واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سازمانهاي هرمي متكديان به دنبال ثروتاندوزي، فحشا و تبادل مواد مخدر هستند
در حالي كه از گوشه و كنار شهر خبرهايي از جمعآوري گدايان به گوش ميرسد، يك عضو شوراي اسلامي شهر تهران بيان كرد...
نویسنده : بيژن يانچشمه
در حالي كه از گوشه و كنار شهر خبرهايي از جمعآوري گدايان به گوش ميرسد، يك عضو شوراي اسلامي شهر تهران بيان كرد كه در حوزه متكديان سازمانهاي هرمي شكل گرفته كه منفعتهاي كلاني از تكديگري ميبرند و در اين بين، مسائل ثروتاندوزي، فحشا، تبادل مواد مخدر نيز انجام ميشود.
طرح جمعآوري متكديان از هفته گذشته بنابر اعلام فرماندار تهران با اعلام و برنامهريزي قبلي شروع شده است و خبرهايي نيز از جمعآوري و دستگيري متكدينماها توسط رسانه انتشار مييابد. در اين زمينه عضو كميسيون اجتماعي مجلس معتقد است كه توقع متكديان بالا رفته، افرادي كه در سازمانهاي حمايتي هستند ماهي 50 تا 100 هزار تومان ميگيرند در حالي كه متكديان در قالب گروههاي مافيايي ماهانه 2 تا 3 ميليون درآمد دارند.
عبدالرضا عزيزي ميگويد: سازمان بهزيستي نيز پس از شهرداري مسئوليت بررسي وضعيت متكديان را به عهده ميگيرد و گروههاي مافيا را از غيرمافيا، نيازمند را از غيرنيازمند و معلولان و كودكان را شناسايي و تفكيك ميكند.
عزيزي معتقد است: متأسفانه خواسته اين متكديان نيز بالا رفته آنها در سازمانهاي حمايتي ماهي 50 تا 100 هزار تومان ميگيرند كه البته همه هم دريافت نميكنند اما با اين مبالغ روزي ميگذرانند. اين در حالي است كه متكديان ديگر ماهانه 2 تا 3 ميليون تومان درآمد دارند، در نتيجه به حقوق ماهانه سازمانهاي حمايتي اكتفا نميكنند.
عزيزي با اشاره به اينكه 90 درصد افرادي كه گدايي ميكنند، نيازمند واقعي نيستند، ميگويد: بايد در تمام استانها اين فرهنگ ايجاد شود و افراد نيازمند واقعي از غيرواقعي مشخص شود، چون گروههاي متكدي مافيايي هستند كه در ماه 2تا 3 ميليون درآمد دارند و هر متكدي فقط درصد مختصري از آن را ميگيرد و بيشتر درآمد به جيب سركردههاي گروههاي متكدي ميرود.
متكديان مجهولالهويه زير پوست شهر
معاون اجتماعي سازمان بهزيستي نيز با اشاره به اينكه افرادي كه به عنوان متكدي فعاليت ميكنند معمولاً مجهولالهويه هستند، ميگويد: سال گذشته شهرداري ۳۰۰ سالمند و معلول را به عنوان متكدي به بهزيستي تحويل داد كه بيخانمان بودند.
حبيبالله مسعوديفريد ميافزايد: افرادي كه به عنوان متكدي فعاليت ميكنند معمولاً مدارك هويتي ندارند و هويت ديگري را براي خود معرفي ميكنند. اين افراد مجهولالهويه هستند يا مثلاً سالمندي است كه آلزايمر دارد، يا به عمد ميگويد كه نميداند چه كسي است به همين دليل بايد حتماً اين افراد احراز هويت شوند و صرفاً دانستن كد ملي آنها كفايت نميكند.
وي معتقد است متكديان به اين دليل بايد شناسايي شوند كه ممكن است مجرم باشند و در لباس متكديگري ورود كنند يا اينكه مثلاً در شهري شناسايي و بازداشت شوند و در شهر ديگري پيگير كار خود باشند.
وي ميافزود: در بحث كودكان زير 18 سال نيز سالانه حدود هزار و 300 نفر فقط در تهران در بحث تكديگري از خدمات ما بهرهمند ميشوند كه ممكن است خدمات را به صورت روزانه يا شبانهروزي دريافت كنند.
پول به جيب زدن رؤساي گدايان شهر
عضو شوراي اسلامي شهر تهران نيز در خصوص ساماندهي متكديان ميگويد: در حوزه متكديان سازمانهاي هرمي شكل گرفته كه منفعتهاي كلاني از تكديگري ميبرند و در اين بين، مسائل ثروتاندوزي، فحشا، تبادل مواد مخدر نيز انجام ميشود. مجتبي شاكري، درباره جمعآوري متكديان شهر تهران معتقد است كه شهرداري تهران بايد با ناهنجاريهايي كه آشكار و متجاهر است مقابله كند و به نوعي اين ناهنجاريها را از سطح جامعه بردارد. وي ميافزايد: برداشتن اين آسيبها از سطح شهر كه متوجه كارتنخوابها، دستفروشان، كودكان كار و. . . ميشود بايد به شيوهاي باشد كه مجدداً منجر به بازگشت اين افراد به سطح جامعه نباشد و ساماندهي شوند.
شاكري بيان داشت: شهرداري به تنهايي نميتواند نسبت به جمعآوري متكديان اقدام كند و نبايد اين اقدامات به صورت سطحي انجام شود و بايد عمقي باشد، چراكه اين افراد مجدداً به سطح شهر و جامعه بازميگردند. شاكري معتقد است در حوزه جمعآوري معتادان متجاهر در سطح شهر تهران نتوانستيم نقطه آسيب را برداريم بلكه اين افراد را پراكنده كرديم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]