تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):کسی که از روی بی میلی،بدون عذر و علت نمازجماعت را که اجتماع مسلمانان است ترک کند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852857746




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقطه مرکزی تلاش‌های مظفر بختیار «ایران» است.


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: هرآن کس که زاد او زمادر، به مرُد           زدست اجل هیچ‌کس، جان نبرد
 
مظفربختیار، در28 آذزماه 1322 در خانواده‌ای نجيب و اصیل، فرهنگ‌مدار، ادب‌دوست و ادب‌پرور، چشم به جهان گشود. پدرش منوچهربختیار و مادرش مهیندخت بختيار نام داشتند. از طرف خانواده پدری، او نواده فتحعلی‌خان سردار معظم بختیاری و لطفعلی‌خان امیرمفخم بختیاری و از سوی خانواده مادری، نواده دوستمحمد معیرالممالک و حسن مستوفی(میرزاحسن مستوفی الممالک) بود.


پدربزرگ و جد پدری او، هر دو از خوانین و بزرگان و در عین حال فرهنگ‌دوست بختیاری بودند. او تحصیلات ابتدایی رادر مدرسه انگلیسی و سپس مدرسه آمریکایی نمونه و تحصیلات متوسطه را در دبیرستان ادب به پایان رساند و در سال 1341 ه.ش موفق به دریافت دیپلم ادبی شد. وی در سال 1342 مدتی به تحصیل در رشته ادبیات عرب در دانشکده الهیات و معارف اسلامی پرداخت و پس از آن وارد دانشکده ادبیات دانشگاه تهران شد و به تحصیل در رشته ادبیات فارسی مشغول گشت . در تابستان 1344 از سوی دانشگاه استانبول برای مطالعه در زبان و فرهنگ ترک به ان دانشکده دعوت شد. دوره لیسانس را در سال 1345 و با احراز رتبه نخست به پایان رساند و در همین سال موفق به دریافت نشان درجه اول دانش شد. فوق لیسانس را نیز در سال 1348 به پایان برد. او دوره دکترا را در سال 1355 با دفاع از رساله خود با عنوان «تاثیر ادبیات فارسی بر ادبیات عرب» از دانشگاه تهران پشت سر گذاشت.


بختیار، علاوه بر تحصیل دانشگاهی، علوم اسلامی و ادبیات عرب را نیز در مدارس دینی آموخت. در سال 1334مظفر بختیار به پیشنهاد ذبیح ا... صفا، رئیس وقت دانشکده ادبیات، به تدریس تاریخ ادبیات پرداخت. در سال 1345، به عنوان مربی تمام وقت مشغول به کار شد و در سال 1348  به عنوان عضو وابسته گروه زبان و ادبیات فارسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی پذیرفته شد. وی در سال 1349 توسط سیدحسن نصر، به عنوان مدیرمجله دانشکده ادبیات وعلوم انسانی برگزیده شد و در سال 1350ه. ش به درجه استادیاری ارتقاء یافت و به عضویت پیوسته گروه زبان وادبیات فارسی انتخاب شد.
 
در سال 1352 به عضویت هیات مدیره وسرپرست امورانتشارات موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران منصوب شد و در سال1355 به رتبه دانشیاری ارتقاء یافت. مظفر بختياردرسال 1357 ریاست کتابخانه دانشکده ادبیات وعلوم انسانی دانشگاه تهران را بر عهده گرفت و درسال 1388به رتبه استادی دانشگاه تهران ارتقاء و سرانجام درپانزدهم شهریورماه همان سال ازدانشگاه تهران به افتخار بازنشستگی نائل آمد. علاوه برآن دکتربختیار ،باماموریت ازسوی دانشگاه تهران چندین سال نیزدردانشگاه پکن مشغول به تدریس وتحقیق بود.
 
درسال 1357به دلیل انجام فعالیت های علمی گسترده و انتشار آثار مهم درباره «چین شناسی» و مطالعه فرهنگ شرق دور، از سوی دانشگاه پکن به عنوان استاد ممتاز برگزیده و موفق به دریافت منشور این دانشگاه شد. همچنین بختیار به مدت دو سال نیز استاد اعزامی دانشگاه هانکوک سئول به تدریس زبان و ادبیات فارسی پرداخت. پرداختن به آثار و سوابق درخشان علمی و پژوهشی و خدمات این فرهیخته گرانقدر را به مجالی دیگر وا می‌گذارم، هرچند دانشگاه تهران به عنوان پایگاه و رصدخانه علمی و اخلاقی کشور با جایگاه رفیع ، یقینا قدرشناس این شخصیت گرانقدر که از دوره دانشجویی و استادی همچون شمعی گرد این دانشگاه گردید و عاشقانه جوانی و عمرخود را برای اعتلای نام دانشگاه تهران درطبق اخلاص نهاد، به این مهم دیریا زود به شایستگی خواهدپرداخت...
 
ده‌ها کتاب و مقاله از استاد به یادگارمانده است که در همه آنها نقطه مرکزی تلاش‌ها و کوشش های علمی و اغلب آثار او «ایران» است. برخي ازآثارمنتشر شده دکتر بختیارازجمله «اطلس تاریخی ایران»، «ایران پل فیروزه»، «شکوه ایران»، «کتابنمایه ایران» و مقالات «نشریه ایران‌شناسی» گواه این مدعاست.
 او به ایران و ایرانی عشق می‌ورزید و مفتخر به فرهنگ و ادب خواستگاه خود، سرزمین پرافتخار بختیاری بود و آثار او، رنگ و بوی خاص خود را داشت .آشنايي اوبا جلوه‌ها و جنبه‌های گوناگون فرهنگ ایرانی، از زبان و ادبیات فارسی گرفته تا تاریخ و هنر، به ویژه نگارگری و خوشنویسی، مینیاتور و خط،به قلمش شیوایی و روانی خاصی بخشیده بود.
 
نگارنده از سال 1357 زمانی که درحال جستجوی کتابی در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران بودم، افتخارآشنایی با این ادیب و فرزانه را پیدا کردم. دقت نظر و وسواس علمی، تسلط بر زبان‌های انگلیسی و عربی، آشنایی با منابع دست اول، شاگرد پروري و بی‌ادعایی، پرهیز از خودنمای‌هایی رایج و تواضع و فروتنی، از او شخصیتی ممتاز و کم نظیرساخته بود؛ شخصیتی که سال‌ها باید درباره‌اش مطالعه کرد تا ابعادش به درستی شناخته شود.
 
مظفر بختیارسرانجام پس ازیک دوره دست و پنجه نرم کردن با بیماری مزمن در 23 مرداد 1394 جان به جان‌آفرین تسلیم کرد و جامعه علمی و فرهنگی را در سوگ خود فرو نشاند . هرچند که دوام او برجریده عالم همواره ثبت است و یاد او در خاطرها گرامی خواهدبود؛ زیرا مرگ عالمان و دانشمندان هرچند ضایعه سخت است و هیچ چیز قادر به ترمیم آن نیست اما:


هرگزنمرده‌اند و نمیرند اهل دل
نامی است حرف مرگ براین قوم ترجمان
ذوق فنا نیافته‌ای ورنه درنظر
رنگین‌تر از بهار بود، خلعت خزان.


*مشاورعالی دایره‌المعارف بزرگ اسلامی


۲۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن