تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اندكى حقّ، بسيارى باطل را نابود مى كند، همچنان كه اندكى آتش، هيزم هاى فراوانى را م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852721672




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اقدام قابل ستایش شهرداری خرم آباد


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: شهروند: سر می‌چرخانی و تابلوهای بزرگی از اعلامیه فوت می‌بینی؛ در میدان اصلی شهر عکسی تمام قد از جوانی روی داربست نصب شده  که زیرش با فونت درشت نوشته: «فلک آخر ربودی نو گل فرزانه ما را، چهل روز گذشت»، دورتر سر خیابان بنر بزرگی از چهره یک مرد مسن «تسلیت واژه کوچکی‌ است در برابر غم بزرگ شما.»، «اندوه بی‌پایان ما از این واقعه دردناک قابل وصف نیست» شهر انگار نمایشگاه مرگ است.

 بارها پیش آمده که اهالی آران و بیدگل در اصفهان، بوشهر، دوگنبدان در کهگیلویه و بویراحمد و اسلامشهر و ورامین در تهران به این رویه اعتراض کردند و شهرداری و شورای شهر موظف شدند پارک‌ها، میادین و خیابان‌های اصلی شهر را از تابلوهای ترحیم و تصویر از دست رفتگان خالی کنند و این شد. هر جا که کوی و برزن به تسخیر مردگان درآمد و مسئولان شهری دست به دامن قانون شدند، نمایشگاه‌های مرگ برچیده شد؛ اما در جنوب پایتخت، شهرستان‌ها و استان‌های مختلف، نصب تابلوهای بزرگ اعلان مرگ در سطح شهر هنوز از مد نیفتاده و بیم آن می‌رود که روند تازه که از نگاه مسئولان شهری و جامعه‌شناسان عادت فرهنگی اشتباهی است، بیش از پیش باب شود.

حالا اما چند روزی است که این خبر در شبکه‌های اجتماعی اینترنتی دست به دست می‌شود که «نصب اعلامیه فوت در خرم‌آباد ممنوع شد.» در تصویری که لوگوی سازمان فرهنگی، ورزشی شهرداری خرم‌آباد هم زیر آن است، این جمله ضمیمه شده: «همشهری گرامی؛ نصب تصاویر درگذشتگان به صورت بنر در سطح شهر موجب افسردگی عمومی و آزردگی شهروندان می‌شود. به حقوق دیگران احترام بگذاریم.» بعد از همه‌گیر شدن نصب تابلو‌های بزرگ از دست‌رفتگان در این شهر و اعتراض بعضی شهروندان، شهرداری دست به کار شد و «نصب هرگونه بنر، تصاویر، اعلامیه و سوگواره اموات» را در سطح شهر ممنوع و اعلام کرد که «درصورت مشاهده فورا جمع‌آوری می‌شود.»

نمایش چهره سنتی جامعه

این تنها مدل تازه اعلان مرگ نیست که همه‌گیر شده و شهرداری‌ها هم از رواج آن گلایه می‌کنند. زمانی دور که وسایل ارتباطی در دسترس همگان نبود، خبررسانی کار «جارچی» بود و حالا چندی است که در شهرهای کوچک، در کوچه و خیابان می‌گردند و اعلامیه ترحیم را پشت بلندگو می‌خوانند؛ اما چه عاملی افراد را به این شکل تازه سوگواری می‌کشاند؟ «مساجد و در و دیوار و خیابان و میدان پر از پارچه نوشته و حجم زیادی از تاج‌های گل برای فرد درگذشته و بازماندگان استفاده می‌شود. مخارج سنگین این کار به کنار، مسأله این است که افرادی محیط عمومی را خصوصی می‌انگارند.

 آنچه می‌بینیم وجهی از ساختاری سنتی و غیرمدرن جامعه است.» اردشیر گراوند، جامعه‌شناس و پژوهشگر اجتماعی درباره رواج اعلامیه‌های بزرگ ترحیم این چنین می‌گوید. از نگاه او بزرگنمایی‌اي که در مراسم سوگواری در حال رخ دادن است، وجهی طایفه‌ای را در خود دارد: «ساختاری سنتی که بیانگر نمایی از حضور خاندان و خانوارهاست و جامعه سنتی خود را در قالب فرد از دست رفته علم می‌کند. این رویه نه فقط در حاشیه شهر و روستاها که بین جامعه شهری که قشر‌های مختلفی را در برمی‌گیرد هم رواج پیدا کرده است و هر کدام به طریقی برای آن هزینه می‌کنند.» گراوند با اشاره به «افسردگی و آزردگی عمومی» که مسئولان شهری دلیل ممنوع کردن داربست اعلامیه تسلیت در سطح شهر عنوان کرده‌اند، می‌گوید: «افسردگی یکی از تبعات این عادت غلط است.

 محیط عمومی متعلق به اشخاص نیست که تصاویر افراد را در معرض دید عموم قرار می‌دهیم. شهروندان در فضای عمومی که متعلق به همه است این تصاویر را می‌بینند و غمگین و آزرده می‌شوند و این خود مشکل‌آفرین است. این درحالی است که ما دارایی‌ها و عوامل انرژی‌های زیادی داریم که نادیده گرفته می‌شوند؛ مثلا دانشمندی که افتخاری آفریده، ورزشکاری که قهرمان شده و هر نوع کار ارزشمند دیگری که نمایش و حرف زدن از آن غرورآفرین و امیدوار‌کننده باشد.»

قانون چه می‌گوید؟

در کنار افزایش افسردگی اجتماعی، آلودگی بصری و آسیب‌زدن به اموال عمومی، موضوعی است که قانون به آن اشاره می‌کند. علاوه بر شیوه‌های مختلف تبلیغاتی و چسباندن کاغذ‌های اعلامیه بر دیوارهای مسجد و بانک و ایستگاه اتوبوس، داربست‌های تسلیت و اعلامیه فوت، مشکل تازه‌ای شده که هر چند وقتی یک بار شهرداری‌ها قانون را درباره آن اعمال می‌کنند. «نصب آگهی و اعلامیه‌های تبلیغاتی در مکان‌های عمومی شهرها ازجمله ایستگاه‌های اتوبوسرانی و دیوار منازل مردم ممنوع است. این کار از لحاظ قانونی قابل پیگرد و مستلزم پرداخت جریمه و حبس٦ ماه تا ٣ سال است.»

قانون زیباسازی شهرها این را می‌گوید. علاوه بر این قانون شهرداری‌ها هم اعلام کرده که نوشتن هر نوع مطلبی یا الصاق هر نوشته‌ای بر روی دیوارهای شهر که مخالف مقررات انجمن شهر باشد، ممنوع است مگر در محل‌هایی که ‌شهرداری برای نصب و الصاق اعلانات معین می‌کند و در این محل‌ها فقط باید به نصب و الصاق آگهی اکتفا کرد و نوشتن روی آن هم پیگرد قانونی دارد. با این‌که قانون به صراحت آسیب‌زدن به اموال عمومی را جرم دانسته و  برایش مجازات گذاشته، اما به نظر می‌آید كه در این میان پای نظارت و اجرا می‌لنگد و شهرداری‌ها دست به دامن مسئولان فرهنگی خود شده‌اند.






۱۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن