واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه فرهیختگان: انتخابات هیاترئیسه شورای شهر نزدیک است؛ اگرچه هر کسی اظهارنظری درباره رئیس آینده شورای شهر دارد، اما خود شوراییها همچنان منتظر اتفاقات، لابیها و خبرهای روزهای آینده هستند و میگویند شرایط به گونهای است که نمیتوان چیزی را پیشبینی کرد.
رحمتالله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران با اشاره به اینکه اگر ساختار سیستم سالم بود، میتوانستیم با ضریب خطای 10 درصد، نتایج انتخابات را پیش بینی کنیم، میگوید: «با وضعیت موجود حتی تا لحظه آخر نیز نمیتوان پیش بینی کرد که چه اتفاقی میافتاد و اسم چه کسی از صندوق بیرون خواهد آمد.» این در حالی است که بر اساس گفتههای یک منبع آگاه برخی از اعضای شورای شهر رای دادن به گزینههای دو جناح را منوط به قرار گرفتن در لیست انتخاباتی سال آینده آنها کردهاند.
از طرفی خبرهای خوبی از جناح اصلاحطلبان به گوش نمیرسد؛ چراکه به نظر میرسد اختلافنظرهایی درباره گزینه اصلی ریاست شورا در میان آنها وجود دارد. البته محمد سالاری، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی و نایب رئیس فراکسیون اصلاحطلبان این موضوع را رد میکند. سالاری در گفتوگو با «فرهیختگان» از انتخابات هیاترئیسه میگوید.
آیا اصلاحطلبان تصمیم قطعی در رابطه با گزینههای مطرح در انتخابات هیات رئیسه گرفتهاند؟
مثل سالهای گذشته به زودی جلساتی درباره انتخابات هیات رئیسه خواهیم داشت و کاندیداهایی برای تمام جایگاههای هیات رئیسه از سوی اصلاحطلبان معرفی خواهند شد. البته کاندیدای نهایی ما برای جایگاه ریاست شورا همانند گذشته احمد مسجدجامعی است و در جلساتی که در پیش است درباره سایر کاندیداها تصمیمگیری خواهد شد. تلاش ما این است که انتخابات هیات رئیسه در یک فرآیند دموکراتیک انجام شود.
آیا احتمال گذر از چمران در این دوره از انتخابات وجود دارد؟
همانطور که میدانید، رای ورزشکاران شورا تاثیر بسزایی در نتیجه انتخابات هیاترئیسه داشته است. ما شاهد بودهایم که ورزشکاران هر بار تصمیم متفاوتی گرفتهاند. آنها سال اول به مسجدجامعی رای دادند، در انتخابات شهردار نیز همینطور. البته بگذریم از اینکه در انتخابات شهردار ما یک گل به خودی داشتیم و یکی از منتسبان ما، به گزینه اصولگرایان رای داد. با این حال دیدیم که در دورههای بعد، ورزشکاران بنا بر صلاحدید خود، چمران را انتخاب کردند. به نظر من اگر ورزشکاران مدعی پیگیری مطالبات شهروندان و توجه به اذهان عمومی هستند باید به این نتیجه برسند که به مسجدجامعی رای بدهند؛ چراکه جریان اصولگرا بیش از یک دهه مدیریت شورای شهر تهران را در اختیار داشت و در این دوران دیدیم که جایگاه شوراها در فرآیند تصمیمگیری نه تنها ارتقا پیدا نکرد، بلکه این جایگاه هر سال افت شدیدی هم داشت.
چه دفاعی از هیاترئیسهای که یک سال ریاست شورا را بر عهده داشت، دارید؟
اصلاحطلبان شورا به جریان تکثرگرایی و نگاه پایین به بالا اعتقاد دارند؛ چیزی که در هیاترئیسه فعلی دیده نمیشود. در دوره مسجدجامعی با توجه ویژه به شورایاریها سعی شد اذهان عمومی بیشتر مورد توجه قرار گیرد و از مشارکت مردم برای مدیریت شهر استفاده شود. از طرفی در این یک سال ما شاهد تحولات در حوزه نرمافزاری، افزایش بدنه کارشناسی و افزایش کمیتهای تخصصی بودهایم.
در حال حاضر اصلیترین انتقاد وارد بر هیاترئیسه چیست؟
شاهدیم که در حال حاضر از ظرفیت نهاد شورای اسلامی شهر استفاده نمیشود. درواقع این نهاد اجتماعی به عنوان یک کنشگر، در حد و ظرفیتهای قانونی خود عمل نمیکند. هیاترئیسه در بسیاری مسائل اعضای شورا را مشارکت نمیدهد و به تنهایی تصمیمگیری میکند، به طوری که از جلسات بینبخشی شورا با دولت و مجلس یا اعضا خبر ندارند یا به آنها اجازه دخالت داده نمیشود. درباره گزارشها هم آقای رئیس، گزارشها را به صورت گزینشی به کمیسیونها میفرستد.
راهحل شما در این باره چیست؟
برای بهتر شدن وضعیت شورا باید نگاه به شورا تکثرگرا و از پایین به بالا باشد. اعضای مستقل و ورزشکار شورا باید این موضوع را در نظر بگیرند. انتخابات پارسال مجلس شورای اسلامی نشاندهنده نوع مطالبات مردم از مسئولان است. البته شورا یک نهاد اجتماعی است، نه سیاسی. اما باید توجه داشت برای تحقق بسیاری از ماموریتهای فرهنگی، اجتماعی و شهری باید به اذهان عمومی و نگاه کارشناسان توجه داشت. ما در حال حاضر نیازمند بهکارگیری کارشناسان متخصص در تمام حوزههای مرتبط شهری هستیم. در این راستا تجربه نشان داده است جریان اصلاحطلب در به کارگیری این کارشناسان موفقتر عمل کرده است.
۲۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]