واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
احتمالا شما هم یا جزو کسانی هستید که قصد دارند از وزن خود کم کنند یا در اطرافتان کسانی هستند که در پی کاهش وزن و تناسب اندام باشند. سلامتی یا زیبای، دغدغه هر چه که باشد مهم نیست، مهم این است که برخی از ما دست به هر کاری میزنیم تا بتوانیم از شر چربیهای اضافی بدنمان خلاص شویم. یکی از این روشها که طرفداران خاص خودش را نیز دارد، استفاده از قرصهای لاغری است. قرصهایی که گاهی از طرف پزشکان برای افراد مبتلا به چاقی تجویز میشود و گاهی افرادی به صورت خود درمان اقدام به تهیه و مصرف آنها میکنند. درباره این قرصها و نوع عملکردشان با نرگس جوزدانی، کارشناس تغذیه صحبت میکنیم. او در ابتدا میگوید: برای کاهش وزن و لاغری راههای بسیاری وجود دارد اما نباید فراموش کنیم که در هر صورت دریافت کمتر غذا و انجام تحرک بدنی بیشتر از اولین پایههای کاهش وزن هستند. هرچند که برای برخی افراد استفاده از قرصهای کاهش وزن می توانند کمک کننده باشند،اما باز هم شما همچنان باید روی رژیم و فعالیت ورزشی به جای استفاده از قرص تمرکز کنید و بدانید این قرصها برای همه افراد نیستند.
این کارشناس تغذیه در ادامه توضیح میدهد که قرصهای لاغری مناسب همه نیست و افراد خاصی مجاز به استفاده از آنها هستند: متخصصین تغذیه معمولا در افرادی با BMI بالای 30یا حتی بیشتر و در افراد با BMI بالای 27 که شرایط خاص مثل دیابت نوع دو یا فشار خون بالا دارند استفاده از برخی قرصها را پیشنهاد میدهند.
جوزدانی ادامه میدهد: نکته مهم در مورد مصرف این داروها این است که قبل از دریافت هر گونه قرص لاغری سوابق پزشکی خود، آلرژی به غذاها و داروها، اینکه در دوران بارداری یا شیردهی هستید یا حتی برنامهای برای بارداری در آینده نزدیک دارید را به پزشک خود اطلاع دهید حتی اگر داروی لاغری که استفاده میکنید گیاهی باشد، باید به پزشک خود بگویید. چون حتی داروهای تایید شده در زمینه لاغری دارای عوارض جانبی هستند که بهتر است قبل از هرگونه استفاده با پزشک خود مشورت کنید. تاثیر قرصهای لاغری چگونه است؟
این کارشناس تغذیه در ادامه بحث به چگونگی عملکرد این داروها میپردازد: برخی از این داروها با کاهش جذب چربی به میزان 1/3 چربی دریافتی باعث کاهش دریافت چربیها میشوند که توصیه میشود حداقل 2ساعت قبل از مصرف از مولتیویتامین استفاده شود چون دریافت ویتامینهای محلول در چربی مختل میشود.
از عوارض این داروها انقباضات شکمی، ایجاد نفخ، مدفوع چرب، تحریک رودهها و افزایش فعالیت رودههاست و در بیماران مبتلا به سلیاک و سندروم روده تحریکپذیر توصیه نمیشود.
دسته بعدی داروهایی هستند که اشتها را کاهش میدهند؛ برخی از عوارض این داروهای کاهش اشتها در افرادی که دیابت ندارند، سردرد، گیجی، تهوع، خستگی، دهان خشک و یبوست ایجاد میکند و در افرادی که دیابت دارند، افت قند خون، سردرد، درد پشت، سرفه و خستگی ایجاد میکند.
نرگس جوزدانی، کارشناس تغذیه در نهایت تاکید میکند: برخی از این داروها مناسب افرادی که قرص ضد افسردگی مصرف میکنند نیست و در صورت مصرف حتما باید تحت نظر پزشک باشند. این داروها مناسب خانمهایی که برای بارداری برنامهریزی دارند، نیست. ninisite.com
6 شهریور 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]