محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826199349
کاسه های طلایی در دست گدایان پایتخت/ 700 متکدی پایتخت دوباره به معابر بازمیگردند؟
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: کاسه های طلایی در دست گدایان پایتخت/ 700 متکدی پایتخت دوباره به معابر بازمیگردند؟
لباس مندرس با سر و صورتی دودگرفته به تن دارند و کاسه های طلایی گدایی به دست گرفتهاند، آنها پدرخوانده های چهارراه ها و خیابانهای تهران هستند.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، می گویند درآمد میلیونی دارد و بهترن شغل برای مردان و زنان پایتخت شمرده می شود، به شرطی که کمی رو داشته باشید و بتوانید کنار پیاده رو صبح تا شب با سر و وضع نامناسب روی یک کارتن دراز بکشید و هرازچندگاهی دستتان را مقابل رهذران دراز کنید و بگویید «به من بی نوا کمک کنید».
البته شرط دیگر پذیرفته شدن در این گروه، این است که به زیر چتر یکی از خانواده های مافیا در بیایید. پدرخوانده هایی که کنترل چهارراه ها و پیاده روهای پایتخت را به دست گرفته اند و اجازه فعالیت به نفراتی غیر از خود نمی دهند.
طرح ضربتی برخورد با متکدیان نشان داد که 90 درصد آنها میلیونرهایی هستند که کاسه گدایی به دست گرفته و از احساسات مردم پول در می آورند.
50 درصد گدایان در تهران ثروتمندند
فرزاد هشیار، رئیس سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران گفت: 50 درصدشان جزو ثروتمندان پایتخت هستند و 35 درصدشان هم به شکل خانوادگی و شبکه مافیایی گدایی میکنند و البته تهران، حالا به نقطهای امن و بیخطر برای تکدی گریهای بینالمللی تبدیل شده است، خیلیها از آفریقا یا نقاط دیگر دنیا، هماکنون «تهران» را برای شغل بیزحمت گدایی انتخاب میکنند.
وی با تأکید بر اینکه فقط 15 درصد متکدیان در تهران نیازمند واقعی هستند، گفت: ما در حال حاضر در بازداشتیها، بیشتر از گدای ایرانی به گدایان خارجی برخورد میکنیم.
جمع آوری روزانه 20 گدا در تهران
به گفته هشیار، روزانه 20 گدا در تهران جمع میشودکه پس ازانتقال آنها به مراکز ویژه شهرداری، از سوی قاضی برایشان حکم صادر میشود.
او درباره گدا غربتیها هم گفت: این گدایان در منطقه جنوب بازار تهران، لب خط (شوش) و هرندی بیشتر دیده میشوند. هوشیار البته از طرح «شهر بدون گدا» خبر داد و گفت: طرحی به صورت ویژه برای شهر بدون گدا طراحی میکنیم، البته بگویم که نمیتوان تکدیگری را به صفر رساند، اما میتوانیم تعداد آنها را کم کنیم و نخستین اقدام در کم کردن تعداد متکدیان این است که مردم به گدایان کمک نکنند. وی با بیان اینکه مسئولیت حاکمیتی شهرداری در حوزه مقابله با آسیب، تأمین زیرساخت برای کنترل کاهش آسیب است، گفت: سه مخاطب هدف در حوزه آسیبها وجود دارد، متکدیان، کارتنخوابها و معتادان متجاهر و کودکان کار و خیابانی.
هوشیار با اشاره به وجود 8 مددسرای عادی و 12 مددسرای اضطراری برای کارتنخوابها و معتادان متجاهرگفت: براین اساس 6 هزار نفر در نیمه دوم سال از خدمات شهرداری در حوزه کاهش آسیبها استفاده خواهند کرد.
مافیای تکدیگری با درآمدهای میلیونی
عبدالرضا عزیزی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: برای جمعآوری متکدیان از سطح شهر باید قوه قضاییه حکم بدهد، نیروی انتظامی جمعآوری کند و شهرداری به مدت دو هفته از آنها نگهداری کند.
وی ادامه داد: سازمان بهزیستی نیز پس از شهرداری مسؤولیت بررسی وضعیت متکدیان را به عهده میگیرد، گروههای مافیا را از غیرمافیا، نیازمند را از غیرنیازمند، معلولان، کودکان و ... را شناسایی و تفکیک میکند.
این نماینده مردم در مجلس، گفت: اما از این اقدام مهمتر این است که اگر در این شناساییها مشخص شد متکدی فرد خارجی است آن را از کشور خارج کنند و آنهایی که زیرنظر مافیا هستند شناسایی و نیازمندان واقعی تحت حمایت سازمانهای بهزیستی و کمیته امداد در آیند.
عزیزی گفت: متأسفانه خواسته این متکدیان نیز بالا رفته آنها در سازمانهای حمایتی ماهی 50 تا 100 هزار تومان میگیرند که البته همه هم دریافت نمیکنند اما با این مبالغ روزی میگذرانند. این در حالی است که متکدیان دیگر ماهانه 2 تا 3 میلیون تومان درآمد دارند در نتیجه به حقوق ماهانه سازمانهای حمایتی اکتفا نمیکنند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: در جامعه باید فرهنگسازی انجام شود و مردم اگر میخواهند کمکی کنند به سازمان بهزیستی و کمیته امداد بدهند تا به درستی اجرا شود. نباید مردم به متکدیان خارجی یا مافیا کمک کنند که هر روز قویتر و بیشتر شوند مردم باید یاد بگیرند در خیابان به متکدیان کمک نکنند.
۹۰درصد گدایان نیازمند واقعی نیستند
وی گفت: در تبریز مرکزی خصوصی وجود دارد که گدایان را شناسایی کرده، بر اساس آن نیازمندان واقعی مشخص میشوند در جمعآوری 700 گدا در این شهر، 650 نفر از آنها خارجی یا عضو گروههای مافیایی بوده است در نتیجه 90 درصد افرادی که گدایی میکنند نیازمند واقعی نیستند.
عزیزی گفت: باید در تمام استانها این فرهنگ ایجاد شود و افراد نیازمند واقعی از غیرواقعی مشخص شود.چون گروههای متکدی مافیایی هستند که در ماه 2تا 3 میلیون درآمد دارند و هر متکدی فقط درصد مختصری از آن را می گیرد و بیشتر درآمد به جیب سرکردههای گروههای متکدی می رود.
پاتوق گدایان تهران کجاست؟
اقدام مشترک سازمان های مسئول در جمع آوری متکدیان با شهرداری تهران موجب شد که در طول 10 روز از اجرای این طرح 700 متکدی در نقاط پررونق تکدیگری جمع آوری شوند.
هفته گذشته بود که روزنامه همشهری در مطلبی با تیتر«به متکدیان پول ندهید» از اجرای طرح جمع آوری متکدیان خبر داده و اعلام کرده بود که شهروندان به عنوان یکی از ارکان اصلی موفقیت در اجرای این طرح نباید به متکدیان پول بدهند.
به گفته محمد باصری، معاون حمایت های اجتماعی سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران، پشت پرده تکدیگری واقعیت های تلخ و آزاردهنده ای وجود دارد، چه آنکه برخی مشاهدات حاکی از این است که گروه های مافیایی تکدیگری با بکارگیری و استثمار کودکان، زنان و مردان نیازمند سعی در درآمدزایی دارند.
به گفته وی، متکدیان جمع آوری شده اغلب در خیابان سعادت آباد در منطقه 2، منطقه یک، منطقه 12و منطقه 19حضور داشته اند. مناطق 3و 6نیز در رده های بعدی قرار دارند. آنطور هم که شنیده شده سرشاخه های تکدیگری ماهانه بین 3تا 5میلیون از این طریق درآمد دارند و روزانه بین 20تا 30هزار تومان به افراد تحت نظر خود حقوق تکدیگری پرداخت می کنند.
به گفته وی از نهم تا 19مرداد ماه 251واحد گشت شهرداری در خیابان های تهران با همکاری نیروی انتظامی 700متکدی را جمع آوری کرده اند که از این تعداد 323متکدی مرد حرفه ای، 233متکدی مرد بی خانمان، 45متکدی حرفه ای خانم که بارها سابقه جمع آوری داشته اند و 87متکدی بی خانمان خانم هستند. همچنین 20متکدی خارجی باید به این جمع اضافه شوند که به وضعیت آنها هم رسیدگی شده است.
باصری با تأکید بر نحوه ساماندهی افراد جمع آوری شده تصریح کرد: متکدیان حرفه ای که حضور مکرر داشته و در این مورد سابقه دار محسوب می شوند به سامانسراهای لویزان و اسلامشهر منتقل شده اند. به گفته وی با همکاری مسئولان کمیته امداد امام قرار است متکدیانی که حرفه ای محسوب نمی شوند و نیازمند واقعی هستند به این سازمان معرفی شوند. در مورد متکدیان شهرستانی نیز صحبت هایی برای اخذ نیابت قضایی و ارجاع این افراد به شهرهای خود مطرح شده است. معاون حمایت های اجتماعی سازمان خدمات اجتماعی ضمن ابراز نگرانی نسبت به وضعیت کودکان متکدی گفت: برای جلوگیری از بدترشدن وضعیت این کودکان قرار است تا امکان حضور کودکان را در مراکز پرتو مناطق ٣ و ٦ در ساعات کاری کودکان فراهم آوریم.
معاون حمایت های اجتماعی سازمان خدمات اجتماعی درباره مبلغ همراه متکدیان در زمان دستگیری نیز اظهار داشت: متکدیان همواره خود را در خطر برخورد قانونی می بینند به همین دلیل افرادی به عنوان حامی در کنار این افراد هستند که هر 10دقیقه پول آنها را می گیرند تا درصورت جمع آوری مبلغ چندانی در اختیار آنها نباشد. بر این اساس، معمولاً در زمان جمع آوری حدود 20تا 40هزار تومان در جیب این افراد است.
متکدیان مجهولالهویه زیر پوست شهر
حبیبالله مسعودی فرید، معاون اجتماعی سازمان بهزیستی در رابطه با ساماندهی متکدیان در کشور، گفت: قانونی در رابطه با بحث متکدیان در سال 87 داریم که اصل کار با فرمانداری و استانداری و محوریت این امر به شهرداریها داده شده است و شهرداری طبق قانون باید متکدیان را در مکانهای موقتی نگهداری کند تا از نظر بیماریهای واگیر وضعیتشان مشخص شود یا اینکه سابقه جرم و بزهکاری نداشته باشند.
وی ادامه داد: چند سال پیش وقتی شهرداری این اقدام را انجام داد مشخص شد که فقط 17 درصد از متکدیان جمعآوری شده نیازمند واقعی بودند طبق قانون هر دستگاهی موظف به رسیدگی به بخشی از این متکدیان است مثلاً کمیته امداد به در راهماندگان رسیدگی میکند و بهزیستی به کودکان زیر 18 سال، سالمندان و معلولان متکدی رسیدگی میکند و چنانچه مجرم باشد قوه قضاییه، مسؤول است.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: افرادی که به عنوان متکدی فعالیت میکنند معمولاً مدارک هویتی ندارند و هویت دیگری را برای خود معرفی میکنند. این افراد مجهولالهویه هستند یا مثلاً سالمندی است که آلزایمر دارد، یا به عمد میگوید که نمیداند چه کسی است به همین دلیل باید حتماً این افراد احراز هویت شوند و صرفاً دانستن کد ملی آنها کفایت نمیکند.
فرید گفت: متکدیان به این دلیل باید شناسایی شوند که ممکن است مجرم باشند و در لباس متکدیگری ورود کنند یا اینکه مثلاً در شهری شناسایی و بازداشت شوند و در شهر دیگری پیگیر کار خود باشند.
وی تصریح کرد: بررسی سلامت این افراد هم مهم است مثلاً اگر بیماری واگیر داشته باشند، سالمند یا کودکی که بیماری سل داشته باشد در اقامتگاهها به سایر متکدیان هم بیماری خود را منتقل میکنند.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: بنابراین بررسیهای اولیه برای متکدیان مهم است و پس از آن به سمت دستگاههای متولی هدایت میشوند ما در سازمان بهزیستی برای ساماندهی بیش از 60 درصد این متکدیان که غیرتهرانی هستند حمایتهای لازم را برای سالمندان، بیماران مزمن روانی و کودکان داریم.
فرید گفت: اغلب این افراد را پس از شناسایی به استانهای مربوطه میفرستیم تا ساماندهی شوند همچنین فرآیند مددکاری را برای آنها داریم که چنانچه خانواده داشته باشند این افراد به خانوادههایشان سپرده شوند.
شناسایی سالانه ۱۳۰۰ کودک گدا در پایتخت
وی در مورد کافی بودن مراکز نگهداری آنها، گفت: برای کودکان خیابانی 37 مرکز داریم این در حالی است که بیش از 90 درصد آنها با پدر و مادر خود زندگی میکنند بنابراین باید مددکاری اجتماعی برای آنها انجام شود و به صرف اینکه در خیابان هستند نمیتوانیم آنها را بگیریم و به مراکز خود بفرستیم.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی افزود: در حوزه سالمندان و بیماری مزمن روانی نیز ساماندهی را به استانهای مربوطه واگذار کردهایم و در تهران ظرفیت نگهداری داریم.
فرید گفت: در تهران سال گذشته در بحث معلولان و سالمندان متکدی 300 نفر از شهرداری به سازمان بهزیستی سپرده شد که اغلب متکدیان بیخانمان بودند.
وی افزود: در بحث کودکان زیر 18 سال نیز سالانه حدود 1300 نفر فقط در تهران در بحث تکدی گری از خدمات ما بهرهمند میشوند که ممکن است خدمات را به صورت روزانه یا شبانهروزی دریافت کنند.
پول به جیب زدن روسای گدایان شهر
مجتبی شاکری عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره جمع آوری متکدیان شهر تهران اظهار داشت: شهرداری تهران باید با ناهنجاریهایی که آشکار و متجاهر است مقابله کند و به نوعی این ناهنجاریها را از سطح جامعه بردارد.
وی افزود: برداشتن این آسیبها از سطح شهر که متوجه کارتنخوابها، دستفروشان، کودکان کار و... میشود باید به شیوهای باشد که مجدداً منجر به بازگشت این افراد به سطح جامعه نباش و ساماندهی شوند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: سازمان بهزیستی در رابطه با آسیبهای اجتماعی نقش اصلی را ایفا میکند و دستگاههای انتظامی و قضایی نیز باید در کنار شهرداری تهران و سازمان بهزیستی نسبت به جمعآوری و تسهیل در ساماندهی این افراد اقدام کند.
وی بیان داشت: شهرداری به تنهایی نمیتواند نسبت به جمعآوری آسیبهای اجتماعی اقدام کند و نباید این اقدامات به صورت سطحی انجام شود و باید عمقی باشد، چرا که این افراد مجدداً به سطح شهر و جامعه بازمیگردند.
شاکری گفت: در حوزه جمعآوری معتادین متجاهر در سطح شهر تهران نتوانستیم نقطه آسیب را برداریم بلکه این افراد را پراکنده کردیم.
عضو شورای شهر تهران گفت: در حوزه متکدیان نیز سازمانهای هرمی شکل گرفته که منفعتهای کلانی از تکدیگری میبرند و در این بین، مسائل ثروتاندوزی، فحشا، تبادل مواد مخدر نیز انجام میشود.
وی گفت: در جلساتی که در این خصوص برگزار شده است، تلاش شهرداری و پیگیری جدی در این زمینه را دیدهایم و باید دیگر دستگاههای متولی نیز در این خصوص به جد وارد عرصه شوند تا بتوانیم چهره جامعه را از این آسیبها پاک کنیم.
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]
صفحات پیشنهادی
لزوم برخورد جدی با متکدیان پایتخت
عبدالرضا عزیزی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با تایید اظهارات مدیرعامل خدمات اجتماعی شهرداری تهران مبنی بر اینکه متکدیان خیابانی پایتخت ماهانه 3 میلیون تومان درآمد دارند گفت برخی متکدیان پایتخت ماهانه بیش از 3 میلیون درآمد دارند و فعالیت آزادانه آنها به دلیل نبمعاون شهردار تهران در گفتوگو با فارس: نمادهای دفاع مقدس در پایتخت به چشم نیامد/دستور افزایش نمادهای آئینی در
معاون شهردار تهران در گفتوگو با فارس نمادهای دفاع مقدس در پایتخت به چشم نیامد دستور افزایش نمادهای آئینی در شهر به گفته معاون شهردار تهران عدهای معتقدند که کارهای دفاع مقدس به چشم نیامده است از روز گذشته حدود 70 اثر از دفاع مقدس مجدداً در پلها نصب و دوباره آثار بیشتری اضافهرییس پلیس پایتخت خبر داد دستگیری 730 سارق به عنف و کیف قاپ در 2 ماهه ابتدایی سال جاری
رییس پلیس پایتخت خبر داددستگیری 730 سارق به عنف و کیف قاپ در 2 ماهه ابتدایی سال جاری فرمانده انتظامی تهران بزرگ از عملیات های ضربتی ماموران پلیس پایتخت برای دستگیری بیش از 700 سارق به عنف و کیف قاپ از ابتدای سال جاری تا کنون در سطح شهر تهران خبر داد به گزارش خبرنگار انتظامی فارسآغاز جمع آوریان متکدیان از 12 چهارراه پرتردد پایتخت/ 50 درصد متکدیان نیاز مالی ندارند
آغاز جمع آوریان متکدیان از 12 چهارراه پرتردد پایتخت 50 درصد متکدیان نیاز مالی ندارند مدیر عامل سازمان رفاه خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران از جمع آوری متکدیان تهرانی خبر داد و گفت جمع آوری متکدیان از 12 چهارراه پر تردد در دستور کار قرار گرفته است به گزارش گروه اجتماعنوجوان افغان سردسته باند قدارهبندهای پایتخت
جامعه > حوادث - ایران نوشت اعضای باند سارقان و زورگیران حرفهای که سرکردهشان یک پسر نوجوان بود در سطح شهر تهران با استفاده از موتورسیکلتهای تندرو و سلاح سرد و قداره دست به سرقت تلفنهای همراه میزدند تا اینکه توسط مأموران پلیس دستگیر شدند این سارقان که 6 نفر بودنپاتک پلیس به باند توزیع مواد مخدر در بزرگراههای پایتخت /7 سوداگر مرگ دستگیر شدند
پاتک پلیس به باند توزیع مواد مخدر در بزرگراههای پایتخت 7 سوداگر مرگ دستگیر شدند رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ از دستگیری هفت عضو یک باند تهیه و توزیع مواد مخدر در محدوده بزرگراه چمران خبر داد سرهنگ بخشنده رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ در گفتوگو با خبرنگپایتخت مقاومت ایران یا بهشت سارقان؟/ باز هم کشف وامهای نجومی به مدیران/ ماجرای غم انگیز دستفروشی که دانشجوی د
اخبار جذاب و مهم چه اخباری بودند خبرسازان چه کسانی بودند چگونه باید در کمترین زمان ناشنیده ها را شنید این ها سؤالاتی است که تابناک در نظر دارد با راه اندازی بخش تازه ای به نام ساعت صفر به آنها پاسخ دهد این بخش یک بسته صوتی خبری شامل مهمترین و جذاب ترین اخبار است سعی برزورگیران مناطق خلوت شرق پایتخت دستگیر شدند
دو سارق زورگیر که در مکانهای خلوت محدوده تهرانپارس اقدام به زورگیری از شهروندان می کردند توسط پلیس شناسایی و بازداشت شدند به گزارش باشگاه خبرنگاران سرهنگ ضرغام امیری رئیس کلانتری 126 تهرانپارس در تشریح جزییات این خبر گفت با ارايه چندين شکايت از سوی شهروندان تهرانی در خصوص زوبازگشت مگس های سفید به پایتخت
بازگشت مگس های سفید به پایتخت گیاهان میزبان این آفت درختان توت هستند پوره ها یا همان نوزادان سفیدبالک ها با شروع فصل گرما متولد شده و در فضا پراکنده می شوند آن ها در دوران پوره گی و در خواب زمستانی خود از برگ های درختان توت تغذیه کرده و شیره ی گیاه را مکیده اند بازگشت مگسهسرانجام خانه های مسعودیه پایتخت
سرانجام خانه های مسعودیه پایتخت تهران - ایرنا- هفته پیش در پی حکم دادگاه برای احقاق حقوق شاکی ساکنان یک ساختمان چهار واحدی از شهرک مسعودیه واقع در جنوب شرقی پایتخت بی خانمان شدند حکمی که از یکسو قانونی بوده و از سویی دیگر مدعیانی داشت گفته می شود مشکل به حدود 50 سال پیش بر م-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها