تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به راستى كه دانش، مايه حيات دل‏ها، روشن كننده ديدگان كور و نيروبخش بدن‏هاى ناتوان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834464896




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کارگردان «کچلو»: نمی‌خواستم به هر قیمتی بخندانم


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: کارگردان نمایش کمدی «کچلو» می‌گوید: «قصد من خنداندن بوده اما نه به هر قیمتی» و ادامه داد: فکر کردم چقد می‌توانیم شوخی‌هایی تولید کنیم که سالم و تمیز باشد و بر اساس تکنیک‌های کمدی اتفاق افتاده باشد.

رضا کشاورز در گفت‌وگو با ما با بیان اینکه در این نمایش بر روی داستان حسن کچل کار می‌کنیم که یک داستان فولک ایرانی است و در آن از ساختار "دلارته" و تکنیک‌های اجرایی "مایمو" بعلاوه‌ی کنش‌های نمایش تقلید استفاده می‌کنیم.


نمی‌خواستم به هر قیمتی مخاطب را بخندانم



او درباره‌ی داستانی که برای این نمایش طراحی کرده است نیز گفت: خط اصلی داستان حسن کچل است اما این قصه، قصه‌ی خود من است و به دلیل فرم کمدی، اتفاقات روز را هم به آن وارد کرده‌ایم. مثل اینکه مادر حسن سر زایمان می‌میرد و به جای او پدر حضور دارد. همچنین به وجود تکنولوژی در زندگی امروزی و تغییر هنجارهای اجتماعی هم در نمایش اشاره می‌شود. اینکه این روزها در میان یک درگیری جدی، فیلم گرفتن با موبایل اهمیت بیشتری دارد یا اینکه زنهای امروز خودشان باید از خودشان دفاع کنند و دیگر پهلوانی که در فرهنگ قدیم داشتیم وجود ندارد و فقط ظاهری از آن باقی مانده است.

کشاور درباه‌ی دلیل انتخاب چنین سبکی برای کارش، اظهار کرد: نمی‌خواهم کسی را زیر سؤال ببرم اما خودم هروقت به دیدن نمایش کمدی رفته‌ام، دیدم بیشتر نمایش‌ها مبتنی بر شوخی‌های کلامی و حرف‌های بی‌ادبانه است و کمدین چیزهایی می‌گوید که هرچند برای تماشاگر خنده‌دار است، اما از نظر اخلاقی بی‌ادبانه است و من سعی کردم دقیقاً همه‌ی این چیزها را حذف کنم.

این کارگردان تئاتر ادامه داد: دلیل دیگر این است که کار من اساساً نمایش بدون دیالوگ است. قصد من خنداندن بوده اما نه به هر قیمتی. فکر کردم چقدر می‌توانیم شوخی‌هایی تولید کنیم که سالم و تمیز باشد و بر اساس تکنیک‌های کمدی اتفاق افتاده باشد.

رضا کشاورز درخصوص گروه نمایشی «پاراداتا» نیز توضیح داد: این گروه از سال ۸۳ تشکیل شده اما امروز فقط یک نفر از آن زمان باقی مانده و باقی اعضا تغییر کرده‌اند، با این حال کسانی هم که الان همکاری می‌کنند، زمان زیادی در این رشته کار کرده‌اند و اگر یکدستی در کار احساس می‌شود به این دلیل است که این آدم‌ها ابزاری را که من برای نمایشم لازم داشتم دارند. مثل اینکه همه "مایمو کلاون" یاد دارند و از کمدی "دلارته" شناخت دارند. بازیگر باید به سبک‌هایی که من در این کار تلفیق کرده‌ام، شناخت داشته باشد تا بتواند کار کند و تقریبا همه بچه‌های گروه تحصیل‌کرده‌ی تئاتر هستند و این شناخت را دارند.

او ویژگی اصلی کارش را «پست مدرن بودن» آن عنوان کرد و گفت: فضای نمایش قدیمی است و پوشش‌ها مربوط به دوره قاجار است اما اتفاقات امروزی هم به وفور در آن دیده می‌شود؛ این تمهیدی است برای جذاب‌تر شدن کار و رساندن پیام و بار کمدی کار را هم بالاتر می‌برد. ویژگی دیگر کار هم بدون دیالوگ بودن آن است یعنی به جای دیالوگ از رفتار بازیگر استفاده کردیم و قصه‌ی مشهوری هم انتخاب کردیم تا بهتر درک شود، با این حال تماشاگر نمی‌تواند حدس بزند چه چیزهایی خواهد دید و هرلحظه اتفاق جدیدی می‌افتد و موقعیت کمدی تولید می‌شود.

کشاورز با اشاره به اینکه تبلیغات کافی برای این نمایش انجام شده است درباره‌ی اینکه چرا استقبال فوق‌العاده‌ای از این نمایش نشده است، توضیح می‌دهد: علاوه بر روش‌های معمول چاپ پوستر و تراکت، برای تبلیغات بیشتر روی فضای اینترنت حساب کردیم و در نشریات هم مطالبی درباره‌ی نمایش منتشر شده است، با این حال ممکن است تماشاگر فکر کند قصه‌ی حسن کچل را می‌داند و دیگر رغبتی برای دیدن نمایش نداشته باشد؛ اما برعکس ما فکر می‌کردیم چون نمایش بدون دیالوگ است و سبک جدیدی دارد برای مخاطب جذاب باشد. با توجه به اینکه من همیشه نمایش‌های بدون دیالوگ اجرا می‌کنم، تصور کردیم که اسم گروه باعث می‌شود مخاطب بفهمد نمایش بدون دیالوگ است و بنابراین زیاد در تبلیغات‌مان روی این نکته تأکید نکردیم. با این حال این روزها با تبلیغات سینه به سینه روز به روز تعداد تماشاگران بیشتر می‌شود.

این کارگردان تئاتر با اشاره به اینکه «کچلو» در جشنواره‌ی آیینی-سنتی سال ۹۴ هم اجرا شده است، درباره‌ی استقبال مخاطب از این نمایش نیز توضیح داد: در جشنواره‌ها سنجیدن کار از نظر استقبال تماشاگر چدان دقیق نیست چون جشنواره تماشاچی خود را دارد اما در کل بازخوردهای خوبی گرفتیم. اجراهای فعلی هم در روزهای آخر هفته سالن پر و استقبال نسبتاً خوب است، اما در روزهای وسط هفته معمولی است. به این دلیل که کار بدون دیالوگ است، تماشاگر تا کار را نبیند متوجه کیفیت آن نمی‌شود. چون قبلاً چنین کارهایی نداشتیم و مردم پیش زمینه‌ی ذهنی درباره آن ندارند، اینطور نمایش‌ها باید مدت بیشتری روی صحنه بمانند تا دیده شوند.

او در پایان با با بیان اینکه «دوست دارم مردم این نمایش را ببینند و با این مدل نمایش بیشتر آشنا شوند، چون مدل تمیزی است»، اظهار کرد: افراد غیر ایرانی هم وقتی این سبک نمایش را می‌بینند آن را درک می‌کنند و با فرهنگ ما آشنا می‌شوند. حمایت از این مدل کار شاید باعث شود کارهای بین‌المللی بیشتری انجام دهیم و راحت‌تر فرهنگمان را گسترش دهیم. نمایش بدون دیالوگ از زبان‌هایی است که جهانی است و بیش از حمایت مادی نیاز به حمایت معنوی دارد تا این رشته پایدار بماند و جای بیشتری باز کند.

نمایش «کچلو» که در آن کاوه توکلی، مهران گل‌محمدی، مهدی سفاری، مریم مالمیر، آیدا صادقی، مژگان حامدی و رضا کشاورز به ایفای نقش می‌پردازند از  سه‌شنبه ۱۲ مرداد تا پنجشنبه ۱۱ شهریور در تالار استاد ناظرزاده کرمانی تماشاخانه‌ی ایرانشهر سرساعت ۱۸ به صحنه می‌رود.




۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن