واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: وزیر بهداشت: مخالف دولتی شدن داروخانه ها هستیم / عطاری ها را سامان می دهیم
در ابتدای دولت با بحران دارویی مواجه بودیم، اما با سرعت عمل دولت و همکاری بیمهها، داروسازان و داروخانهها توانستیم در کنترل آن موفق شویم و این موضوع بسیار حائز اهمیت است.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه مخالف دولتی شدن داروخانهها هستیم، تصریح کرد: حاضریم اداره داروخانههای دولتی را واگذار کنیم، چون پرهزینه و بدون سود است.
به گزارش مهر ، دکتر سید حسن هاشمی روز چهارشنبه در همایش سالیانه انجمن علمی داروسازان ایران که در مرکز همایش های رازی برگزار می شود، با اشاره به نقش مهم داروسازان در نظام سلامت کشور، گفت: اگر در این مسیر آسیبی متوجه داروسازان شود، همه زحمات این حوزه بیاثر میشود.
وی با بیان اینکه ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید میشود، افزود: باید توجه کرد که اگر نمیتوانستیم این کار را انجام دهیم، هزینههای حوزه سلامت 4 برابر سهمی بود که اکنون دولت و مردم میپردازند.
هاشمی با اشاره به نقش ویژه داروسازان در طرح تحول نظام سلامت، گفت: در ابتدای دولت با بحران دارویی مواجه بودیم، اما با سرعت عمل دولت و همکاری بیمهها، داروسازان و داروخانهها توانستیم در کنترل آن موفق شویم و این موضوع بسیار حائز اهمیت است.
وی با اعلام اینکه در سه سال گذشته دستاوردهای خوبی در حوزه دارویی کشور داشتهایم، ادامه داد: قرار بود داروهای جدید ابتدا وارد بازار شده و چند صباحی از ورود آنها به بازار بگذرد و سپس رونمایی شود. بنابراین هیچ کدام از داروهایی که رونمایی شدند به صورت نمایشی نبوده است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه سهم ریالی بازار تولید داخل دارو از ۶۰ به ۷۰ درصد افزایش یافته است، به چالشهای حوزه دارو اشاره کرد و افزود: یکی از این چالشها تاخیر در پرداخت مطالبات داروخانههاست؛ به طوریکه این تاخیر هم از سوی بیمهها و هم از سوی بیمارستانها وجود دارد و مایه شرمندگی ما شده است؛ چرا که بنا نبود مطالبات تا این حد بیپاسخ بماند بلکه قرار بود حداکثر ظرف یک ماه بتوانیم تسویه حساب کنیم و بیمهها موظف بودند که از تاریخ تحویل اسناد از بیمارستانهای دولتی، طی دو هفته ۶۰ درصد مطالبات و طی دو ماه ۴۰ درصد باقیمانده را پرداخت کنند.
وی گفت: در عین حال امیدواریم امروز مجلس شورای اسلامی به پیشنهاد اصلاحی که در بودجه سال ۹۵ دولت داده شده، رای دهد و مطالبات از محل منابع این ۸۰۰۰ میلیارد تومان جبران شود و ساز و کار اقتصادی مراکز درمانی نیز بهتر از چیزی که اکنون هست، شود.
وزیر بهداشت در ادامه به بحث تعرفههای خدمات دارویی اشاره و اظهار کرد: در این زمینه دوستان انجمن باید مراقبت کنند، خیلی خوب است که ما حرفهایی را میزنیم، اما وقتی برخی مسائل را به رسانه میکشانیم احساس میشود که حرفهایمان متفاوت است. در این صورت مخالفان، منافع کل جامعه داروسازی را مورد مخاطره قرار میدهند.
وی افزود: در زمینه تعرفههای خدمات دارویی دو سال پیش شاهد بودید که وزارت بهداشت ایستادگی کرد. در عین حال درست است که از تعرفه خدمات دارویی راضی نیستید، اما اصل این تعرفه هم در معرض آسیب است و باید مراقبت کنید تا به اصل آن خدشهای وارد نشود. در این زمینه کار خوبی که انجام شد این بود که تعرفه را وارد کتاب ارزشگذاری نسبی کردیم و امیدواریم به تدریج بتوانیم به اهدافمان دست یابیم.
هاشمی در ادامه به اقتصاد داروخانهها اشاره کرد و گفت: من فکر میکنم این سبک اداره داروخانهها اقتصادی نیست. چندین بار هم این موضوع را اعلام کردهام، اما دیدم که بیانیههایی به دنبال آن صادر و به بحث داروخانههای زنجیرهای تعبیر شد. باید توجه کرد که این موضوع یک ایده است، اگر انجمن داروسازان بتواند منابع پراکنده داروسازان را در کشور تجمیع کند، فکر میکنم که اقتصادی خواهد بود.
هاشمی با بیان اینکه مسلما ما با دولتی شدن داروخانهها مخالفیم گفت: حتی میگوییم داروخانههای دولتی را هم شما بیایید و اداره کنید. چرا که اداره دولتی پرهزینه و بدون سود است. به همین دلیل هم چندین بار از دکتر دیناروند خواستهام که در توزیع داروهای گران قیمت به نحوی عمل شود که آنها فقط منحصر به چند داروخانه خاص نشوند که اعلام کردند خود داروخانهها به دلیل بدهی بیمهها از این موضوع استقبال نمیکنند.
وزیر بهداشت در ادامه به چالشی در کلینیکهای ویژه اشاره کرد و افزود: دولت ۶۵۰۰ مطب را در کشور دایر میکند و ما این مطبها را برای استقرار نظام ارجاع نیاز داریم. حال وقتی مجموعهای از مطبها دایر است اینکه به مردم بگوییم بروید و ۱۰۰۰ متر آن طرفتر به داروخانه مراجعه کنید، حرفی زور است بلکه باید در کلینیکهای ویژه داروخانه وجود داشته باشد. البته ما به دانشگاهها اعلام کردهایم که خودشان حق تاسیس داروخانه ندارند، اما باید در تاسیس کلینیکهای ویژه با داروسازان مشارکت کنند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: ما مجوزی برای گسترش داروخانههای دولتی به جز چند داروخانه آموزشی ندادهایم.
هاشمی در عین حال با اشاره به بحث تاسیس داروخانههای گیاهی، گفت: کل فارغ التحصیلان داروسازی گیاهی نهایتا ۳۰ نفرند و در گذشته وزارت بهداشت به آنها مجوز تاسیس داروخانههای گیاهی را داده است. حال این موضوع چه مشکلی برای شما ایجاد میکند. چرا در این زمینه تردید و اضطراب ایجاد میکنید.
وی افزود: هدف ما این است که بتوانیم در درازمدت عطاریها را سامان دهیم و این کار نیاز به زمان و مقداری واقع بینی دارد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۶ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۵ - 24 August 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]