تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):اى آن كه يادش مايه شرافت و بزرگى ياد كنندگان است و اى آن كه سپاسگزاريش موجب دست يافت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845545972




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مترو و اتوبوسرانی تا 75 درصد جابه‌جایی جا دارد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مترو و اتوبوسرانی تا 75 درصد جابه‌جایی جا دارد
خودروهاي شخصي و تاكسي‌ها سهم جابه‌جايي ۱۱ ميليوني از ۲۲ ميليون مسافر را روزانه بر عهده دارند كه...
نویسنده : بيژن يانچشمه 
  خودروهاي

شخصي و تاكسي‌ها سهم جابه‌جايي ۱۱ ميليوني از ۲۲ ميليون مسافر را روزانه بر عهده دارند كه تا آخر برنامه پنج‌ساله سهم حمل و نقل عمومي بايد از ۵۰ درصد به ۷۵ درصد در سال ۹۷ برسد. بر اين اساس سالانه حدود 717 ميليون سفر در پايتخت به وسيله مترو صورت مي‌گيرد. اين در حالي است كه اكنون تنها 19 درصد از كل جابه‌جايي‌هاي درون‌شهري در پايتخت از طريق مترو انجام مي‌شود. در پايتخت حدود 150 كيلومتر مترو در دست ساخت است كه از اين ميزان 64 كيلومتر مربوط به خطوط 6 و 7، 53 كيلومتر مربوط به خط تهران - پرند و 13 كيلومتر مربوط به تهران - اسلامشهر است كه فاز يك خط 7 به طول 13 كيلومتر براساس وعده مطرح شده تا پايان سال 95 به بهره‌برداري مي‌رسد و همچنين به منظور تكميل شبكه حمل و نقل درون‌شهري در كنار افزايش و توسعه شبكه‌هاي حمل و نقل عمومي احداث خطوط ريلي LRT نيز مد نظر قرار گيرد تا بخشي از جابه‌جايي سفرهاي درون شهري با وسايل حمل و نقل پاك صورت بگيرد و بايد توجه داشت كه اگر در تهران خطوط مترو احداث نمي‌شد حركت در تهران قفل و تهران به پاركينگ خودروها تبديل مي‌شد.


 طول خطوط مترو با طول عمر شهروندان نسبت مستقيم دارد
 ترافيك در هم تنيده شهري به رغم تلاش‌هاي صورت گرفته هنوز داراي گره‌هاي بسياري است و افزايش تقاضاي سفر‌هاي درون‌شهري در كنار تكميل نبودن شبكه حمل و نقل عمومي سبب شده است تا بسياري از شهروندان از وسيله نقليه شخصي براي جابه‌جايي خود استفاده كنند كه اين امر به مسائل و مشكلات اين ابر‌شهر افزوده است. بر اين اساس حدود يك دهه و نيم از آغاز به كار احداث اولين خط مترو در پايتخت مي‌گذرد اما مزاياي مترو در جابه‌جايي مسافران، كاهش هزينه سوخت و حفظ محيط‌زيست سبب شده است تا اين شبكه حمل و نقل ريلي درون‌شهري حالا به يك صنعت پايدار در كشور تبديل شود كه توسعه مترو ريل‌گذاري در مسير اقتصاد مقاومتي شهري را به همراه دارد و ضروري است تا به اين صنعت كه بسترساز در حوزه حمل و نقل عمومي است توجه ويژه‌اي از سوي دولت و مديريت شهري صورت بگيرد. در اين زمينه معاون شهردار تهران با اشاره به اينكه مترو يك پروژه زيرساختي كلان است كه با وجود انبوه خودروهاي فرسوده موجود و انبوه خودروهاي جديدي كه هر روز به خيابان‌هاي شهر اضافه مي‌شوند، اگر وجود نداشت امكان حركت در تهران نيز وجود نداشت، مي‌گويد: روزانه بالغ بر 3 ميليون نفر از شهرهاي اقماري و خوابگاهي اطراف براي كسب و كار به تهران مي‌آيند.
 مازيار حسيني با بيان اينكه خود را به عنوان مسئول، نسبت به مردم پاسخگو مي‌دانيم و به عنوان نمونه، اگر قول دهيم هر ماه يك ايستگاه مترو را افتتاح كنيم اين كار را انجام داده‌ايم، مي‌افزايد: ما متعهد شده‌ايم كارهايي كه مسئوليت آنها به ما سپرده شده را به بهترين شكل ممكن انجام دهيم و مسائل و مشكلات را با همدلي و همكاري حل و فصل كنيم. بر اين اساس علاوه بر انجام اقدامات تكميلي خط 3 مترو و افتتاح ايستگاه‌هاي باقي مانده اين خط، تمام تلاش خود را به كار خواهيم گرفت تا خطوط 6 و 7 مترو را در كمترين زمان ممكن به اتمام رسانده و آن را در كوتاه‌ترين زمان ممكن براي استفاده شهروندان آماده كنيم.
 معاون شهردار تهران با تأكيد بر اينكه با وجود همه مسائل و مشكلات موجود، مصمم هستيم تا كارهاي پيش‌بيني شده در حوزه زيرساختي را به بهترين شكل ممكن پيش ببريم و به اين منظور از مسائل اجتماعي و فرهنگي نيز كمك بگيريم، خاطرنشان مي‌كندكه چالش شماره يك شهر تهران كه شهروندان تهراني را مورد تهديد قرار داده، آلودگي هواست و مهم‌ترين منبع توليد آلاينده‌هاي هوا نيز خودروها هستند و به منظور مقابله با اين تهديد، چاره‌اي جز توسعه حمل و نقل عمومي با تمركز بر مترو نداريم.

     حل مسئله آلودگي هوا در گرو توسعه مترو است
 معاون شهردار تهران با اشاره به اينكه حل مسئله آلودگي هواي تهران در گرو توسعه حمل و نقل عمومي با محوريت مترو است، مي‌گويد: راه‌حل مشكل آلودگي هواي تهران در درجه اول توسعه خطوط مترو و در درجه بعد گسترش خطوط اتوبوسراني و ساماندهي ناوگان تاكسيراني است و تا زماني كه حمل و نقل عمومي تضمين شده را فراهم نكنيم، نمي‌توانيم از مردم انتظار داشته باشيم به جاي وسيله نقليه شخصي خودشان از وسايل نقليه عمومي استفاده كنند.  مازيار حسيني با بيان اينكه در حال حاضر عمليات حفاري خطوط 6 و 7 متروي تهران با فعاليت تمام وقت هزاران كارگر و صدها مهندس كه در سه شيفت زحمت مي‌كشند ادامه دارد، مي‌افزايد: واقعيت اين است كه توسعه مترو، نه تنها آسايش و رفاه مردم را تأمين مي‌كند، بلكه جان آنها را نيز نجات مي‌دهد.
وي با تأكيد بر اينكه افزايش «طول خطوط مترو» با افزايش «طول عمر شهروندان» نسبت مستقيم دارد، در توضيح اين موضوع خاطرنشان مي‌كند: هر قدر شبكه مترو بيشتر توسعه پيدا كند، به نسبت بيشتر مي‌تواند در كاهش آلودگي هوا و انواع آلاينده‌هايي كه سلامت جامعه را تهديد مي‌كند، مؤثر باشد و به ارتقاي كيفيت زندگي شهري و سلامت شهروندان بينجامد.
     تكميل شبكه حمل و نقل عمومي راهكار برون‌رفت از بارترافيك شهري
كلاف در هم تنيده ترافيك شهري زماني باز مي‌شود كه دركنار توسعه خطوط مترو ساير شبكه‌هاي حمل و نقل عمومي همچون تاكسيراني و اتوبوسراني نيز تكميل شود؛ در كنار اين شبكه‌ها استفاده از خطوط ريلي LRT در برنامه جابه‌جايي مسافران درون‌شهري ديده شده است. رئيس كميته حمل و نقل ترافيك شوراي شهر تهران با اشاره به بازنگري طرح جامع حمل و نقل ترافيك شهر تهران اظهار داشت: يك سند بالادستي در مديريت شهري در حوزه حمل و نقل و ترافيك به عنوان طرح جامع حمل و نقل داريم كه تا سال ۱۴۰۴ تكليف حمل و نقل تهران را روشن كرده و مصوبه شوراي عالي ترافيك است. ‌‌در تدوين برنامه دوم پنج ساله شهرداري تهران(۹۷- ۹۳) بندي در اين برنامه نوشته شده كه طبق آن طرح جامع حمل و نقل مجدداً مورد بازنگري قرار مي‌گيرد و پس از تصويب در شوراي شهر به شوراي عالي ترافيك ارسال خواهد شد.
محسن سرخو با بيان اينكه چند روش حمل و نقل در تهران در قالب برنامه پنج ساله ديده شده است، مي‌گويد: يكي از اين روش‌ها مربوط به مترو است كه روش انبوه‌تر تلقي شده و آلايندگي آن صفر است كه بهترين روش حمل و نقل براي شهر تهران استفاده از خطوط مترو است.
وي با اشاره به هزينه ساخت هر كيلومتر مترو مي‌گويد: اگر براي هر كيلومتر در خط مترو يك ايستگاه در نظر گرفته شود و براي هر كيلومتر يك رام قطار اختصاص دهيم ضمن اينكه هزينه‌هاي حفر تونل، ريل‌گذاري و ساخت ايستگاه را محاسبه كنيم هر كيلومتر مترو ۱۷۰ تا ۱۸۰ ميليارد تومان هزينه دارد، اما آنچه امروز شاهد آن در تهران هستيم اين است كه با حداقل تعداد قطار خطوط مترو به بهره‌برداري مي‌رسد.
رئيس كميته حمل و نقل شوراي شهر تهران مي‌افزود: آنچه در برنامه پيش‌بيني شده بايد در سال گذشته خط ۷ مترو به بهره‌برداري مي‌رسيد و خط ۶ مترو نيز در سال جاري افتتاح مي‌شد اما كمبود اعتبارات موجب شد كه از برنامه عقب باشيم. در حال حاضر تلاش شده تا با همكاري بانك شهر اين دو خط مترو را به موازات پيش ببريم به طوري كه خط ۷ تا پايان امسال و خط ۶ مترو در اوايل سال آينده به طور كامل به بهره‌برداري برسد.  وي تأكيد مي‌كند: به شهرداري اجازه داديم تا با پيمانكاراني كه آمادگي سرمايه‌گذاري دارند از طريق روش BOT خطوط مترو را تكميل كند. بر اين اساس طبق برنامه پنج‌ساله شهرداري تهران در سال ۹۳ يكصد و پنجاه كيلومتر مترو در تهران داشتيم كه اين ميزان طبق برنامه در سال ۹۷ بايد به ۳۰۰ كيلومتر برسد؛ از طرفي در سال ۹۳، 6 هزار و 500 دستگاه اتوبوس داشتيم كه ۲ هزار دستگاه اتوبوس فرسوده بودند كه در سال ۹۷ بايد ۹ هزار اتوبوس كه فرسوده نباشند در سطح شهر تهران تردد كند. اين در حالي است كه در حوزه اتوبوسراني نيز مقداري از برنامه عقب هستيم.  اين عضو شوراي شهر تهران خاطرنشان مي‌كند كه راهكاري كه براي جبران عقب‌افتادگي در حوزه مترو و اتوبوسراني در نظر گرفتيم روش BOT است كه پيش‌بيني كرديم معاونت حمل و نقل ترافيك شهرداري تهران از شركت‌هاي فعال در اين زمينه استفاده كند.
وي معتقد است در مركز شهر تهران انبوهي از خطوط مترو، اتوبوس و تاكسي وجود دارد در حالي كه در غرب تهران اين امكانات محدود مي‌شود. متأسفانه در غرب تهران ساخت و سازهايي صورت گرفته كه برخي از اين ساخت و سازها پيوست حمل و نقل ندارد و همين مسئله باعث شده تا بزرگراه‌هاي شرقي و غربي مانند حكيم، همت و خرازي همواره با ترافيك شديد رو به رو شوند و آلودگي هوا بيشتر شود.
وي در خصوص موضوع آلودگي هواي پايتخت نيز مي‌گويد: در روزهايي كه آلايندگي هوا به ويژه در تابستان شدت مي‌گيرد مناطقي كه داراي آلودگي بالايي هستند محدوده طرح ترافيك است. اين موضوع نشان مي‌دهد كه موتورسيكلت‌ها و تاكسي‌هايي كه در اين مناطق تردد مي‌كنند آلوده هستند. موتورسيكلت‌هاي آلاينده معادل ۸ خودرو در روز آلودگي ايجاد مي‌كنند از طرفي آلايندگي خودروهاي ديزلي به مراتب براي انسان از خودرو‌هاي بنزيني بدتر است.
رئيس كميته حمل و نقل شوراي شهر تهران درباره سرنوشت موتورهاي برقي مي‌افزايد: مصوبه‌اي در رابطه با استفاده از موتور سيكلت‌هاي برقي داشتيم كه طبق برنامه شهرداري مي‌بايست جايگزين موتورسيكلت‌هاي معمولي شوند. در ابتدا پيش‌بيني شده بود كه موتور‌سيكلت برقي با باتري خشك استفاده شود كه مورد استقبال مردم قرار نگرفت. جلسات متعددي در كميته عمران براي اين مسئله تشكيل شد كه در نهايت به اين نتيجه رسيديم بايد روي پاك بودن وسايل نقليه تأكيد داشته باشيم البته براي موتورسيكلت‌هاي برقي الزاماً شهرداري نبايد وارد‌كننده باشد بلكه شهرداري هم مي‌تواند تسهيل‌كننده اين موضوع باشد.
  
  تكميل شبكه حمل و نقل عمومي با راه‌اندازي خطوط LRT
سرخو راه‌اندازي خطوط LRT را دومين روش حمل و نقل در تهران عنوان و تأكيد مي‌كند: يكي از روش‌هايي كه در حمل‌ونقل تهران پيش‌بيني شده است راه‌اندازي خطوط LRT است كه دربرنامه پنج ساله شهرداري در حد محدودتري پيش‌بيني شده و در طرح جامع حمل و نقل چيزي به اين اسم نداشتيم كه قرار شد در طرح اصلاحي اين موضوع پيش‌بيني شود. بر اين اساس اخيراً صحبت‌هايي مبني بر راه‌اندازي LRT در برخي نقاط شهر تهران صورت گرفته تا طبق آن بتوانيم LRT را جايگزين خطوط BRT كنيم و اتوبوس‌هاي تندرو را به مناطق ديگر مانند غرب تهران انتقال دهيم. البته اين موضوع در حد كارشناسي است و در اولين جلسه كميته حمل و نقل شورا مورد بررسي قرار مي‌گيرد.  وي می‌گوید: در ابتدا دو مسير براي جايگزيني خطوط LRT و BRT پيش‌بيني شده كه قطعي نيست و بايد در شورا تصويب شود. پيش‌بيني شده از ميدان آزادي تا ميدان امام حسين و ميدان راه‌آهن و تجريش در خيابان وليعصر اين خطوط به شيوه BOT راه‌اندازي شود.
به گفته سرخو ظرفيت حمل و نقل با راه‌اندازي LRT دو‌و‌نيم برابر خطوط BRT است و استفاده از اين سيستم نه تنها آلودگي ندارد بلكه ايمن هم است.
رئيس كميته حمل و نقل شوراي شهر تهران در خصوص تأمين منابع مالي LRT نيز مي‌گويد: راه‌اندازي اين سيستم حمل و نقل با منابع مالي شهرداري امكان‌پذير نيست و قطعاً بايد در قالب پروژه‌هاي قابل بازگشت ۱۵ تا ۲۰ ساله پيش‌بيني شود. برداشتمان اين است كه اگر در مناطق مركزي راه‌اندازي شود علاوه بر اينكه آلايندگي را كاهش مي‌دهد مردم رغبت كمتري در استفاده از خودروي شخصي خواهند داشت و خودروهاي شخصي و تاكسي‌ها سهم جابه‌جايي ۱۱ ميليون از ۲۲ ميليون مسافر را دارند كه تا آخر برنامه پنج‌ساله سهم حمل و نقل عمومي بايد از ۵۰ درصد به ۷۵ درصد در سال ۹۷ برسد.
  
سلامت شهري با توسعه حمل و نقل عمومي
 توسعه شبكه‌هاي حمل و نقل عمومي به خصوص ريلي (مترو) همچون عروق اصلي بدنه شهري را تغذيه كرده و شهر را از معضل آلودگي، آلايندگي و هزينه‌هاي اضافي در امان خواهد داشت. بر اين اساس لازم است تا با كمك دولت و همت مديريت شهري هرچه سريع‌تر نسبت به تكميل شبكه‌هاي حمل و نقل عمومي اقدامات لازم اجرايي در تمامي بخش‌ها بخصوص وسايل جمعي انبوه‌‌بر صورت بگيرد تا از بارترافيك شهري و تبعات آن كاسته شود در غير اين صورت با كوچك‌ترين بي‌توجهي در امر توسعه زيرساخت‌هاي شهري در بخش حمل و نقل عمومي شهر كه به مثابه يك موجود زنده است دچار سكته شده و بخشي از شهر فلج خواهد شد كه در اين صورت تبعات افزايش ترافيك شهري جبران‌ناپذير خواهد بود.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن