واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نایب رئیس شورای ملی زعفران با بیان اینکه افغانستان در زمینه تولید و صادرات زعفران تحت حمایتهای بین المللی قرار دارد، گفت: درحال حاضر این کشور زعفران ایران را صادر میکند.
غلامرضا میری در گفتگو با مهر با بیان اینکه قیمت زعفران در بازار به ثبات رسیده است، اظهارداشت: متاسفانه درحال حاضر بازار در شرایط رکود به سر میبرد و قیمت طلای سرخ حداقل ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و حداکثر ۶ میلیون تومان است.
وی با اشاره به اینکه عدهای در گذشته زعفران را با قیمتی ارزان خریداری و دپو کردهاند، گفت: درحال حاضر این افراد محصول خود را وارد بازار میکنند و به هر نرخی که بخواهند آن را میفروشند.
به گفته نایب رئیس شورای ملی زعفران همین امر سبب شده عرضه این محصول بیشتر شده و نوسانات کنترل شود.
میری با بیان اینکه قدرت خرید مردم نسبت به گذشته کاهش زیادی یافته و همین امر یکی از دلایل رکود بازار زعفران است، اظهارداشت: زواری که به مشهد میآیند نیز ترجیح میدهند سوغاتیهایی جز زعفران خریداری کنند.
وی همچنین از رشد ۸ درصدی صادرات طلای سرخ در ۴ ماهه امسال خبر داد و گفت: با وجود اینکه میزان صادرات ما افزایش پیدا کرده، کاهش تقاضا در داخل باعث شده شاهد رکود بازار باشیم.
صادرات زعفران ایران توسط افغانستان
نایب رئیس شورای ملی زعفران در واکنش به اظهارات معاون وزیرجهادکشاورزی که قاچاق پیاز زعفران به کشور افغانستان نگران کننده ندانسته بود، تصریح کرد: متاسفانه ما معمولا رقبای خود را دست کم میگیریم.
میری با تاکید بر اینکه افغانستان در این زمینه تحت حمایتهای جدی بین المللی قرار گرفته است، افزود: درحال حاضر این کشور در بازارهای جهانی وضعیت بهتری نسبت به ایران دارد.
وی با بیان اینکه درحال حاضر ایران در صادرات محصول خود به برخی کشورها مشکل دارد، اضافه کرد: درست است که ما ۹۵ درصد تولید دنیا را داریم اما برای صادرات این تولید باید مورد حمایت قرار بگیریم.
این مقام مسئول ادامه داد: حتی همین الان هم کشوری مانند هندوستان تعرفه ورود زغفران را برای افغانیها برداشته است اما اگر یک ایرانی بخواهد زغفران به هند ببرد، باید ۳۸ درصد تعرفه عوارض پرداخت کند.
به گفته میری درحال حاضر افغانستان زعفران ایران را به کشورهای دیگر صادر میکند که این مسالهای نگران کننده است.
نایب رئیس شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه ۳۰ سال قبل میزان تولید زعفران در اسپانیا ۳۵ تن و در ایران ۵ تن بوده است، اظهارداشت: در حال حاضر میزان تولید ما بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ تن و تولید اسپانیا کمتر از یک تن است؛ ما باید همه این مسائل را در نظر داشته باشیم و ممکن است روزی این اتفاق برای ما و افغانستان بیفتد.
میری ادامه داد: نیروی کار ارزان، حمایتهای سیاسی و فنی بین المللی از دیگر مزیتهایی است که افغانها دارند اما متاسفانه ما حتی از حمایتهای داخلی نیز برخوردار نیستیم.
۰۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]