تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آگاه باشيد كه دانش آينده، اخبار گذشته و درمان دردهايتان و نظم ميان شما در قرآن است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820953371




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مردم محصولات «سلامت» می خواهند


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: پردیس عامری در روزنامه ایران نوشت: وزارت بهداشت در طرحی که چهار سال قبل معرفی کرده است، بر ضرورت استفاده از سالم‌ترین نوع غذا در بیمارستان‌ها  تأکید کرده است که  این موضوع همچنان در مراحل مقدماتی و اولیه کار قرار دارد.

چنانکه کنشگران و تحلیلگران اجتماعی بتوانند مقاصد اجتماعی ضرورت مصرف محصولاتی را که از اقلام مهم سبد خانوار ایرانی هستند  در جامعه و میان مسئولان و سیاستگذاران تبیین کنند، بیمارستان‌ها، مدیران سازمان‌ها و به طورکلی همه مراکزی که به طور مستقیم با سلامت جامعه سر و کاردارند، چاره‌ای ندارند جر اینکه با امواج اجتماعی و الزامات برنامه ریزی‌های توسعه کشور، درتعیین راهبردهای اقتصادی خود همراه شوند.اصل حمایت از منافع مصرف کننده به عنوان یک اصل منحصر به فرد در تحلیل‌های اجتماعی مرتبط با بازار امروز جهان است و از این رو مطالبه عمومی مردم از سیاستگذاران نظام سلامت تلاش برای توزیع گسترده غذای سالم، در کمترین حالت، توزیع در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها و نظارت بر آنها است.

محصولاتی همچون مرغ و ماکیان سبز و سالم که معیارهای بهداشت، محیط زیست و سلامت را دارند ولی با قیمت بالاتری در دسترس هستند، چنانکه عرضه آنها در مراکزی همچون بیمارستان‌ها که وظیفه دارند از سالم‌ترین موادغذایی استفاده کنند، گسترده شود و ملزم به استفاده از این نوع محصولات شوند، بتدریج با قیمت متناسب با سطح اقتصادی قشرمتوسط جامعه امکان دسترسی خواهند یافت. 

در این میان بنا به اقرار آمارهای جهانی مبتنی بر زنانه بودن فقر، بویژه تنگناهای اقتصادی زنان سرپرست خانوار، بتدریج این اقشارهم امکان استفاده از غذای سالم که حداقل خواسته انسانی است را خواهند داشت. تنها در این صورت است که مسئولان می‌توانند مدعی باشند در مسیر توسعه به معنای خاص امروز، یعنی برابری امکانات و برخورداری برابر افراد جامعه از امکانات سلامت و تغذیه سالم و البته با درنظر گرفتن همه شاخصه‌ها از جمله شاخصه مهم جنسیت، گامی درست و محکم برداشته‌اند.

بنابه آنچه پریسا ترابی مسئول تغذیه بالینی وزارت بهداشت، سال گذشته در مصاحبه‌ای اطلاع داد، برنامه نظارت جدی و رسیدگی به تغذیه بیمارستانی 4 سال است که در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته  که شامل دو بخش خدمات غذایی و مشاوره تغذیه و رژیم درمانی است. در واقع دولت موظف شده به سلامت تغذیه مراکز بهداشتی توجه ویژه کند ولی همچنان می‌بینیم که این طرح اجرایی نشده و خصوصاً مراکز درمانی خود را موظف به استفاده از سالم‌ترین و باکیفیت‌ترین محصولات غذایی با رعایت شاخصه‌های مهم سلامت، محیط زیست و توجه به روند بهداشتی تولید محصول نمی‌بینند.باتوجه به دغدغه‌های تغذیه زنان بویژه در دوران بارداری و سلامت آنها در دوران نقاهت پس از بارداری و... که در راستای بازگشت آنها به جامعه و از سرگرفتن فعالیت‌های پیشین آنهاست، به نظر می‌رسد چنین طرح‌هایی و اجرایی شدن آنها، از واجبات حوزه سلامت و توسعه سلامت زنان و به طور کلی جامعه باشد.

با این تفاصیل، نظارت جدی بر مراکز خدمات درمانی و بیمارستان‌ها که بعضاً با ارقام دریافتی بالا از بیماران و وظیفه دادن خدمات سلامت به مردم بویژه زنان در موارد خاص زنان و زایمان و امثال اینها، بازهم ترجیح می‌دهند هزینه کمتری صرف کنند، به عنوان نمونه  استفاده نکردن آنها ازمحصولات مرغ بدون آنتی بیوتیک، سبز و سالم که قدری گران‌تر است، ضرورت دارد. مسئولان لازم است در این شرایط با اجبار این گونه مراکز قدمی در مسیر افزایش مصرف محصولات سالم غذایی، باهدف شکسته شدن قیمت بالای این محصولات در بازار بردارند که با آنچه مطرح شد، در واقع حرکتی است در مسیر توسعه کشور در سطح کلان و جلب اعتماد اجتماعی برای مصرف این محصول مهم سبد کالای خانوار ایرانی.

البته آنچه این مسأله را قابل تحلیل اجتماعی می‌کند، شکل‌گیری مطالبه‌ها و بیانیه‌های مردمی و کمپین‌های درخواست محصولات غذایی سالم از جانب مردم است که این روزها به راه افتاده‌اند و نشان از تغییر منابع اطلاعاتی، افزایش و گسترش آگاهی‌های عمومی دارد و نمی‌توان آنها را نادیده گرفت. ورود کنشگران اجتماعی به این حوزه که نه از نگاه کسب سود صرفاً اقتصادی، بلکه از نظر مطلوبیت و بررسی رضایت از زندگی مردم، این گونه مسائل را به چالش بکشند و نقش ناظر فعال را ایفا کنند، درجایی که مطالبه مردمی شکل می‌گیرد همواره ضرورت داشته و خواهد داشت.

از ارگان‌های ناظر برسلامت کشور انتظار می‌رود که نسبت به این مطالبه و البته سایر مطالباتی که در میان مردم شکل می‌گیرد بی‌تفاوت نباشند! انتظاری که مردم و کنشگران اجتماعی که قطعاً به سلامت جامعه حساس هستند دارند، با شفاف‌سازی اذهان عمومی و اقدام بموقع مسئولان و وزارت بهداشت، فرهنگ سازی، آموزش‌های معرفی مؤلفه‌های سلامت غذایی و به طور کلی تلاش برای در دسترس بودن این‌گونه محصولات بتدریج برای عموم مردم، نقطه آغازش می‌تواند اجرایی شدن همین طرح وعده داده شده از جانب وزارت بهداشت یعنی نظارت بر تغذیه و مؤلفه‌های سلامت در بیمارستان‌ها و به نوعی الزام آنها به استفاده از محصولات غذایی سالم باشد.




۰۲ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن