واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وزير ارتباطات : ادامه فعاليت تلگرام را قبول ندارم
تلگرام در ايران حالا به يک کشمکش تبديل شده است؛ روزي از تصميم جدي براي فيلتر اين نرمافزار پيام رسان حرف زده ميشود و روزي ديگر مايه فخر و مباهات رئيسجمهور ميشود.
به گزارش «جوان»، رئيسجمهور چندي پيش به وزارت ارتباطات خود باليد که اينترنت و فضاي مجازي در طول انتخابات مجلس شوراي اسلامي به کار خود مشغول بود و بازيگر اصلي فضاي کشور بود اما با اين وجود وزير او چنين نظري ندارد و ميگويد موافق فعاليت تلگرام در ايران نيستيم. واعظي موضعي متفاوت از رئيسجمهور اتخاذ کرده است و احتمالاً بايد در انتظار برخورد شفاهي روحاني با وي بود!
برخوردهايي شبيه بيارتباط دانستن حوزه کاري برجام با صالحي، رئيس سازمان انرژي اتمي که از دبه غربيها در برجام گفت و با واکنش تند رئيسجمهور همراه شد يا برخورد اخير با وزير ارشاد كه چرا با لغو كنسرتها در مشهد موافقت كرده است. اما محمود واعظي روز گذشته در نشست صميمي با طلاب فعال در فضاي مجازي کمي متفاوت از پاستور به صحبت پرداخت و گفت: ما بايد شبکه اجتماعي بومي خود را داشته باشيم، اين کار منطقي نيست و از نظر امنيتي هم درست نيست که اطلاعات 20 ميليون کاربر در خارج از خاک ايران ذخيره شود و آنها بتوانند روي اين اطلاعات دخل و تصرف داشته باشند. اوج صحبتهاي وي آنجايي بود که گفت: «قبول نداريم فعاليت تلگرام ادامه پيدا کند»، ولي خبرگزاريهاي نزديک به دولت بخش ديگري را مورد توجه قرار دادند: «شبکههاي مجازي خارجي ميتوانند در کشور فعاليت کنند به شرط اينکه سرورهايشان در داخل کشور باشد.»
واعظي رسماً موضعي را اعلام کرد که به مذاق رسانههاي خاص خوش نيامده و سانسور شده است ولي پرسش اصلي اينجاست که تکليف تلگرام در ايران چه خواهد شد؟ بلاتکليفي از آن جهت بيشتر خودنمايي ميکند که وزير ارتباطات اينگونه ميگويد: «دليل اينکه کاري نميکنيم اين است که نميخواهيم حکومت را مقابل 20 ميليون نفر قرار دهيم و بستن تلگرام هم مشکلي را حل نميکند. ما وايبر، ويچت و شبكههاي ديگر را داشتيم آيا با بستن اين نرمافزارها آنها بيکار نشستند؛ وقتي يکي از اين نرمافزارها بسته شد ظرف 24 ساعت 12 ميليون کاربر وارد نرمافزار ديگري شدند و اگر اين بسته شود به سرعت نرم افزار ديگري اوج ميگيرد.» ايسنا در اين باره فقط به اين نکته اکتفا کرده است: «شرط فعاليت نرمافزارهاي پيامرسان در ايران اين است که سرورهايشان در ايران مستقر شوند.» ايرنا هم بهطور کل اين موضوع را فراموش کرده و در حوزه اشتغالزايي و توليد محتوا در فضاي مجازي پرداخته است.
مهندس محتوا نداريم
ناگفته نماند که واعظي در اين نشست به بحث محتوا نيز پرداخت و سعي کرد فضا را تلطيف کند: «پس از نگرانيهايي که مقام معظم رهبري در ارتباط با توليد محتواي فاخر داشتند و با توجه به اينکه مخاطب ايشان تمام بخشهاي کشور هستند، ما نيز به عنوان بخشي که شبکه انتقال و پهناي باند در اختيارش است وارد عمل شديم و کارگروهي را تشکيل داديم و تمام فرمايشات مقام معظم رهبري در حوزه فضاي مجازي را احصا کرديم و همچنان در اين زمينه در حال فعاليت هستيم.»
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با بيان اينکه تعداد جواناني که توليد نرمافزار ميکنند در کشور رو به افزايش است، اضافه کرد: از ابتداي فعاليت دولت، مردم از 10 درصد محتواي داخلي استفاده ميکردند، اما امروز اين ميزان به 41 درصد افزايش يافته است. تلاشمان اين است که تا پايان دولت استفاده از محتواي داخلي توسط مردم به 50 درصد برسد. واعظي با تأکيد بر اينکه سعي داريم توليد محتوا را به عنوان کسب و کار معرفي کنيم، گفت: بايد محتوا را به عنوان ثروت و منبع درآمد معرفي کنيم و ساعتها در اين زمينه وقت گذاشته شده است و بخش قابل توجهي از اين مسئله را در کميسيون تنظيم مقررات به تصويب رساندهايم.
وي تصريح کرد: براي اينکه توليد محتوا بازاري شود و در دسترس همگان باشد، تعرفهها را به حداقل رسانديم، با اينکه بنا نداريم ديتا سنترداري کنيم اما در برخي شهرها اين امکان ايجاد شده و به رايگان در اختيار برخي مجموعهها گذاشتيم و تعرفهها را هم به شدت پايين آورديم. وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: قيمت هر گيگ اينترنت 2 هزار و 950 تومان است که با 9 درصد ارزش افزوده 3 هزار و 200 تومان در اختيار مصرفکننده قرار خواهد گرفت. ماليات بر ارزش افزوده ربطي به مخابرات ندارد.
ايران کانکت
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات پيرامون مسائل به وجود آمده در مورد ايران کانکت اظهار کرد: از گذشته شرکتي به نام «يورو ماني» کار تدارکات اين بخشنامه را انجام ميداد. در رابطه با ايران نيز با هماهنگي وزارت خارجه و وزارت اطلاعات هماهنگيهايي انجام شد. اينکه شرکتهاي بزرگ دنيا به ايران ميآيند و با هم مذاکره ميکنند و همچنين فرصتي براي شرکتهاي ايراني براي انجام مذاکرات انجام خواهد شد بايد به صورت مثبت نگاه شود، اما متأسفانه برخي خبرگزاريها همچنان منفي نگاه ميکنند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]