واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
فراكسيون اکثریت مجلس آب رفت/ريزش 100 نفره فراكسيون ولايت
اصولگرایان فهرست 30نفره تهران را که تمام و کمال در رقابت با اصلاحطلبان از دست دادند، رؤیاهای ائتلافشان دستکم برای چند سال دیگر به تعویق افتاد؛ آن هم در شرایطی که به گفته محمود میرلوحی، یک عضو شورای سیاستگذاری انتخاباتی اصلاحطلبان، 167 نفر از راهیافتگان به مجلس دهم از فهرست امید بودند.
روز نو : اصولگرایان فهرست 30نفره تهران را که تمام و کمال در رقابت با اصلاحطلبان از دست دادند، رؤیاهای ائتلافشان دستکم برای چند سال دیگر به تعویق افتاد؛ آن هم در شرایطی که به گفته محمود میرلوحی، یک عضو شورای سیاستگذاری انتخاباتی اصلاحطلبان، 167 نفر از راهیافتگان به مجلس دهم از فهرست امید بودند. با این حال برخی از چهرههایی که اگر در فهرست امید نبودند، دیگر رنگ کرسیهای سبز بهارستان را نمیدیدند، بعد از عبور از پل انتخابات، راه دیگری را رفتند تا با رساندن علی لاریجانی به کرسی ریاست مجلس، خود را به حلقههای بالاتر تأثیرگذاری برسانند. گعده رساندن لاریجانی به ریاست مجلس دهم همان روزهای اول به تشکیل فراکسیون اصولگرایان با نام ولایت و با حضور 180 نماینده تعبیر شد اما همان جلسه بود و دیگر هیچ. فراکسیون مقابلشان، در ادامه همان فهرست امید شکل گرفته بود. اگر عددهای نهایی از حضور 105 نماینده در فراکسیون امید حکایت داشت، اصولگرایان فراکسیون ولایت را به رخ میکشیدند که 180 نماینده در آن عضو هستند. سه ماه از شروع مجلس گذشت اما حتی یک جلسه بهعنوان مجمع عمومی فراکسیون ولایت برگزار نشد. فراکسیون امید هیئترئیسه دائم خودش را هم شناخت ولی از فراکسیون ولایت صدایی به گوش نمیرسید جز همان عددهایی که در رسانههای اصولگرا نقش میبست. دو روز قبل قرار بود نخستین نشست مجمع عمومی فراکسیون ولایت برگزار شود، این چندمین تلاش آنها برای برگزاری این نشست بود که باز هم راه به جایی نبرد؛ در نهایت 70 نفر دور هم جمع شدند و خودشان قید جلسه را زدند. رؤیای اکثریت دیگر رنگ باخته بود. جلسه دوشنبه لغو شد و همه چیز را به جلسه صبح سهشنبه موکول کردند اما در نهایت جلسهای با حضور لاریجانی تشکیل شد که کولاژی از همه نمایندگان بود تا در مورد انتخاب نمایندگان عضو بینالمجالس آسیایی تصمیم بگیرند.
اما نکته قابلتوجه در جلسه روز گذشته، جمعی از نمایندگان آن بود که نمایندگان اقلیتهای دینی و همچنین نمایندگانی که متولی تأسیس فراکسیون مستقل بودند، در جلسه موسوم به جلسه فراکسیون ولایت حضور داشتند. به گزارش ایلنا، حضور برخی نمایندگان اقلیتهای مذهبی همچون یوناتن بتکلیا، نماینده آشوریان در مجلس و همچنین هاجر چنارانی، نماینده اصولگرای نزدیک به جبهه پایداری مردم نیشابور، جلب توجه میکرد. سیدحسین نقویحسینی، احمد امیرآبادیفراهانی، عبدالرضامصری، حمیدرضا حاجیبابایی، محسن کوهکن، سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی، سیدناصر موسویلارگانی، علیرضا سلیمی، کاظم دلخوش و جبارساداتینژاد، برخی از اصولگرایان حاضر در آن نشست بودند.
از سوی دیگر حضور اعضای هیئترئیسه فراکسیون مستقلین نشان از آن داشت که جلسه روز گذشته با عنوان مجمع عمومی فراکسیون ولایت تا اندازه زیادی با اما و اگر همراه است. عبدالرضاعزیزی که بهعنوان یکی از دو دبیر در هیئترئیسه فراکسیون مستقلین حضور دارد و غلامعلی جعفرزادهایمنآبادی، نایبرئیس نخست و طراح و نویسنده اساسنامه این فراکسیون، هم در جلسه دیروز موسوم به فراکسیون ولایت حضور داشتند.
این درحالی است که یک روز قبل از تعطیلات تابستانی نمایندگان، فراکسیون مستقلین به ریاست کاظم جلالی اعلام موجودیت کرده بود. آنها اعلام کردند که 80 نماینده در این فراکسیون حضور دارند و قرار است تعدادشان تا صد نفر هم افزایش پیدا کند. در جلسه نخست فراکسیون مستقلین مجلس پس از تصویب اساسنامه، انتخاب هیئترئیسه در دستور کار قرار گرفته بود که در نهایت کاظم جلالی که در مجلس نهم رئیس فراکسیون رهروان ولایت بود، این بار ریاست فراکسیون اعتدال را عهدهدار شد و غلامعلی جعفرزادهایمنآبادی و سیدمهدی فرشادان نیز بهعنوان نوابرئیس این فراکسیون انتخاب شدند. همچنین مهرداد لاهوتی در جایگاه سخنگو و عبدالرضا عزیزی و سمیه محمودی در جایگاه دبیران این فراکسیون تازه متولدشده، قرار گرفتند.
غلامعلی جعفرزادهایمنآبادی، نایبرئیس فراکسیون مستقلها، همان زمان گفته بود: در ابتدای تشکیل مجلس دهم بنا نبود که ما عضو فراکسیون ولایت شویم، بنا بود که همه کسانی که خواهان ریاست آقای لاریجانی هستند در کنار هم جمع شوند و به اجماع در اینباره برسند. وی ادامه داد: اصلا قرار نبود که فراکسیون ولایت شکل بگیرد، قرار بود بعد از ریاست علی لاریجانی بر مجلس دهم در این زمینه صحبت کنیم، در این راستا تخلف تشکیلاتی صورت گرفت، عدهای سوءاستفاده و مصادره به مطلوب کردند.
اما نکته قابلتوجه آن بود که جعفرزاده همان زمان تأکید کرده بود: در پیشنویس اساسنامه بر این نکته تأکید شده است که نمایندگان عضو این فراکسیون حق عضویت و شرکت در جلسات دیگر فراکسیونها را ندارند.
باوجوداین تأکید، جعفرزاده بر اساس خبرها خودش در جلسه دیروز موسوم به مجمع عمومی فراکسیون ولایت حضور داشت تا مشخص شود که به هیچکدام از اساسنامهها پایبندیای وجود ندارد.
فراکسیون سوم وجود نداشت
بااینحال سخنگوی فراکسیون امید با اشاره به توافق این فراکسیون با فراکسیون ولایت درباره معرفی لیستی مشترک برای انتخاب نمایندگان بینالمجالس و مجمع مجالس آسیایی، اعلام کرد: تشکیل فراکسیون سوم، بازی پشتپرده شکستخوردهای بود که برای ایجاد انشقاق میان اصلاحطلبان انجام و امروز ثابت شد که فراکسیون سوم از ابتدا هم وجود نداشته است.
بهرام پارسایی در گفتوگو با ایلنا، در واکنش به حضور برخی از اعضای هیئترئیسه فراکسیون مستقل در نشست صبح دیروز فراکسیون ولایت خاطرنشان کرد: آنچه مسلم است درصورتی که فراکسیون سوم بهواقع وجود داشت و تأثیرگذار بود، قاعدتا باید بهصورت مجزا تشکیل جلسه میدادند و نامزدهای خود را معرفی میکردند و حضورشان در فراکسیونهای دیگر نشان میدهد که صحبت از تشکیل این فراکسیون، صرفا نوعی بازی پشتپرده بوده است.
نماینده اصلاحطلب مردم شیراز در مجلس ادامه داد: در واقع این حواشی را میتوان بازی پشتپرده افرادی دانست که تمایلی به تشکیل فراکسیونهای سیاسی اثرگذار در مجلس ندارند و این درحالی است که با این حواشی، این شائبه را ایجاد کرده بودند که فراکسیون مستقلین بهدلیل حضور نمایندگان اعتدالی در آن، بهنوعی انشقاق در بدنه فراکسیون امید است، اما امروز ثابت شده که فراکسیون امید از ابتدا با انسجام و قدرت تمام سر جای خود ایستاده و قرار نیست کسی از این فراکسیون جدا شود و همچنین ثابت شد که بازی شکست خورده است.
حال به نظر میرسد با وجود خبرسازیهای رسانهای اصولگرایان بعد از تشکیل مجلس دهم، اکثریت مجلس را نمایندگانی تشکیل میدهند که هویت سیاسی مشخصی ندارند و بنا به موقعیتها و مصالح مقطعی در گعدههای مختلف حاضر میشوند و تا اینجای کار تنها فراکسیونی که توانسته است با تعداد قابلتوجهی نماینده همسو و دارای گرایش سیاسی مشخص اصلاحطلبی، فعالیت سازمانیافته داشته باشد، فراکسیون امید است؛ فراکسیونی که با متزلزلبودن عدد کرسیهای فراکسیونهای منتسب به اصولگرایان میتواند ادعای اکثریت سازمانیافته را در مجلس دهم داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]