه «هفت» پرداخت و بيان كرد: «كانال تلگرامي برنامه «هفت» با تيتري نوشته بود «مناظره جنجالي هوشنگ گلمكاني و مسعود فراستي» كه برايم جالب بود چطور وقتي هنوز حرف نزدهايم و برنامهاي توليد نشده قرار است اينجا جنجالي به وجود بيايد. اين نشانهاي است كه بايد به آن دقت كنيم.»
او با اشاره به جنجال و حاشيهاي كه در جامعه و سينماي ما هست، تنش را سم دانست و اشاره كرد كه تلويزيون به دليل فراگيري بايد جامعه را آرام و از حاشيه دور كند. او يادآور شد: «من تعجب ميكنم چرا در بعضي از برنامهها تلاش ميشود مثل نشريههاي زرد از راه جنجال و حاشيه كار پيش برود و مخاطب جذب شود.»
او گفت كه اگر از نظر امنيت ملي هم نگاه كنيم ميفهميم جامعه نياز به آرامش دارد و با انتقاد از حاشيهسازيهاي برنامه هفت گفت كه خود سينما هم جنجال و حاشيه دارد، به اين موضوع دامن نزنيم.
اما افخمي در جواب گلمكاني اين موضوع را تلويحا رد كرد و گفت: «من فكر ميكنم سينما در هيچكدام از اشكالش حتي در نوع جشنوارهاي خيلي بيسروصدا نيست. هر برنامهاي در تلويزيون درباره سينما بايد جنبه سرگرمكننده و حتي كمدي داشته باشد.»
گلمكاني هم درجواب گفت: «كساني هستند كه اصلا علاقهاي به سينما ندارند. ته ذهن آنان به احتمال زياد اين است كه اين همه كشور اصلا سينما ندارند مگر چه شده است. اين جنجالها و حاشيهها به آن تفكر كمك ميكند. اين برنامه نبايد به كساني كمك كند كه علاقهاي به سينما ندارند.»
فراستي هم در اين بخش پاسخ گلمكاني را چنين داد: «بحث جنجال نشان ميدهد كه روحيه تو بهشدت معتدل و محافظهكار است. اين در نوشتههايت هست و در ادامه انتشار سي و چهار ساله مجله فيلم هم حس ميشود. اين روحيه مال هوشنگ است و روحيه من بدون اينكه بخواهم حاشيه درست كنم اين نيست. من قصد ايجاد جنجال نداشتهام، اما حرفهايم ممكن است جنجالي شود. فضايي كه مسوولان ما در اين سالها درباره سينما ايجاد كردهاند فضاي مرده، رودربايستي و تعارف است. فضاي رك و صريح و نقد شفاف نيست. طوري مانع بيان نظرات شدند كه تو نتوانستي سالها بگويي «اشكها و لبخندها» را دوست دارم.»
او همچنين گفت: «بعضي از دوستان فرهيخته دوست دارند سينما را عصا قورت داده جلوه دهند. وقتي نميخواهند سينما شاداب باشد و شلوغيهاي طبيعي باشد، نتيجه نوعي از سينما ميشود كه در آن زندگي طبيعي نيست.»
منبع: روزنامه اعتماد
مطالب مرتبط
ماجرای گریه غفوریان سر صحنه یک فیلم
جمشید ارجمند درگذشت
برگزاری مراسم تشییع ایرج کریمی
شهاب حسینی: بازیگری دیگر اقناعم نمیکند
کارگردان «خانه پدری»: در این مملکت همه رها شدیم/ من هم نمونه این رهاشدگی هستم
۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۶:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]
صفحات پیشنهادی
علمالهدی: در هر عرصه و بحران و رقابت سیاسی یک عده راه میافتند و از ولنگاری حمایت میکنند/ اردوکشی لائیکها ت
علمالهدی در هر عرصه و بحران و رقابت سیاسی یک عده راه میافتند و از ولنگاری حمایت میکنند اردوکشی لائیکها تنها به نفع دشمن خاتمه مییابد نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی گفت اگر اردوکشی لائیک در مملکت راه بیفتد قصه به نفع سکولارها تمام نمیشود بلکه قصه به نفع سلطه دشمنفرق میان«اینترنت اشیاء»و«اینترنت همهچیز»
وبلاگ > خراسانی علیرضا - در مقاله دیروز یکی از کاربران اظهارنظر کرده بود که برخی فرق میان اینترنت اشیاء IoT و اینترنت همهچیز IoE را نمیدانند و دیگری پاسخ داده بود که فرقی ندارند با احترام به نظر هر دو مخاطب در اینجا لازم است این فرق توضیح داده شود اینترنت اشمدیرکل سیاسی و امنیت بینالمللی وزارت امور خارجه: آمریکا زیر برجام بزند با اقدامات جدی ایران مواجه میشود/ برخ
مدیرکل سیاسی و امنیت بینالمللی وزارت امور خارجه آمریکا زیر برجام بزند با اقدامات جدی ایران مواجه میشود برخی تصور میکنند برجام یک تفاهمنامه تجاری است مدیرکل سیاسی و امنیت بینالمللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه برجام به رفع موانع رشد اقتصادی کمک میکند گفت آمریکا زیر برجامهمهچیزدربارهخودروهایبرقیوهیبریدی
همهچیزدربارهخودروهایبرقیوهیبریدیتاریخ انتشار چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۸ ۱۲ از تولید اولین خودرو با تکنولوژی هیبرید تا به امروز حدود ۲۰ سال می گذرد و بحران کاهش منابع سوخت فسیلی و هزینه بالای سوخت از یک طرف و از طرفی دیگر پررنگ شدن مسائل زیست محیطی و افزایش آلودگی هوا وبدون مطالعه و تامین اعتبار قولی نمیدهم/ برخی اوقات همه چیز دست ما نیست
ربیعی در واکنش به نامه سرگشاده تاجگردون بدون مطالعه و تامین اعتبار قولی نمیدهم برخی اوقات همه چیز دست ما نیست وزیر کار تعاون و رفاه اجتماعی به نامه سرگشاده رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس که گفته بود این وزیر به تعهدات خود در سفر به گچساران در روز کارگر سال گذشته عمل نکردههمهچیز در مورد خرید لوازم مدرسه
هرچه به اول مهر نزدیک میشویم ماجرای خرید لوازم مدرسه بیشتر و بیشتر به چشم میآید ماجرایی که اگرچه برای بچهها جذاب و هیجانانگیز است ولی گاهی برای والدین به یک کابوس تبدیل میشود کابوسی که تصویری شلوغ و پرترافیک و پرخرج دارد از این خیابان به آن خیابان و از این مرکز خرید بهجزییات انقلاب بزرگ در کمپانی سیسکو و حرکت بهسوی «اینترنت همهچیز»
فناوری اطلاعات > اینترنت - سیسکو باهدف تغییر ساختار بیش از یک پنجم نیروی کار خود را بیرون میکند و از تمرکز در سختافزار دست برداشته و بهسوی اینترنت همه چیز نرمافزار و فناوری کلود میرود به گزارش خبرآنلاین کمپانی امریکایی به عنوان بزرگترین سازنده تجهیزات شبکههمهچیز درباره یک «نفوذی»
خبرگزاری صبا فیلمی که با مطرحکردن ماجرای پیوستن یک مامور افبیآی به تشکیلات مواد مخدر کارتل در قالب یک مامور مخفی بارها مورد توجه آثار سینمایی و تلویزیونی زیادی بوده است فیلم نفوذی گرچه داستانی بارها گفتهشده را روایت میکند ولی میتوان هدف اصلی ساختن چنین اثری را درهمهچیز در مورد خرید لوازم مدرسه (اطلاع رسانی تبلیغی)
همهچیز در مورد خرید لوازم مدرسه اطلاع رسانی تبلیغی هرچه به اول مهر نزدیک میشویم ماجرای خرید لوازم مدرسه بیشتر و بیشتر به چشم میآید ماجرایی که اگرچه برای بچهها جذاب و هیجانانگیز است ولی گاهی برای والدین به یک کابوس تبدیل میشود کابوسی که تصویری شلوغ و پرترافیک و پرخرج دمعاون سیاسی وزیر کشور:در گوشه و کنار جستوجو میکنند تا یک نارسایی و مساله کوچک را در نماز جمعه عنوان کنند / ط
معاون سیاسی وزیر کشور در گوشه و کنار جستوجو میکنند تا یک نارسایی و مساله کوچک را در نماز جمعه عنوان کنند طوری می گویند که انگار دولت در پی آن است که مردم را در تنگنا قرار دهد معاون سیاسی وزارت کشور گفت دولت به دنبال زنده کردن امید در مردم است اما برخی در پی ناامید کردن مردم-
سیاسی
پربازدیدترینها