واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: انتظار 20 ساله میرباقری برای ساخت سریال «سلمان»
داوود میرباقری در حاشیه رونمایی از دو کتاب مذهبی، از انتظار 20 ساله خود برای ساخت سریالی با محوریت «سلمان فارسی» گفت.
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ «آیین دیدار با دو کتاب تازه متولد» یا جشن تولد دو کتاب جوان از کتاب نیستان امروز، همزمان با دهه کرامت و با حضور چهره های فرهنگی و جمعی از نویسندگان و هنرمندان در مجتمع فرهنگی سرچشمه برگزار شد.
کتاب «به سپیدی یک رویا» نوشته فاطمه سلیمانی و «یوما» نوشته مریم راهی است.
در این مراسم که به همت کتاب نیستان و با همکاری مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برپا شده بود، پس از پخش سرود ملی و تلاوت قرآن کریم، سهیلا گلستانی به خواندن کتاب پرداخت.
سپس مژده لواسانی با خواندن شعری آغاز به سخن کرد و گفت: این بهترین اتفاق است که در دهه کرامت رونمایی این دو کتاب مذهبی انجام شد. این دو کتاب اثر دو خانم نویسنده بوده و خیلی خوب است که این دو، سرگذشتی از زندگی دو بانوی بزرگوار دین مبین اسلام را به رشته تحریر درآورده اند.
«به سپیدی یک رویا» مروری است بر زندگی حضرت فاطمه معصومه(س) و به تازگی نامزد دریافت هفتمین دوره جایزه ادبی پروین اعتصامی شده و روایت نابی از زندگی این بانوی بزرگوار است که فرازی از زندگی ایشان پس از هجرت حضرت رضا(ع) از مدینه به مرو را روایت میکند که در پی آن ایشان قدم در راه سفر از مدینه به سمت مرو میگذارند.
«یوما» دیگر کتاب تازه منتشر شده انتشارات نیستان روایت تازه ای است از زندگانی حضرت خدیجه(س) و فراز و نشیبهای روزگار آن حضرت در دوران زندگی با حضرت محمد(ص).
لواسانی سپس با نویسندگان این آثار صحبت کرد. نویسنده کتاب «یوما» در پاسخ به این سوال که چه شد به این راه قدم گذاشت، گفت: من تاریخ را دوست دارم. پس سختی های موجود در این راه را هم تحمل می کنم. رمان تاریخی نوشتن از رمان اجتماعی نوشتن سخت تر است؛ چون در این گونه رمان ها با مذهب هم طرف هستیم و نوشتن سخت میشود. در این نوع نگارش تاریخ با زبان هنر بیان میشود.
نویسنده کتاب «به سپیدی یک رویا» نیز در پاسخ به این سوال که چرا این نام را برای اثرش برگزیده، اظهار داشت: این نام را به این دلیل برگزیدم که حس کردم، خود حضرت معصومه (س) هم می دانست که وصالش به برادر تنها یک رویا است.
وی ادامه داد: سخت ترین قسمت کار برایم خط قرمز ها بود که نباید شکسته می شد و همین طور کمبود منابع نیز کار را سخت می کرد .
قاسمعلی فراست، منتقد و نویسنده در خصوص این دو کتاب گفت: در کل به نظر من هر کس که به ادبیات بپردازد، دستش بوسیدنی است. دیگر پرداختن به مقوله دین و دیانت شاهکار محسوب می شود. اولین ارزش این کتاب ها، مطرح کردن دیانت و اتفاقات دینی است و این که ما درباره پیامبر و چهارده معصوم کتاب زیاد داریم، اما به این بزرگواران از زاویه رمان کمتر پرداخته شده است .
داوود میرباقری کارگردان هم گفت: من پیشنهاد ساخت سریال این بزرگواران را داشتم. اما متاسفانه ما در ساخت فیلم های دینی و در مورد شخصیت های مذهبی از سویی با کمبود منابع و از طرف دیگر با محدودیت نمایشی مواجه هستیم. من خود 20 سال است که در انتظار ساخت «سلمان فارسی» هستم. خوشبختانه در ادبیات این موانع وجود ندارد و نسبت به فیلم و سریال دنیای بازتری دارند.
محمد حسین لطیفی، فیلمساز، هم در این مراسم اظهار داشت: من جایی نشسته ام که اغلب تلاشگران عرصه فرهنگ هستند. برای ارزش گذاری به این حرکت زیبا، وظیفه خود دانستم به این محفل بیایم.
سپس سهیلا گلستانی به خواندن رمان «یوما» مشغول شد و مراسم با سخنرانی حجت الاسلام زائری به پایان رسید.
۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]