واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: زائر شهر براي خدمت به 20 هزار زائر امام رضا(ع) ايجاد ميشود
در راستاي تحول موضوع زيارت كه از خواستههاي مقام معظم رهبري از توليت استان قدس رضوي بوده است، معاون امداد مستضعفين آستان قدس رضوي از ايجاد زائر شهر و زائر سراي بزرگ رضوي خبر داد كه در مجموع به 24 هزار زائر و مجاور حرم رضوي در مشهد مقدس خدماترساني خواهند كرد.
نویسنده : محمدصادق عابديني
رهبر انقلاب در حكم انتصاب حجتالاسلام رئيسي به توليت آستان قدس رضوي، خواستههاي چندگانهاي مطرح کردهاند كه يكي از آنها توجه به مقوله زيارت و زائران حرم رضوي و كمك به محرومان است. اين خواستهها باعث شد تا توليت جديد آستان قدس در يكي از اولين اقدامهاي خود معاونتي را تحت عنوان امداد مستضعفين ايجاد كند. مصطفي خاكسار قهرودي، معاون امداد مستضعفين آستان قدس رضوي روز گذشته در ديدار با اصحاب رسانه كه در روزنامه قدس شهر مقدس مشهد برگزار شد، به تبيين اقدامات اين معاونت از بدو تأسيس در حدود چهار ماه پيش تاكنون پرداخت و برنامههاي آتي اين معاونت را معرفي كرد.
در ابتداي اين جلسه خاكسار قهرودي حكم انتصاب حجتالاسلام رئيسي و خواستههايي را كه مقام معظم رهبري از توليد آستان قدس خواسته بودند، به عنوان منشور هفتگانه آستان قدس رضوي نام برد و گفت: به موضوع خدمت به زائران حرم رضوي در اين منشور به طور جامع نگاه شده است و تلاش ميكنيم تا خدمترساني به زائران را از همه ابعاد آن مورد توجه قرار دهيم.
وي با بيان اينكه مقام معظم رهبري مسئوليت بزرگي را بر عهده آستان قدس رضوي قرار داده است، تأكيد كرد: با استفاده از تعابير مقام معظم رهبري در حكم حجتالاسلام رئيسي و براي خدمترساني بهتر به زائران و مجاوران، معاونت امداد مستضعفين ايجاد شد و بخشي از برنامههاي اين معاونت تاكنون عملياتي شده و بخش بزرگتر آن براي آينده برنامهريزي شده است.
معاون امداد مستضعفين آستان قدس تأكيد كرد: زائر محوري اصل حاكم بر تمام فعاليتها آستان قدس رضوي شده است و اين معاونت وظيفه برنامهريزي بخشهاي مختلف آستان قدس و همچنين هماهنگي با بخشهاي بيرون از آستان مانند كميته امداد امام خميني(ره)، بسيج مستضعفين و ايجاد ارتباط ميان خيريهها جهت همافزايي فعاليتها را بر عهده دارد.
ايجاد زائر شهر؛ گام بزرگ آستان قدس
خاكسار قهرودي با اشاره به فعاليتهاي انجام شده توسط معاونت امداد مستضعفين براي خدمترساني به زائران حرم رضوي ايجاد «زائر شهر» را اقدام بزرگي براي اسكان زائران طبقه متوسط و رو به پایين در مشهد مقدس نام برد و گفت: كلنگ ايجاد مجموعه «زائر شهر» در محله طرق شهر مشهد و در زميني متعلق به آستان قدس رضوي زده شده است.
وي با بيان اينكه در زائر شهر تأسيسات زيارتي در سه سطح و تيپ ايجاد ميشود، از خدمات به زائران گروهي، خانوادگي و اتاقهاي اقامتي با سيستم هتلي را از امكانات زائر شهر نام برد و افزود: ظرفيت كلي زائر شهر 20 هزار نفر است كه در فاز اول و دوم هر كدام 5 هزار نفر و در فاز سوم 10 هزار نفر ايجاد ظرفيت ميشود.
معاون آستان قدس رضوي ابراز اميدواري كرد اين طرح طي دو سال و تا پايان سال 97 به بهرهبرداري برسد. خاكسار قهرودي همچنين از طرح كوچكتر راهاندازي زائر سراي رضوي با ظرفيت 4 هزار نفر در نزديكي حرم مطهر امام رضا(ع) خبر داد كه در دو فاز راهاندازي خواهد شد. وي توضيح داد: فاصله اين زائر سرا تا حرم رضوي 3 هزار متر است و كلنگ آن در زميني به مساحت 7 هكتار هفته پيش به زمين خورد. معاون آستان قدس رضوي مجموعاً هزينه ساخت زائر شهر و زائر سرا را 250 ميليارد تومان اعلام كرد و ابراز اميدواري كرد و گفت: با راهاندازي اين دو طرح بزرگ ظرفيت خوب 24 هزار نفري جهت ارائه خدمت به زائران رضوي ايجاد شود.
بي بضاعتها رايگان زائر امام رضا ميشوند
يكي ديگر از طرحهايي كه معاون آستان قدس رضوي از اجراي آن خبر داد، ايجاد زمينه براي تشرف افراد كم بضاعت است كه تا به حال به دليل نداشتن تمكن مالي امكان سفر به مشهد مقدس را نداشتهاند. خاكسار قهرودي با اشاره به همكاري ميان آستان قدس با كميته امداد امام خميني و بسيج مستضعفين از تشرف بيش از 30 هزار نفر به مشهد مقدس در قالب اين طرح خبر داد كه هزينههاي اسكان و تغذيه آنها توسط آستان قدس تقبل شده است.
وي ارائه رايگان خدمات درماني به اين زائران را از ديگر اقدامات آستان قدس برشمرد.
شما هم ميتوانيد خادم يار رضوي شويد
افتخار خادمي حرم رضوي از جمله موهبتهايي است كه نصيب افراد محدودي ميشود. آستان قدس رضوي با ايجاد شبكه خادم ياران رضوي در سراسر كشور تعريفی جديد از خادمي حرم رضوي ارائه داده است. معاون امداد مستضعفين آستان قدس رضوي در اين باره گفت: اين طرح به صورت آزمايشي در سه استان خراسان انجام شده و آیيننامه اجرايي آن نيز تدوين شده است. در اين طرح افراد داراي شرايط لازم در سامانه مربوطه ثبت نام ميكنند و بعد از بررسي و شناسايي ظرفيتها با معرفي كانونهاي محلي اين افراد به عنوان خادميار به كمك نيازمندان در حوزه جغرافيايي محل سكونتشان يا خارج از آن اعزام ميشوند و خدمات آموزشي، درماني و اشتغاليابي ارائه ميكنند.
به گفته خاكسار قهرودي، اين افراد با اتصال به شبكه خادم و امتداد خدمتگزاري در هنگام تشرف به مشهد مقدس و حرم رضوي ميتوانند به عنوان خادم حرم فعاليت كنند.
غذاي حضرتي براي همه زائران
معاون آستان قدس رضوي با بيان اينكه ظرفيت ارائه خدمت غذاي متبركه رضوي به زائران محدود است، گفت: نگاه آستان قدس اين است كه هر زائري كه به مشهد ميآيد حداقل يك بار از غذاي متبركه استفاده كند كه با توجه به حدود 30 ميليون زائر در سال اين ميزان غذا نيز بايد به 30 ميليون وعده برسد از همين رو آشپزخانهاي صنعتي مانند يك كارخانه طراحي شده كه تا پايان سال راهاندازي ميشود و در فاز اول روزانه 50 تا 60 هزار وعده غذا و در فاز دوم روزانه 100 هزار وعده غذايي طبخ ميكند.
خاكسار قهرودي همچنين از اعزام خادمان رضوي در قالب طرح «زير سايه خورشيد» به 250 شهر كشور خبر داد و گفت: در اين طرح 600 هزار وعده غذايي بين مناطق محروم اين شهرها توزيع شده است. معاون آستان قدس رضوي با بيان اينكه آستان قدس قصد موازيكاري با كميته امداد امام خميني(ره) را ندارد، گفت: مردم با انگيزههاي مختلف به آستان قدس مراجعه ميكنند يا نامه مينويسند، تا امروز بيش از 7هزارو300 نامه رسيدگي شده و 6هزارو500 مورد كمكرساني صورت گرفته است و تلاش كردهايم هيچنامه يا تماسي بدون پاسخ نماند.
خاكسار قهرودي همچنين از اعزام 3 هزار و 500 گروه جهادي به مناطق محروم خبر داد و گفت: اين گروهها در فاز اول در طرحهاي كوچك و در مراحل بعد در طرحهاي متوسط و بزرگ فعاليت خواهند داشت. معاون امداد مستضعفين آستان قدس همچنين از ايجاد سامانه موبايلي جهت مشاركت در طرحهاي آستان قدس رضوي خبر داد و گفت: اين سامانه در مراحل آزمايشي است و به زودي معرفي خواهد شد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]