واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: وب سایتhowcanu: چگونه کمک های امدادی را فرا بگیریم؟ آیا تا به حال در شرایطی قرار گرفته اید که کسی نیاز به کمک شما داشته تا شاید حتی جان وی را نجات دهیدیا اصلا شرایطی که قصد کمک به شخصی مصدوم را داشته باشید؟ قطعا برای همه موقعیت هایی پیش می آید که یک فرد آسیب دیده را میبینیم که به کمک نیاز دارد ولی ما با وجود علاقه به کمک کردن، نحوه کمک کردن به او را نمیدانیم.
شما باید کمک ها و امداد های اولیه را فرا بگیرید تا بتوانید در شرایط نیاز به دوستان، خانواده، و م نوعان خود کمک کنید. امروز به شما آموزش این کمک های اولیه به هنگام مواجهه با فرد مصدوم داده می شود. با ما همراه باشید.
قسمت اول: کمک های فوری
۱- کمک بخواهید.
به اورژانس زنگ بزنید یا از شخص دیگر برای بردن فرد کمک بگیرید. این کار را به سرعت انجام دهید که کلید زنده ماندن شخص در این کار است. اگر شخص دارای سرفه های خونی است یا خون از گوشها، چشم ها و بینی یا دهان بیرون می زند، بدانید که خونریزی داخلی اتفاق افتاده و به اورژانس بگویید.
۲- از نبود خطر دیگر اطمینان حاصل فرمایید.
اگر مجبور به تکان دادن شخص نیستید، این کار را نکنید. اگر مجبور به حرکت دادن او به خاطر خطر های دیگر هستید، فرد را به مکانی امن ببرید.
۳- اگر ممکن است دست هایتان را بشویید.
اگر این امکان را دارید که دست هایتان را بشویید، حتما این کار را انجام بدهید و همچنین سعی کنید از دستکش استفاده کنید. چون باعث می شود که درصورت وجود بیماری در خون شخص، شما بیمار نشوید و همچنین در صورت وجود بیماری در بدن شما، شخص آسیب دیده بیمار نمنی شود.
۴- روی زخم را تمیز کنید.
از روی زخم کثیفی و آلودگی وجود دارد. اما سعی نکنید مواد بزرگ را بردارید زیرا ممکن است باعث افزایش خونریزی شود.
۵- فشار بیاورید.
یک دستمال تمیز و استریل یا بانداژ و یا گازپانسمان را روی زخم قرار دهید و با دستانتان کمی روی دستمال فشار بیاورید. اگر زخم مربوط به چشم است، فشار نیاورید. بانداژ را بر ندارید چون باعث خونریزی می شود.
۶- بانداژ را محکم کنید.
شما می توانید با بستن پارچه به دور بانداژ و یا استفاده از چسب می توانید باعث سفت شدن بانداژ و تکان نخوردن آن شوید.
۷- زخم را بالا بیاورید.
اگر می دانید که استخوان نشکسته است، آن قسمت را بالا بیاورید سعی کنید که ارتفاع قلبتان پایین تر از زخم باشد.
قسمت دوم: متوقف کردن خونریزی های بیشتر
۱- اگر خونریزی متوقف نشد، به نقطه فشار، فشار بیاورید.
نقطه فشار، محلی است که با فشار آوردن به آن نقاط می توانید خونریزی را متوقف کنید. در بدن دو نقطه فشار اصلی وجود دارد. یکی از آن ها را که به محل خونریزی نزدیک تر است فشار دهید.
اگر محل خونریزی نزدیک پا است، قسمت کشاله ران را فشار دهید.
اگر محل خونریزی نزدیک بازو است، بازوی بالایی را فشار دهید.
۲- اگر زخم اجازه می دهد، به فرد کمک کنید بخوابد.
روی فرد را با یک پتو بپوشانید. استراحت فرد آسیب دیده باعث بهتر شدن حال او میشود.
۳- اگر لازم است، از پارچه های بیشتر استفاده کنید.
هیچ وقت پارچه روی زخم را برندارید، حتی اگر پر از خون شده باشد. چون که منجر به خونریزی بیشتر می شود. می توانید یک لایه پارچه یا بانداژ به آن اضافه کنید.
۴- از شریان بند استفاده کنید.
اگز خونریزی متوقف نشد، شما می توانید از شریان بند استفاده کنید. به دلیل این که بستن نادرست شریان بند خطرهای بسیاری دارد، شما حتما باید آموزش دیده باشید و یا از یک فرد آموزش دیده کمک بگیرید. هنگامی که بهیار و یا کمک های دیگر آمدند به آن ها بگویید که چه مدت است که فرد از شریان بند استفاده می کند.
۵- آرام باشید.
قرارگیری در موقعیتی که یک فرد در حال خونریزی است، می تواند شوکه کننده و پر استرس باشد. هنگامی که منتظر آمدن بهیار هستید آرامش خود را حفظ کنید و با فرد آسیب دیده صحبت کنید و به او آرامش دهید.
۶- به فرد آسیب دیده توجهات پزشکی لازم داشته باشید.
اگر منتظر آمدن آمبولانس هستید، کنار فرد آسیب دیده بمانید. روی زخم را فشار دهید. اگر خونریزی بند نیامد، سریع فرد را به اورژانس تحویل دهید. به یاد داشته باشید که اگر مجبورید که فرد را حرکت بدهید سعی کنید قسمت زخم شده کمترین حرکت را داشته باشد. اگر ممکن است صبر کنید تا خونریزی بند بیاید و بعد او را حرکت دهید. بانداژ را قبل از رسیدن اورژانس حرکت ندهید. برداشتن آن ها باعث برگشتن خونریزی می شود. اگر شخصی از دارو استفاده می کند و یا به چیزی حساسیت دارد، قرص هایش را به او بدهید و یا برایش تهیه کنید.
۱۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]