واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تلگرام تلهجاسوسی و فحشا میگذارد واعظی قانون نمیداند
وزیر ارتباطات میگوید فقط شورای عالی فضای مجازی درباره تلگرام نظر میدهد اما قانون این مهم را برعهده کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه گذاشته است! / وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در اظهارنظري خلاف قانون مدعي شده است كه تنها شوراي عالي فضاي مجازي ميتواند راجع به فعاليت تلگرام در ايران اظهارنظر كند.
نویسنده : صادق پارسا
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در اظهارنظري خلاف قانون مدعي شده است كه تنها شوراي عالي فضاي مجازي ميتواند راجع به فعاليت تلگرام در ايران اظهارنظر كند.
محمود واعظي ديروز در حاشيه افتتاح پروژههاي سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي(رگولاتوري) به ايرنا گفت: براساس هماهنگيهاي انجام شده تنها شوراي عالي فضاي مجازي ميتواند درباره فعاليت تلگرام در ايران اظهارنظر كند! مدتي پيش نيز دبير شورا نظر رسمي شورا را در خصوص ادامه فعاليت تلگرام در ايران بيان كرد و گفت: اظهارنظرهاي ديگر بايد با هماهنگي شوراي عالي فضاي مجازي باشد !
اظهارات واعظی در حالی است که پيش از اين يك مقام قضايي و مسئول در اين باره یادآور شد: ادامه فعاليت شبكههاي اجتماعي خارجي و از جمله تلگرام، منوط به تبعيت از قوانين داخلي است.
عبدالصمد خرمآبادی دبير كميته تعيين مصاديق مجرمانه تصريح كرد: در حال حاضر فعاليت همه شبكههاي اجتماعي خارجي در كشور ادامه دارد و قوانين و مقررات كشورمان در اين شبكهها رعايت نميشود.
به گفته وی ادامه فعاليت شبكههاي اجتماعي منوط به رعايت قوانين و مقررات داخلي است. چنانچه شبكههاي اجتماعي و به خصوص تلگرام به همين رويه ادامه بدهند، به طور قطع فيلتر خواهند شد و در اين زمينه همه اعضاي كارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه و حتي اعضاي شوراي عالي فضاي مجازي متفقالقول هستند كه هر چه سريعتر بايد زمينه فعاليت شبكههاي اجتماعي داخلي فراهم شود.
وی معتقد است: شبكههاي اجتماعي خارجي به فرهنگ و اقتصاد مقاومتي در فضاي مجازي لطمه وارد ميكنند و بايد از ادامه فعاليت آنها جلوگيري شود.
وزير ارتباطات: سياست وزارتخانه فعاليت بدون محدوديت تلگرام است
چند وقت پيش، پس از آنكه مدير ۳۰ ساله پيامرسان تلگرام براي چندمين بار پياپي عليه مديران عالي رتبه كشورمان و وزارتخانههاي ارتباطات و اطلاعات فضاسازي كرد، وزير ارتباطات گفت: شبكه اجتماعي تلگرام كه منتسب به روسيه است هم اكنون در ايران 13 تا 14 ميليون نفر مخاطب دارد و با سياستهاي وزارت ارتباطات بدون محدوديت مشغول فعاليت است!
محمود واعظي در ديدار وزير ارتباطات روسيه ضمن اشاره به اهميت روابط ايران و روسيه از آمادگي جمهوري اسلامي ايران براي تبادل نظر با روسيه در همه بخشها به خصوص حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات خبر داد و فعاليت آزادانه نرمافزار تلگرام را مصداق اين همكاري برشمرد!
«پاول دوروف»، مالك تلگرام به رغم اصالت روس، سابقه قضايي و امنيتي منفي در اين كشور دارد. از طرفي، نرمافزار تلگرام با هاست آلماني شركت برادر پاول دوروف ميزباني ميشود و هيچگونه ارتباطي با دولت روسيه ندارد!
همچنين پاول دوروف، پيش از اين به علت بيتوجهي به درخواست دولت روسيه در حذف صفحات سياستمداران برانداز اين كشور به دنبال آشوب مبتني بر گمانه غربي تقلب در انتخابات پارلماني روسيه در سال 2011، به دست نيروهاي ويژه امنيت روسيه در خانهاش دستگير شده است.
از «ويكي» تا تلگرام، با يك مدير فتنهگر
دوروف در سال 2014، پس از آغاز بحران اوكراين با حمايت رسمي اروپا، درخواست نيروهاي امنيتي روسيه براي مسدود ساختن صفحه يكي از مخالفين دولت را در صفحه شخصي خود در شبكه اجتماعي VK منتشر كرد كه منجر به اخراج وي از پست مديرعاملي شد. VK بزرگترين شبكه اجتماعي فعال در روسيه است كه پيش از اين توسط پاول دوروف تأسيس شده است.
مدير بدسابقه تلگرام در حالي كه با نظر موافق ايران از بازار پرسود 14 ميليون نفري كاربران اين شبكه پيامرسان پررقيب بهرهمند شده است، پيش از اين در حساب توئيتر خود نوشته است: «مسئولان وزارت ارتباطات و فناوري ايران از تلگرام خواستهاند تا از امكان جاسوسي و سانسور كاربران ايراني اين شبكه برخوردار شوند. مقامهاي ايراني ميخواهند از تلگرام براي جاسوسي از شهروندان خود استفاده كنند. ما نميتوانيم در اين زمينه به آنها كمك كنيم و نخواهيم كرد»!
اين فضاسازي منفي پاول دوروف با استقبال گسترده جبهه ضد انقلاب و رسانههاي خارجي مواجه شد و بازنشر وسيعي ذيل عنوان مخالفت مدير تلگرام با «جاسوسي و سانسور مقامات ايراني» يافت.
جالب اينجاست كه بلافاصله پس از اين اقدام مدير تلگرام، وزير ارتباطات كشورمان قول داد تلگرام با مشكل فيلترينگ در ايران مواجه نشده و نخواهد شد! همچنين مدير روابط عمومي وزارت ارتباطات در نقش رتق و فتقچي تلگرام ظاهر شد و گفت برنامهاي براي فيلترينگ اين پيام رسان وجود ندارد!
وزارت ارتباطات يا محل اجراي نفوذ و جنگ سايبري؟!
چندي پيش با دستگيري نذار زكا، جاسوس امريكايي در ايران و فاش شدن ارتباطات «نصرالله.ج»، يكي از مديران ارشد وزارت ارتباطات كه از جانب واعظي مديريت راهاندازي و مطالعات و اجراي طرح مهم «شبكه ملي اطلاعات» را برعهده داشته است، پروژه نفوذ سايبري و نرم عناصر امريكايي صهيونيستي ناكام ماند. البته با تلاش اخيراً صورت گرفته براي برگزاري كنفرانس ايرانكانكت، نشانههاي نفوذ نرم و سايبري دشمنان ملت ايران از طريق وزارت ارتباطات بار ديگر عيان شد.
در شرايطي كه به رغم تأكيدات چند باره رهبر انقلاب، تا كنون نه شبكه ملي اطلاعات راهاندازي شده است و نه حتي خبري از راهاندازي و تلاش براي راهاندازي آن هست و در حالي كه نرمافزارهاي پيامرسان داخلي بسيار با كيفيتي به مراتب مناسبتر از تلگرام توسط متخصصان داخلي توليد و عرضه شده است، اصرار وزارت ارتباطات به استفاده از پيامرسان تلگرام با چنين سابقه مخدوشي و فيلتر نكردن آن جاي تأمل بسياري دارد.
كارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه، مسئول اصلي فيلترينگ
اظهارات خارج از چارچوب وزير ارتباطات، در حالي صورت گرفته است كه طبق قانون، كارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه، متولي اصلي و اولي فيلتر كردن موارد خلاف قانون در فضاي مجازي است. اين كارگروه بر اساس ماده ۲۲ قانون جرائم رايانهاي تشكيل و مسئوليت نظارت بر فضاي مجازي و پالايش تارنماهاي حاوي محتواي مجرمانه و همچنين رسيدگي به شكايات مردمي در اين رابطه را به عهده دارد.
همانطور كه معاون قضايي دادستان كل كشور گفته است، تلگرام از جهات متعددي براي كشور ضرر دارد. از طرفي ديگر، بر كسي پوشيده نيست كه پيامرسان تلگرام، مملو از كانالهايي مستهجن، ضداخلاقي، براندازانه و تفرقهافكنانه است. تنها به عنوان يك نمونه ميتوان به تمام شبكههاي ماهوارهاي اشاره كرد كه هيچگونه مجوز فعاليت در داخل ايران ندارند، اما كانالهاي خبري و غيرخبري آنها به راحتي و بدون هيچگونه محدوديتي در تلگرام قابل دسترسي است يا كانالهاي پورنويي كه در اين شبكه وجود دارند و آزادانه به اشاعه فحشا مشغولند.
معلوم نيست چرا آقاي واعظي از اين همه ولنگاري حمايت كرده و يك تنه وزارتخانه متبوع خودش را موظف به حمايت از اين همه اقدامات ضدفرهنگي، ضداخلاقي و جاسوسي ميداند و براي فيلتر نشدن تلگرام و حمايت از آن چند بار به روسيه هم سفر ميكند؟!
پاسخ اين پرسشها را ظاهراً بايد در روابطي پشت پرده جست كه بازداشت جاسوسان مرتبط با مديران ارشد وزارت ارتباطات، بخشي از آن است و بخش ديگر آن همچنان نامكشوف و غيررسانهاي است. اما آنچه كه مسلم است اين است كه فرهنگ و اخلاق جامعه ايراني و امنيت كشورمان منوط به اظهارنظرهاي خلاف قاعده و قانون وزير ارتباطات نبوده و نخواهد بود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]