تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833252257
چرا این روزها این قدر زود از کوره در می رویم؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: مجله همشهری دانستنیها - صبا مولوی: چرا این روزها زود از کوره در می رویم؟ روان شناس ها و جامعه شناس ها به این سوال پاسخ می دهند.
آیا حس کرده اید که دیگران سریع تر از قبل اعصاب تان را خرد می کنند؟ خب، شما تنها نیستید. به نظر می رسد اینکه همه زودتر از کوره در می روند به نشانه ای از عصر ما تبدل شده باشد. اما چطور به چنین گونه خشمگینی تبدیل شدیم؟
آدم هایی هستند که جیغ و داد راه می اندازند و لگدپراکنی می کنند. فقط برای آن که به چیزی که می خواهند برسند. هیچ ادب و نزاکتی نمی شناسند. به دارایی های دیگران صدمه می زنند و به هیچ کس جز خودشان فکر نمی کنند. همه ما هم ملاقات شان کرده ایم: «اطفال دوساله» بیشتر روان شناس های کودک عقیده دارند که انسان ها در این سن، پرخاشگرتر از هر سن دیگری هستند. بنابراین به درستی، اصطلاح «دوی وحشتناک» را اختراع کرده اند.
کافی است بچه به تولد سه سالگی اش برسد تا همه چیز بهتر شود، مغز بیشتر رشد کرده و بچه دستورالعمل ها را بهتر درک می کند. ما هیچ وقت به بی قید و بندی و پرخاشگری سال های اول زندگی مان نمی شویم. ولی بعضی آدم ها تمام سعی شان را برای این کار می کنند و به نظر می رسد که تعداد این افراد رو به افزایش است. پرخاشگری دارد به سرعت از «استثنا» تبدیل به «هنجار» می شود. چرا؟
شکایت از وحشی گری
«در کمال تعجب می بینم که خشونت روز به روز بدتر می شود. خیلی وحشتناک تر از قبل است. آدم ها بدون هیچ دلیل خاصی، یک رهگذر را کتک می زنند. حتی وقتی درگیری به کشتن یا نقص عضو می رسد، باز هم هیچ حسی ندارند.» این شبیه نقل قولی است که می تواند هفته پیش پیش گفته شده باشد، نه؟ اما درواقع این نقل قول، 45 ساله است.
این جمله ها را روان شناس جنایی هلند، «اف. ام. هاورمان» در مصاحبه ای که در سال 1970 (1349) درباره «پرخاشگری در جامعه» انجام داده ،گفته است. به نظر او وضع از کنترل خارج شده بود. قطعا او تنها کسی نبود که در این باره شکایت می کرد. همان سال نویسنده ای که در روزنامه «سوماترا پست» اندونزی می نوشت، نتیجه گرفته بود که عده ای از دانش آموزان که معلم شان را «حرام زاده» خطاب کرده بودند، کاملا از کنترل خارج شده اند.
در طول آن سال ها، مثال های فراوان دیگری از شکایت درباره وحشی گری پیدا می شود. به نظر می رسد که مردم همیشه در حال شکایت از رفتار دیگران بوده اند و همیشه می گفته اند: «دیگر بس است.»
حساس تر و نازک نارنجی تر
با همه اینها، آیا ما از قبل پرخاشگرتر شده ایم؟ هیچ کس نمی داند قبلا چقدر جوش می آوردیم و همین ناآگاهی، مقایسه تاریخی را دشوار می سازد. با این حال، دانشمندانی هستند که اعتقاد دارند این روزها وضع بدتر شده. «بس فن ستو کم» (Bas van Stokkom) جامعه شناس هلندی که در سال 2010 (1389) کتاب «عجب احمقی» را نوشته، می گوید: «پژوهشگران زیادی فکر می کنند ما حساس تر و نازک نارنجی تر شده ایم.»
با این حال، فن ستوکم فکر می کند در غیاب آمار، می توانیم افزایش زودرنجی مان را به بالا رفتن تعداد جرائم خشن نسبت دهیم، چون خشونت افراطی ترین شکل ابراز عصبانیت است. وقتی خشونت بیشتری وجود دارد، می تواند نشانه این باشد که پای تنش پنهان شدیدتری هم در بین است.
اما تفسیر آمارهای جرم و جنایت، معمولا سخت است؛ وقتی پلیس نیروهای بیشتری برای دستگیری دزدها به کار می گیرد، تعداد دستگیر شده ها هم بیشتر می شود. با این حال فن ستوکم معتقد است حتی با حذف این نوع تاثیرها، باز هم در جامعه خشن تری نسبت به زمان پدر- مادر و پدربزرگ- مادربزرگ هایمان زندگی می کنیم. اما چرا ما ناگهان جوشی تر شده ایم؟
به نظر می رسد نقطه شروعی وجود دارد که از نظر فن ستوکم، به آزادی بیان مربوط می شود. امروز آدم هایی را داریم که در برابر قوانین مختلف شورش می کنند و سعی دارند آزادی بیشتری را برای جنبش شان به دست بیاورند. به گفته فن ستوکم (و خیلی از جامعه شناس های دیگر) «ما پرقدرت تر شده ایم. اگر فکر کنیم منافع مان در خطر است، سریع تر حرف می زنیم و زودتر واکنش نشان می دهیم.»
خودشیفتگی بر می خیزد
اما آیا ما فقط در صورتی از کسی بدمان می آید که عقایدش با ما متفاوت باشد؟ نه دقیقا. چیز دیگری که بر این موضوع تاثیر می گذارد، برخاستن «»من» است؛ به عبارت دیگر، افرادی که فکر می کنند مرکز همه چیز هستند و اصطلاحات به آنها «خودشیفته»می گوییم.
فن ستوکم ادعا می کند که از دهه 60 میلادی به این قبیل افراد، قضای بیشتری داده شده است و آنها هم این فضا را به دست گرفته اند. به نظر می رسد اگر چیزها را با صدای بلند بخواهی، می توانی به آنها برسی. این کار گرچه گاهی باعث تحمیل هزینه هایی به دیگران می شود، اما امروز دیگر خودِ فرد (یعنی همان «من») از هر زمان دیگری مهم تر است.
تحقیقی که در سال 2008 (1387) در دانشگاه ایالتی سن دیه گو انجام شد، نشان داد نمره افرادی که در این سال در آزمون «خودشیفتگی» شرکت کرده اند، 30 درصد بالاتر از افرادی بوده که در اوایل دهه 80 میلادی در همان آزمون شرکت کرده بودند.
«پل اِشنابِل» جامعه شناس، در سال 2000 (1379) نوشت افرادی که به طور علنی احساسات خودشان را در مرکز قرار می دهند، نوعی حساسیت افزایش یافته در برابر توهین» دارند. همین هم باعث می شود که «بخواهند این حساسیت را سریع با رفتارشان بروز دهند» و این، منشا سریع تر جوش آوردن شده است.
لوس شده، بی اعصاب می شود
فن ستوکم عقیده دارد بچه هایی که در سال های رشد به هر چه خواسته اند، رسیده اند، بعدها در زندگی وقتی دیگران توقعات شان را برآورده نمی کنند.، بیشتر عصبی می شوند.
«ویم دویونگ» (Willem dejong) معلم هلندی در کتاب «سندرم بچه لوس شده» می نویسد منشا رفتارهای ناسازگارانه بزرگسال ها را باید رد سال های رشدشان جست: «وقتی عادت کرده اید هر چه را می خواهید به دست بیاورید، سخت است با نرسیدن به چیزی که می خواسته اید، کنار بیایید.»
براساس تحقیقی که در سال 2013 به سرپرستی «پل پیف» (Paul Piff) در دانشگاه کالیفرنیا در «ایرواین» آمریکا انجام شد، خودشیفتگی در طبقات بالا به نسبت بیشتر مشاهده می شود. هرچه طبقه اجتماعی تان بالاتر باشد، بیشتر فکر می کنید آدم مهمی هستید و چیزهای بیشتری برای خودتان می خواهید.
در عین حال، فن ستوکم می گوید افرادی که تحصیلات بالاتری دارند، عصبانیت شان را متفاوت از افرادی که تحصیلات کمتری دارند بروزی می دهند؛ «افراد تحصیل کرده اغلب عصبانیت شان را مهار می کنند و مایل نیستند با کسی درباره اش حرف بزنند. منطقی هم هست، چون به دیدگاه ها و عقاید دیگران احترام می گذارند. اما اگ رحس کنند «من»شان تهدید شده، آن وقت ممکن است بترکند؛ در این حالت دیگر نمی توان متوقف شان کرد.»
شاکی بازی در شبکه های اجتماعی
در روزگار خوش گذشته (بخوانید پیش از قرن اخیر)، وقتی می خواستید به چیزی در رسانه ها واکنش نشان دهید، نامه ای به روزنامه یا مجله ای می نوشتید، احتمالا یک روز یا یک هفته بعد، این نامه چاپ می شود و اگر سردبیر از لحن و ادبیات نوشتاری شما خوشش نمی آمد، شاید شکل و شمایلش کمی تغییر می کرد.
حالا همه چیز خیلی فرق کرده؛ ظرف یک ثانیه، نظر شما در اینترنت است. البته اینترنت دلیل سریع جوش آوردن ما نیست، اما باعث شده آدم های جوشی، مرئی تر شوند. شاید به همین دلیل، بیشتر می شنویم که همه چیز بدتر از گذشته شده؛ چرا که در دنیای آن لاین، بیشتر به آدم های عصبانی بر می خوریم.
خشونت کم شده
اما واقعا همه چیز بدتر شده؟ گزارشی در سال 2013 (1391) نشان می دهد که طی پنج سال گذشته، پرخاشگری بین نیروی کار کاهش یافته است. اما چه خشونت بیشتر از قبل در حال رخ دادن باشد چه کمتر از آن، اغلب ما این حس را داریم که این روزها، بیشتر ممکن است در معرضش قرار بگیریم.
فن ستوکم گرچه می گوید در محیط اطرافش به طور مستقیم فقط با آدم های خوب مواجه شده، اما روی این موضوع تاکید دارد که تغییراتی که در جامعه می بیند، نگرانش می کند: «امروزه همه چیز درباره فریادزدن، دیده شدن و انتقاد از عقاید دیگران است. اگر این وضع ادامه یابد، حالا حالاها درگیر این نوع رفتار هستیم.»
ما نمی خواهیم بجنگیم
آیا ما آدم ها، واقعا چنین گونه خشنی هستیم؟ «رندان کالینز» جامعه شناس و استاد دانشگاه پنسیلوانیا این طور فکر نمی کند. او در سال 2008 (1387) کتاب «خشونت» را نوشته و در آن ادعا کرده که خشونت برای انسان ها خیلی غیرطبیعی است؛ «ما بیشتر به همبستگی و همکاری تمایل داریم و ترجیح می دهیم که از جنگ دور شویم. مثلا وقتی دیگران دعوا می کنند، تقریبا هیچ وقت مداخله ای نمی کنیم.»
رندال عقیده دارد ما دیگر نمی توانیم تنش خشونت آمیز را تحمل کنیم؛ درواقع و به زبان ساده، زیادی حساس شده ایم. درست است که مثلا، خشونت مصنوعی در فیلم ها هنوز تحمل می شود اما از طرف دیگر، کافی است به واکنش ها نسبت به ویدئوهای گردن زنی داعش دقت کنید. واضح است که اکثریت ما، هنوز از خشونت سنگدلانه بیزاریم. البته قطعا افرادی هستند که طور دیگری فکر می کنند، اما آنها یک اقلیت کوچکند. آیا ما سریع تر جوش می آوریم؟ شاید. اما بیشترمان آن را تبدیل به خشونت نمی کنیم.
خالی کردن عصبانیت
نوشتن کامنت های تند و تیز در قسمت نظرخواهی سایت های اینترنتی حسن خوبی دارد؛ آرام می شوی، چون بخشی از عصبانیتت را خالی کرده ای در اینترنت. اما درواقع ذهن ما این طور کار نمی کند و واکنش نشان دادن در اینترنت، تاثیر بدی رویش می گذارد؛ چرا که فقط عصبانی ترمان می کند.
در سال 2013 (1392)، پژوهشگران دانشگاه «ویسکانسین» آمریکا ثابت کرند افرادی که همیشه در حال «شاکی بازی درآوردن» در اینترنت اند، در زندگی واقعی شان هم برای کنترل خشم خود نسبت به بقیه مردم مشکل دارند. در عین حال، اگر برای پنج دقیقه بد و بیراه هایی را که دیگران نوشته اند بخوانند، عصبانیت شان به شکل قابل توجهی زیاد می شود. آنها حتی بعد از ابراز عصبانیت پنج دقیقه ای در اینترنت، کمتر احساس خوشحالی داشتند و عصبانیت شان افزایش می یافت. بنابراین خالی کردن عصبانیت، اصلا به حال این «شاکی»ها مفید نیست.
پژوهشگران نتیجه گرفتند که مشت زدن به کیسه بوکس هم- وقتی دارید به کسی که از او متنفرید فکر می کنید- هیچ فایده ای ندارد. چند دقیقه استراحت، خیلی موثرتر است و احساس بهتری به شما می دهد.
شلوغ، شلوغ، شلوغ تر
این ذهنیت، منطقی به نظر می رسد که هرچه سرمان شلوغ تر شود، زودتر جوش می آوریم؛ وقتی سرت شلوغ است، عجله داری و اگر چیزها آن طور که می خواهی پیش نروند، سریع تر عصبی می شوی، اما آیا واقعا سر ما شلوغ تر از قبل شده؟
دی ماه 1393، «شاخص تعادل زندگی- کار» تصویری از وضعیت کاری را در آفریقای جنوبی ترسیم کرد که نشانگر رفت و آمدهای طولانی، ساعت های کاری انعطاف ناپذیر و قوانین کاری نیازمند اضافه کاری های متعدد بود. بر همین اساس، مشخص شد که حدود 20 درصد از کارمندان، به طور متوسط هفته ای پنج و نیم ساعت بیش از چیزی که در قراردادشان ذکر شده، کار می کنند. بنابراین در سال 286 ساعت از اوقات فراغت شان را از دست می دهند.
متوسط زمان رفت و آمد روزانه در آفریقای جنوبی، 63 دقیقه است که 31 درصد پاسخ دهنده ها عقیده داشته اند این زمان، روی سلامت شان اثر منفی گذاشته. به طور میانگین، کارمندها با احتساب زمان رفت و آمد به محل کار (متوسط 25.5 ساعت در هفته) و اضافه کاری های بدون حقوق (متوسط 5.5 ساعت در هفته) سال 559 ساعت را از دست می دهند.
عصبانیت در سر تو
کبود شده ای، ضربان قلبت بالا رفته و صورتت قرمز شده، ناگهان بدون اینکه فکر کنی، بدترین چیزها را فریاد می زنی. یکی از دلایل این انفجار، این است که در طول حمله خشم،فعالیت قشر «پیش حدقه ای» (یا «اوربیتوفرونتال»؛ ناحیه بالای حفره چشم ها که محرک های هیجانی را پردازش می کند) کم می شود و «آمیگدال» (بادامه مغز) پردازش اطلاعات را به دست می گیرد.
آمیگدال از دو ناحیه بادامی شکل تشکیل شده که در عمق مغز ما- جایی که غریزه های مرتبط با «بقا» پردازش می شود- قرار دارد. آمیگدال خیلی ابتدایی تر از قشر مغز عمل می کند. آنجا خبری از «آرام فکر کردن» نیست و بدون آن که بفهمید چه عواقبی ممکن است به وجود بیاید، چیزهایی می گویید و کارهایی می کنید. همزمان، مقدار زیادی آدرنالین آزاد می شود که به شدت گوش به زنگ تان می کند. حالا شما در «حالت بقا» هستید. در این حالت واکنش رفتاری شما، جنگ است حتی اگر فقط لفظی باشد. کمی طول می کشد تا این حال بگذرد و تفکر معمول تان برگردد. می توانید احساش کنید؛ بعد از یک انفجار خشم می لرزید، فقط گذشت زمان است که به فضای عقلانی و منطقی برتان می گرداند؛ حالا قشر پیش حدقه ای دوباره کنترل را به دست گرفته است.
۲۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]
صفحات پیشنهادی
چرايي افول قدرتهاي نوظهور اقتصادي
چرايي افول قدرتهاي نوظهور اقتصادي بيش از يك دهه است كه عنوان جديدي در دنياي معاصر مطرح شده كه برخي از كشورهاي جهان را در بر مي گرفته است كشورهاي نوظهور اقتصادي اين كشورها طي برنامه ريزي ميان مدت توانسته بودند با تكيه بر اقتصاد و تعامل ديپلماتيك در نظام بين الملل توان اقتصادي خوچرا این روزها ایران و ترکیه بیش از گذشته باهم صمیمی شده اند؟ - اصلاحات نیوز
به گزارش اصلاحات نیوز به نقل از انتخاب نشنال اینترست نوشت شکست کودتای نظامی ترکیه تجزیه وتحلیل های فراوانی را در یک ماه اخیر در پی داشته است اما بهبود روابط ایران و ترکیه پس از کودتا اهمیتی کمتر از خود این کودتا نداشته است بااین حال کمتر تحلیلگری به ابعاد این تغییر رویکرد پردچرا این روزها مردان تنهاتر شده اند؟
هیچ مردی دلش نمی خواهد که به سمت تنهایی سوق داده شود هیچکدام شان خوشحال نیستند اگر سال به سال از تعداد دوستان نزدیک شان کاسته می شود تنهایی مردانانگلیسی ها بر اساس تحقیقاتی که تهیه دیده اند لقب تنهاترین مردان اروپا را نصیب خود ساخته اند دو و نیم میلیون مرد انگلیسی هیچ دوستی دخجالت می کشم در مورد نعمت زاده حرف بزنم / آقای نعمت زاده! انقدر بی هوا حرف نزن، یک جایی از کوره در میرم! - خبر
صنایع و بازرگانی و معدن - ایران نیوز24 دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به اظهارات نعمت زاده و توکلی واکنش نشان داد اکبر ترکان با اشاره به اینکه در ابتدای دولت مسئولیت های سرپرستی 4 نهاد به او سپرده شد گفت همگی این مسئولیت ها را تا دو ماه بعد از آن تحویل دادم و تنها بچرا این روزها ایران و ترکیه بیش از گذشته باهم صمیمی شده اند؟
شکست کودتای نظامی ترکیه تجزیه وتحلیل های فراوانی را در یک ماه اخیر در پی داشته است اما بهبود روابط ایران و ترکیه پس از کودتا اهمیتی کمتر از خود این کودتا نداشته است بااین حال کمتر تحلیلگری به ابعاد این تغییر رویکرد پرداخته است به گزارش نامه نیوز نشنال اینترست نوشت شکست کودتایچرا پوتین رئیس دفتر قدرتمند خود را اخراج کرد؟ - پایگاه خبری - تحلیلی قدس آنلاین
به گزارش قدس آنلاین به نقل از انتخاب شورای آتلانتیک در تحلیلی پیرامون حذف رییس دفتر پوتین نوشته است ولادیمیر پوتین در 12 آگوست دستیار ارشد و رئیس دفتر خود سرگئی ایوانف را که 12 سال با او همکاری کرده بود اخراج کرد ایوانف دومین فرد مهم در سلسله مراتب سیاسی روسیه بود این یک تغیچرا پوتین رئیس دفتر قدرتمند خود را اخراج کرد؟ - پایگاه خبری تحلیلی جامعه حقوقی کشور
وکیل ملت ولادمیر پوتین در 12 آگوست دستیار ارشد و رئیس دفتر خود سرگئی ایوانف را که 12 سال با او همکاری کرده بود اخراج کرد ایوانف دومین فرد مهم در سلسله مراتب سیاسی روسیه بود این یک تغییر مهم در دولت پوتین است پوتین ایوانف را با آنتوان واینو دیپلمات سابق جایگزین کرد واینو نوچرایی حضور جنگده های روسی در پایگاه نوژه؟/ جنجال زودهنگام بر سر انتخابات
برخی از روزنامه های امروز موضوع حضور برخی هواپیماهای روسی را در پایگاه هوایی همدان را در کانون توجه قرار داده اند این در حاغلی است که سالروز کودتای 28 مرداد و همچنین ادامه دعوای زودهنگام انتخاباتی از دیگر موضوعات مهم امروز است به گزارش تابناک روزنامه های اصولگرا فقط به خبر حضآب استخر مسابقات شیرجه ریو چرا سبز شد؟/معمای این روزهای المپیک
دانش > دانشهای بنیادی - ایسنا نوشت روز گذشته آب استخر شیرجه مرکز آبی ماریا لنک سبز شد کمیته برگزاری مسابقات در همان لحظه اعلام کرد که دلیل این مساله را نمی داند ورزشکاران به این مشکل واکنش نشان دادند نظریههای مختلفی درباره این مساله وجود دارد رنگ آب اینچرا پوتین رئیس دفتر قدرتمند خود را اخراج کرد؟
چرا پوتین رئیس دفتر قدرتمند خود را اخراج کرد روز نو ولادمیر پوتین در 12 آگوست دستیار ارشد و رئیس دفتر خود سرگئی ایوانف را که 12 سال با او همکاری کرده بود اخراج کرد ایوانف دومین فرد مهم در سلسلهمراتب سیاسی روسیه بود این یک تغییر مهم در دولت پوتین است پوتین ایوانف را-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها