تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به کوچکی گناه نگاه نکنید بلکه به چیزی [نافرمانی خدا] که برآن جرات یافته اید بنگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852352449




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

۶۸درصد طلاقها به‌ علت «خیانتهای جنسی» است


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: یک روانشناس گفت: تحقیقات نشان داده میزان گفت‌وگو در خانواده‌هایی که بیش از حد از شبکه‌های فضای مجازی استفاده می‌کنند، ۱۵ دقیقه در روز است و ۶۸درصد طلاقها بین ۱۴۰ کشور به‌علت ارتباط با جنس مخالف است که «خیانتهای فرازناشویی» نام دارد.

به گزارش تسنیم، علی قائدنیا درباره دلایل و پیامدهای اعتیاد جوانان و نسل امروز به اینترنت و شبکه‌های اجتماعی اظهار کرد: اختلال اینترنتی و اعتیاد به اینترنت زمانی است که فرد احساس نیاز زمان بیشتری به اینترنت می‌کند، مثلاً اگر فرد تا روز گذشته یک ساعت وقت برای اینترنت صرف می‌کرد در روز بعد باید یک ساعت‌ونیم وقت بگذارد و به‌تدریج در روزهای آتی بیشتر خواهد شد؛ هنگامی که فرد با این مشکل روبه‌رو شد، به‌دنبال این است که زمان استفاده از اینترنت را کاهش دهد اما ناموفق است.

وی خاطرنشان کرد: اعتیاد به هرچیزی آسیب‌زا است و باعث آشفتگی، اختلال در عملکرد و برنامه روزانه فرد می‌شود، همچنین اعتیاد به اینترنت همانند دیگر اعتیادها باعث عدم توانایی فرد در کنترل استفاده از آن می‌شود؛ در بحث روانشناختی درباره اعتیاد به اینترنت، بیماری جداگانه وجود دارد که زیرمجموعه ‌اختلالات‌ کنترل تک‌گانه قرار می‌گیرد که در این دسته اختلالات فرد قادر به کنترل خویش نیست.

قائدنیا با اشاره به آسیبهای فضای مجازی تصریح کرد: اعتیاد به اینترنت، تحریک‌پذیری، افسردگی، ایجاد ناپایداری خلقی و استفاده بیش از نیاز پیش‌بینی شده در فرد ایجاد می‌کند به این معنی که اگر شخص 40 دقیقه را برای استفاده در نظر گرفته باشد اما هنگام درگیر شدن با فضای سایبر سه ساعت وقت می‌گذارد؛ در معرض خطر قرار گرفتن موقعیت شغلی ــ اجتماعی افراد از دیگر آسیبهای به‌کارگیری از اینترنت است زیرا زمانی که فرد مشغول در محیط مجازی است، در صورت مراجعه دیگران به وی، می‌گوید "مشغول به انجام کاری هستم" که عملاً باعث می‌شود دروغ بگوید.

این روانشناس گفت: یکی از مؤلفه‌هایی که نشان می‌دهد فرد دچار اعتیاد به اینترنت شده است، استفاده بیش از اندازه از اینترنت برای تنظیم خُلق است که در صورت فاصله گرفتن از این محیط و شبکه‌، استرس و نگرانی در فرد ایجاد می‌شود و به‌محض دسترسی، اخلاق وی تغییر می‌کند؛ زمانی که عصبانی است به‌وسیله اینترنت می‌خواهد خود را آرام کند و در موقع استرس به‌دنبال این است که با ابزار اینترنت، خُلق خود را متعادل کند.

قائدنیا خاطرنشان کرد: افرادی که دچار اعتیاد به اینترنت می‌شوند، اختلالات روان‌شناختی ــ اجتماعی در آنها به وجود می‌آید که دچار کناره‌گیری، اختلالات عاطفی و ازهم‌گسیختگی روابط اجتماعی می‌شوند؛ پژوهشها نشان داده کسانی که بیش از اندازه از اینترنت استفاده می‌کنند، تأثیرات منفی از جمله اختلال عملکرد در مدرسه، ایجاد تعارض و فاصله گرفتن از وسایل سرگرمی‌ شامل حالشان می‌شود.

وی افزود: به‌کارگیری پی‌درپی از اینترنت، مشکلات روانشناختی دیگری از جمله اضطراب، کاهش اعتماد به نفس، محرومیت از خواب و کاهش فعالیتهای فیزیکی ایجاد کرده است، حتی برخی پژوهشهای داخلی و خارجی نشان داده که منجر به خودکشی، رفتارهای ضداجتماعی و افزایش استرس و هیجان می‌شود.

قائدنیا با اشاره به اینکه شبکه‌های اجتماعی در صورت استفاده صحیح می‌تواند آسیب‌زا نباشد، اظهار کرد: بحثی مطرح می‌شود که ما چه اقداماتی را باید انجام دهیم که شبکه‌های اجتماعی و فضای اینترنت آسیب‌زا نباشد؛ متأسفانه در کشور ما بیشتر استفاده منفی از اینترنت می‌شود در صورتی که ما به فضای مجازی باید همانند سطل ‌زباله نگاه کنیم که در این سطل زباله، قطعات الماس و طلا یافت می‌شوند که از آنها استفاده کنیم و فقط نباید به‌دنبال زباله‌های موجود در آن سطل باشیم.

این روانشناس اذعان کرد: بسترسازی فرهنگی برای استفاده صحیح از اینترنت در کشور ما صورت نگرفته است؛ معمولاً چیزی وارد کشور می‌شود سپس روی آن مانور می‌دهیم تا بگوییم چیز خوبی نیست و در آخر به‌دنبال بسترسازی هستیم در صورتی که قبل از ورود باید بسترسازی فرهنگی صورت گیرد؛ مسئولان فرهنگی باید هرچه سریع‌تر بستر آموزشهای فرهنگی لازم را فراهم کنند تا خانواده‌ها از آسیب شبکه‌های مجازی که روی روابط تأثیر می‌گذارد، مطلع شوند.

قائدنیا تصریح کرد: هرچیزی که منع شده است، افراد بیشتری به‌سمت آن گرایش پیدا کردند؛ بنده پژوهشی را بررسی کردم که در سال 74 یک درصد جامعه از ماهواره استفاده می‌کردند اما پس از اینکه منع آن صورت گرفت، در سال 92، بیش از 50 درصد جامعه ایرانی از ماهواره استفاده می‌کردند؛ ما باید توجه کنیم که استفاده از آن به چه‌نحوی بوده است، نظر ما بر این است که یک چاقو می‌تواند‌ منجر به کشتن فردی شود اما به‌خاطر یک چاقو نباید همه‌ چاقو‌های آشپزخانه را جمع کنیم؛ درست است که معایبی دارد اما با اطلاع و آگاهی می‌توان از مزایای آن استفاده کرد.

وی گفت: متأسفانه استفاده‌ بیش از حد از فضای مجازی، روابط چهره‌به‌چهره را کاسته است و باعث شده در محیط خانواده فضای گفت‌وگو کمرنگ‌تر شود؛ ممکن است اعضای خانواده کنار یکدیگر باشند اما صحبت و حرفی با یکدیگر نداشته باشند و همه اعضای خانواده سرگرم گوشیهای خود باشند که در صورت کاهش گفت‌وگو، صمیمیت میان خانواده تنزل پیدا می‌کند و شکاف بین‌نسلی خانواده و فرزندان زیاد می‌شود که در نهایت منجر به افزایش خشونتهای خانگی و تعارضهای خانوادگی خواهد شد.

قائدنیا با بیان اینکه عدم مدیریت خانواده‌ها در استفاده از شبکه‌های مجازی باعث پیامدهای منفی می‌شود، گفت: خانواده‌ها باید به‌دنبال یادگیری نحوه مدیریت این فضاها باشند زیرا در غیر این صورت باعث کاهش صمیمیت و ارتباط عاطفی، ایجاد تنوع‌طلبی جنسی، سوءتفاهم و از بین رفتن اعتماد می‌شود؛ زمانی که مرد ببیند خانم وی با مردی غریبه در گروهی ارتباط دارد، باعث سلب اعتماد می‌شود.

این روانشناس و مشاور خاطرنشان کرد: تحقیقات نشان داده میزان گفت‌وگو در خانواده‌هایی که بیش از حد از شبکه‌های فضای مجازی استفاده می‌کنند، 15 دقیقه در روز است و  68 درصد طلاقها بین 140 کشور به‌علت ارتباط با جنس مخالف است که «خیانتهای فرازناشویی» نام دارد؛ بنیاد حمایت از خانواده نشان داد که 17 درصد طلاقها در استانهای تهران، مشهد، اصفهان، شیراز و گیلان مربوط به استفاده از شبکه‌های مجازی است.

قائدنیا اظهار کرد: خانواده‌ها برای کنترل و مدیریت استفاده از شبکه‌های مجازی باید گفت‌وگوی باکیفیت در محیط خانه‌ را افزایش دهند؛ خانواده‌‌ها باید زمانی را برای مسائل مهم خانواده انتخاب و با یکدیگر صحبت کنند زیرا بسیاری از مسائل و مشکلات زناشویی با صحبت کردن حل می‌شود و زمانی که این گفتگو صورت نگیرد باعث اختلاف، کدورت و کج‌فهمی می‌شود؛ با اختصاص دادن وقتی برای بحث در خانواده، نیازهای احساسی، عاطفی و علایق طرفین فهمیده می‌شود همچنین مکالمه باید جذاب باشد تا فرد را درگیر کند که این مکالمه برای برطرف کردن احتیاج و نیاز وی صورت گرفت.

وی با بیان اینکه طلاقهای عاطفی می‌تواند منجر به طلاقهای حقیقی شود، اذعان کرد: زمانی که زوج یا زوجه نسبت به هم احساس عاطفه و محبت نداشته باشند در ادامه منجر به طلاق حقیقی می‌شود؛ طلاق عاطفی نخستین گام برای طلاق واقعی است؛ در طلاق عاطفی اتفاقی که می‌افتد این است که خانم‌ها به‌دنبال فردی هستند تا بیشتر درکشان کند و‌ آقایان به‌دنبال مسائل جنسی هستند؛ اگر زوجین قبل از ازدواج دوره‌ مهارتهای ارتباطی مؤثر و گوش دادن فعال را یاد بگیرند، خیلی از مسائل طرفین حل می‌شود و طلاق عاطفی رخ نمی‌دهد.

۲۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن