واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: زنان 4 برابر مردان در فیلمهاي ایرانی سیگار میکشند!
آنچه در هنر و به تبع آن سينماي ايران، به خصوص در وادي شبه روشنفكري آن بسيار پررنگ است...
نویسنده : جواد محرمي
آنچه در هنر و به تبع آن سينماي ايران، به خصوص در وادي شبه روشنفكري آن بسيار پررنگ است و باعث ميشود هنر در ايران ربط زيادي با نيازها و مطالبات جامعه نداشته باشد، اعتقاد پررنگ به شعار هنر براي هنر است و همين باعث شده براي مثال معضلات عديده جامعه كه ميتواند به واسطه هنرهاي مختلف و به ويژه سينما برجسته شده و به سود رفع آنها فرهنگسازي شود، براي غالب سينماگران در ايران محلي از اعراب نداشته باشد.
نخستين جشنواره فيلم سلامت كه روز گذشته شاهد برگزاري نشست خبري دبير و رئيس آن در ايوان شمس بود، جشنوارهاي موضوعي است كه به واسطه درك اهميت سينما و هنر در گشايش مشكلات جامعه راهاندازي شده است و برگزاركنندگان آن انتظار دارند سينماگران ايراني نسبت به گذشته تعهد بيشتري براي موضوع سلامت در كشور از خود نشان دهند.
در ابتداي نشست جشنواره فيلم سلامت، ايازي رئيس اين جشنواره با بيان اينكه جشنواره سلامت بهانه خوبي براي پيوند زدن اين مسئله با هنر و سينما است، گفت: سلامت و اصلاح سبك زندگي از طريق همكاري با اصحاب فرهنگ و هنر يك امر ضروري است؛ چرا كه دغدغه موضوع سلامت آنقدر زياد است كه بايد پيش و بيش از اين از سوي هنرمندان جدي گرفته شود. در حال حاضر قريب به 50 درصد فوتها در كشور به واسطه بيماريهاي قلبي و عروقي است. مؤسسه ملي تحقيقات دخانيات هر ساله 10 فيلم برتر سينماي ايران را بررسي ميكند كه مجموع آن در يك دهه ميشود 100 فيلم، طبق تحقيقات اين مؤسسه در دهه 70 به نسبت دهه 60 استعمال دخانيات در فيلمها از سوي مردان دو برابر و از سوي زنان چهار برابر گزارش شده است. اين آمار در دهه 80 نسبت به دهه 70 رقم چهار برابر براي مردان و 10 برابر براي زنان را نشان ميدهد. اين در حالي است كه علت اصلي سرطان ريه مصرف سيگار است، ولي اين مسئله در فيلمهاي سينمايي ما رشد نگرانكنندهاي داشته است. ما معتقديم هنرمندان بايد نسبت به مسئله سلامت در جامعه احساس مسئوليت بيشتري بكنند و براي اين مسئله فرهنگسازي بشود.
معاون اجتماعي وزارت بهداشت با بيان اينكه خوشبختانه شوراي فرهنگ سلامت در اين معاونت راهاندازي شده است و 66 جلسه فرهنگي هم تا به حال در اين شورا تشكيل داده است، ادامه داد: در اين شورا افراد صاحبنظري وجود دارند. مجموعه تلويزيوني «پريا» كه در حال حاضر با موضوع ايدز در تلويزيون پخش ميشود، حاصل تصويب در اين شورا است؛ چراكه طبق بررسيها الان حدود 100 هزار بيمار مبتلا به ايدز در كشور وجود دارد، ولي تنها 30 هزار نفر از آنها شناسايي شدهاند و 70 هزار نفر نه خودشان از بيماريشان خبر دارند و نه ما خبر داريم. اگر اين عده رفتارهاي درستي نداشته باشند ميتوانند افراد ديگر را نيز مبتلا كنند.
اينجاست كه وظيفه هنر و سينما كه فراگيري زيادي ميان مردم دارد، بسيار سنگينتر ميشود. در ادامه اين نشست ابراهيم داروغهزاده، دبير نخستين جشنواره فيلم سلامت با بيان اينكه اين جشنواره با هدف جلبنظر فيلمسازان كشور به موضوع سلامت راهاندازي شده است، گفت: مهمترين وظايف دولتها فراهم كردن سلامت و امنيت در جامعه است و متأسفانه تلقي بيشتر مردم از سلامت، درمان است در صورتي كه درمان تنها بخشي از موضوع سلامت را تشكيل ميدهد. هر ساله هزينههاي گزافي صرف درمان ميشود و اين هزينهها مستقيم و غيرمستقيم از جيب مردم خرج ميشود. اين جشنواره محفلي براي فيلمسازاني فراهم ميآورد كه در زمينه سلامت مردم احساس دغدغه ميكنند تا با كارشناسان اين حوزه روبهرو شوند و به گفت و گو بنشينند.
بنا بر اين گزارش، نخستين دوره جشنواره فيلم سلامت با شعار «جوان نميتوان ماند، اما سالم ميتوان ماند» از اول تا پنجم شهريور ماه 95 در تهران برگزار ميشود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]