واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
روایتی از زندگی قاری شهید، تلنگری بر دولت عربستان سعودی برای پاسخگویی
آیا انتشار فیلم تازه درباره فاجعه منا روابط تهران - ریاض را بدتر خواهد کرد؟
رونمایی قریب الوقوع از یک فیلم ایرانی درباره حج مرگبار سال 2015 میلادی می تواند سبب ایجاد امواج مهیب تری در روابط تیره و تار ایران و عربستان سعودی شود.
روز نو :
رونمایی قریب الوقوع از یک فیلم ایرانی درباره حج مرگبار سال 2015 میلادی می تواند سبب ایجاد امواج مهیب تری در روابط تیره و تار ایران و عربستان سعودی شود.
به گزارش روز نو؛ سایت تحلیلی "المانیتور" می نویسد"24 سپتامبر سال 2015 میلادی یک روز غم انگیز بود. بیش از 700 نفر در طول سفر حج سالانه در عربستان سعودی جان خود را از دست دادند. این فاجعه در اولین روز عید قربان روی داد روزی که معروف است که زائران شیطان را سنگسار می کنند آن هم در منا در نزدیکی مکه. در ایران این رویداد به عنوان یک تراژدی شناخته شده است چرا که حدود 500 زائر ایرانی جان خود را از دست دادند. در حال حاضر نزدیک به یک سال پس از آن حادثه یک فیلمساز ایرانی در حال آماده سازی پرده برداری از "14 سپتامبر" است که احتمالا اولین فیلم سینمایی از این فاجعه خواهد بود".
این سایت می نویسد:"یکی از شخصیت های اصلی فیلم محسن حاجی حسنی کارگر است که یک قاری ایرانی بود که در حادثه منا جان خود را از دست داد. او 27 ساله بود و جایزه اول را در مسابقه بین المللی قرآن در مالزی در ژوئن 2015 میلادی کسب کرده بود و با هیئتی از قاریان قرآن عازم حج شده بود. این فیلم عمدتا حول محور داستان زندگی و شهادت اوست. حتی پیش از پخش این فیلم نیز این موضوع جنجال ساز شده و یک سایت سعودی اعلام کرده که این فیلم می تواند منبع تازه ای برای تشدید تنش در روابط ایران و عربستان سعودی باشد".
مریم ابراهیمی تهیه کننده و کارگردان این فیلم به المانیتور می گوید:"زمانی که مقام معظم رهبری فرمودند که تراژدی منا نباید فراموش شود من فکر کردم که زبان هنر می تواند به این کار کمک کند در آن زمان من مشغول فیلم دیگری در مورد یک شهید دیگر بودم که ارتباطی با تراژدی منا نداشت. در نتیجه، آن پروژه را کنار گذاشتم و تصمیم گرفتم تا این فیلم را به جای آن بسازم. سازمان حج و زیارت تنها حمایت معنوی کرده و هیچ کمک مالی ای صورت نگرفته است".
این سایت در ادامه به نقل از خانم ابراهیمی می نویسد:"شخصت محسن حاجی حسنی برای من جالب بود. او قاری بود. البته حساسیت زیادی روی این فیلم وجود دارد و و ما مجبور به نوشتن هشت فیلمنامه متفاوت درباره آن شدیم".
این کارگردان در ادامه اشاره می کند که این فیلم براساس یک رویداد واقعی است. فیلم با صحنه ای از دوران کودکی حاجی حسنی آغاز و با صحنه ای در منا به پایان می رسد. مکان اصلی مورد استفاده رای فیلمبرداری تهران و مشهد بوده اند. ابراهیمی می گوید که به دلیل تنش در روابط ایارن و عربستان سعودی امکان فیلمبرداری در آن کشور ناممکن بود. کارگردان این فیلم می گوید که عربستان سعودی باید محکوم شود و برای فاجعه منا پاسخگو باشد.
بازیگر ایرانی این فیلم امین زندگانی است که نقش حاجی حسنی را ایفا می کند. او در مصاحبه با المانیتور می گوید که فیلم تنها سعی دارد آن چه در فاجعه روی داده را بدون رویکرد سیاسی بیان کند. این سایت اشاره می کند که برادر خانواده شهید حاجی جسنی نیز از فیلمنامه انتقاد کرده اند و گفته اند که تنها نیمی از فیلم درباره او بوده و نیم دیگر آن برای جذابیت بیش تر فیلم به مسائل دیگر پرداخته است.
این سایت در پایان می نویسد اگر تولید فیلم تا 21 آگوست نهایی شود در جشنواره بین المللی فیلم مقاومت در تهران ارائه می شود در غیر این صورت فیلم در جشنواره بین المللی فیلم فجر ارائه خواهد شد.
منبع: خرداد
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]