واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اصلاح و بازنگري سياستگذاري در خصوص تربيت كودكان ايران ضروري است
شوراي عالي انقلاب فرهنگي بايد با تدوين سياستهاي مناسب، مصوبات گذشته خود را بازنگري و اصلاح کند تا قبل از از دست رفتن فرصتها، کودکان ايراني مورد توجه و حمايت تربيتي قرار گيرند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي و رئيس شوراي فرهنگي و اجتماعي زنان و خانواده در خصوص مشکلات اصلي تربيت پيش از دبستان و مهدهاي كودك کشور به مهر گفت: بهرغم اهميت تربيت اوان کودکي از منظر اسلام و صاحبنظران تربيتي، کشور در حوزههاي مختلف مربوط به اين دوره مانند کتاب کودک، اسباببازي، انيميشن و همچنين مهدهای کودک با خلأ يا ضعف جدي در وجه سياستگذاري مواجه است. اين مسئله، چالشهايي را نيز در عرصه اجرا به وجود آورده است.
کبری خزعلي افزود: طي اين سالها، مراجع قانوني در خصوص مراکز پيش از دبستان تصميمات متفاوت و بعضاً متعارضي گرفتهاند، به عنوان نمونه در سال ۱۳۶۵، شوراي عالي انقلاب فرهنگي «مسئوليت صدور جواز تأسيس و نظارت بر اداره مهدهاي كودك خصوصي، غيرانتفاعي و واحدهاي مشابه آن» را برعهده سازمان بهزيستي کشور قرار داد. اين شورا همچنين در سال ۱۳۷۷، طي مصوبه ديگري «شوراي عالي آموزش و پرورش» را به عنوان مسئول رسيدگي به مسائل آموزش پيش از دبستان (مهدکودکها) تعيين کرد.
وي تأكيد كرد: اين دو مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي به دليل ابهام در محدوده سني، در عمل موجب تداخل وظايف اين دو دستگاه درباره مهدهاي کودک شد، متأسفانه اين ابهام و تداخل به همراه تعدد نهادهاي مسئول و ذيربط باعث شده است برخي از اقدامات لازم و مهم مانند نظارت دقيق بر محتوا مغفول بماند. همين امر به ارائه برنامههاي نامناسب در برخي مهدهاي کودک (مانند آموزش رقص و موسيقي و ترويج فرهنگ اختلاط در بين کودکان با برگزاري استخرهاي مختلط) منجر شده است. يکي از نتايج گسترش چنين برنامههايي، نهادينهسازي فرهنگ سکولار در جامعه است.
خزعلي گفت: همه اين امور بخشي از برنامه يونيسف (۲۰۰۱تا ۲۰۱۶) براي کودکان ايراني است که با عناوين «رشد و تکامل همه جانبه»، «آموزش»، «نظارت»، «اصلاح سياستها و قوانين» و «برنامهريزي و هماهنگي» به اجرا درآمدهاند. انجام همه اين امور توسط يک سازمان بينالمللي در کشور تأملبرانگيز است و اين سؤال را به ذهن متبادر ميسازد که با اجراي همه اين امور توسط اين سازمان بينالمللي در کشور آيا وظيفه ديگري باقي ميماند که بر عهده دولت ما باشد؟! آيا اين برنامه به نوعي تشکيل «دولت در سايه» در کشور ما نيست که به استحاله فرهنگي و تغيير سبک زندگي اسلامي ـ ايراني در خانواده ايراني ميپردازد؟
وي با اشاره به اينكه شوراي عالي انقلاب فرهنگي مصوبات گذشته خود را بازنگري و اصلاح کند، گفت: شوراي عالي انقلاب فرهنگي به عنوان اصليترين مرجع سياستگذاري فرهنگي و آموزشي کشور لازم است که ضمن تدوين سياستهاي مناسب، مصوبات گذشته خود را بازنگري و اصلاح کند تا قبل از از دست رفتن فرصتها، کودکان ايراني را دريابيم. بر اين اساس مقام معظم رهبري در سالهاي گذشته تأکيدات مکرري بر توجه مسئولان به مسائل تربيت کودک و نوجوان و مراقبت از رخنه و نفوذ دشمن در مجموعههاي فرهنگي مثل مهدهای کودک داشتهاند که متأسفانه آن طور که بايد مورد توجه نهادهاي فرهنگي قرار نگرفته است، چراكه واگذاري مسئوليت مهدهاي کودک در وجوه اجرا، هدايت و نظارت، به وزارت آموزش و پرورش، قانونيترين و منطقيترين راهحل براي رفع مشکل عدم يکدستي سياستها است. به اعتقاد ما، بهمنظور حل اين چالشها بايد سياستهاي کلي ايجاد تحول آموزش و پرورش که در سال ۱۳۹۲ از جانب ايشان ابلاغ شد، ملاک عمل قرار گيرد و تمامي قوانين پيشين بر اساس آن بازنگري و اصلاح شود.
وي افزود: ما نظارت دقيق و مستمر بر عملکرد سازمان بهزيستي در حوزه مهدهاي کودک اعم از صدور مجوز، مفاد آموزشي، نحوه آموزش و... را بسيار ضروري ميدانيم که اين امر مستلزم تجديدنظر در مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي است. به همين جهت بهمنظور رفع ابهامات و تعارضهاي موجود و ايجاد نظام واحد، آموزشهاي قبل از دبستان ماده واحدهاي را پيشنهاد کردهايم.
وي با اشاره به اينكه آنچه که تاکنون در مهدها عمل شده، فاقد صلاحيتهاي لازم بوده است، گفت: در مورد ظرفيتها نيز خود اين دستگاه به وجود نيروي انساني کارآمد و منابع و متون روشمند تأکيد دارد. در هر صورت آنچه که تاکنون عمل شده، بنا بر اقرار مکتوب رياست سازمان بهزيستي، اين سازمان در زمينه منابع، متون، مربي و مديريت فاقد صلاحيتهاي لازم بوده و نياز به اصلاح جدي دارد.
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]