واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: انصراف پزشکان از کار در زندان ها
در حال حاضر بیش از ۲۱۰هزار زندانی در سراسر کشور وجود دارد که از این تعداد حدود ۳۰ هزار نفر در زندانهای تهران مستقر هستند.
وضعیت بهداشتی زندانها که به دنبال بازدید وزیر بهداشت از زندان قزل حصار بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است، روز گذشته با انجام اظهار نظرهایی وارد فاز تازهای شد. دیروز رئیس سازمان زندانها از انصراف پزشکان از کار در زندان ها خبر داد.
به گزارش آرمان، در واکنش به این اظهار نظر، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس عنوان کرد: «گرچه پزشکان قسم یاد کرده اند بدون توجه به نژاد و موقعیت اجتماعی افراد، به بیماران کمک کنند، اما محیط زندان به گونه ای است که اغلب پزشکانی تمایلی به ارائه خدمت در آن محیط را ندارند، بنابراین می طلبد که مزایایی برای حضور و خدمت رسانی آنها در زندان فراهم شود.» علی نوبخت همچنین از بازدید اعضای کمیسیون بهداشت و درمان از زندانها خبر داد.
در حال حاضر بیش از ۲۱۰هزار زندانی در سراسر کشور وجود دارد که از این تعداد حدود ۳۰ هزار نفر در زندانهای تهران مستقر هستند. کمبود بودجه و اعتبارات باعث میشود سیستم هایی که به وظایفشان عمل میکردند با تراکم جمعیت نتوانند به طور کامل خدمترسانی کنند و همین امر باعث نارضایتی در بین زندانیان میشود.
ورود رو به رشد زندانیان به ندامتگاههای کشور نیازمند ایجاد امکانات مناسب از جمله ارائه خدمات بهداشتی مناسب، رعایت استانداردسازی در این اماکن و... است. برای تحقق این مهم راهاندازی ۳۵بازداشتگاه در دستور کار قرار دارد که ۲۵فقره آن به بهرهبرداری رسیده و با تامین اعتبارات سایر اردوگاهها نیز راهاندازی میشود.
انصراف پزشکان از کار در زندان ها
روز گذشته رئیس سازمان زندانها با اشاره به کاهش تمایل پزشکان به کار در زندانها گفت: وزارت بهداشت باید زندانها را همچون نقاط محروم دانسته و خدمات را به داخل زندان تسری دهد. اصغر جهانگیر درباره نگرانی های اخیر وزیر بهداشت درباره وضع بهداشت و درمان زندانها افزود: این نگرانی را هم ما نسبت به مجموعه بهداشت و درمان کشور داریم، چرا که متعلق به همه افراد است.
او تاکید کرد: باید برای زندان ها یک محیط بهداشتی در نظر گرفته شود و خدماتی که در بیرون از زندانها به مردم ارائه میشود به زندانیان هم داده شود. رئیس سازمان زندانها با تاکید بر ضرورت همکاری دولت در این زمینه گفت: انتظار داریم مجموعه دولت به ویژه وزارت بهداشت طبق قولها و وعدههایی که دادهاند، یاری کرده و به مسائل بهداشت و درمان زندانها توجه کنند.
جهانگیر به بازدیدهای سال گذشته و اخیر وزیر بهداشت از زندانها اشاره و تصریح کرد: امیدوارم وزیر به قولهای مساعدی که داده،عمل کند تا نگرانیهای ما و وزارت بهداشت نیز برطرف شود. جهانگیر درباره وضعیت فعالیت و حضور پزشکان در زندانها اظهار داشت: با توجه به طرح پزشک خانواده، با یک ریزش جدی در زمینه حضور پزشکان در زندانها مواجه بودیم. او تاکید کرد: در بیرون از زندانها یعنی در مجموعه دولت پول مناسبی به پزشکان شرکت کننده در این طرح داده می شود. این در حالی است که پزشکان طرف قرار داد با سازمان زندان ها یک دهم این مبلغ را دریافت می کنند. رئیس سازمان زندانها با بیان اینکه پزشکان تمایلی به حضور در زندانها ندارند، گفت: ریزش پزشک در زندانها میتواند خطرساز باشد و مشکلات جدی را به همراه بیاورد.
جهانگیر افزود: از دولت خواستهایم و طرح دادهایم که طرح پزشک خانواده را نیز به داخل زندان تسری دهد و زندانها را هم مانند مناطق محروم در نظر گرفته و پزشکانی را که در زندانها فعالیت دارند، همچون سایر پزشکان شرکت کننده در طرح پزشک خانواده بدانند. به گزارش مهر، او تصریح کرد: در حال حاضر دولت با این پیشنهاد مخالفت کرده و اعلام کرده است که فعلا این امکان و اعتبار وجود ندارد. با این حال امیدواریم دولت مساعدتهای لازم را در این زمینه داشته باشد.
بازدید اعضای کمیسیون بهداشت از زندانها
همزمان رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه یکی از وظایف کمیسیون بهداشت بررسی وضعیت بهداشت و درمانی زندانها است، گفت: به زودی اعضای کمیسیون بهداشت بازدیدی از زندانها خواهند داشت.علی نوبخت در واکنش به اظهارنظر رئیس سازمان زندانها مبنی بر اینکه برخی پزشکان تمایلی برای کار در زندانها ندارند، افزود: اگرچه پزشکان قسم یاد کردهاند بدون توجه به نژاد و موقعیت اجتماعی افراد، به بیماران کمک کنند، اما محیط زندان به گونهای است که اغلب پزشکانی تمایلی به ارائه خدمت در آن محیط را ندارند، بنابراین میطلبد که مزایایی برای حضور و خدمترسانی آنها در زندان فراهم شود. این نماینده مجلس ادامه داد: از پزشکان نیز درخواست می شود تا در مواقعی که نیاز به فعالیت آنها وجود دارد از هیچ کمکی دریغ نکنند، البته ناگفته نماند در نیروی انتظامی نیز سیستم بهداشتی و بهداری وجود دارد که براساس آن برخی افراد به شکل وظیفه یا خدمات اجباری باید دورهای را بگذرانند که طبق قانون میتوان از نیروی آنها نیز در زندانها کمک گرفت. نوبخت با بیان اینکه مسئولان اجرایی اختیاراتی دارند که میتوانند از آن برای کمک به زندانها در حوزه بهداشت و درمان استفاده کنند، یادآورشد: مجلس نیز در برنامه ششم توسعه کمک خواهد کرد تا خدمات اجتماعی به شکل بهتری ارائه شود.
در این میان، مواردی را که با حوزه تقنینی در ارتباط است مدنظر قرار میدهیم تا ارائه خدمات اجتماعی در اولویت قرار گیرد. رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره ضرورت اجرای طرح پزشک خانواده در زندانها، گفت: این موارد نیازمند کار کارشناسی است، البته میتوان از پزشکان دیگری به جای پزشکان خانواده در زندانها بهره برد، لذا لزومی ندارد صرفا از پزشکان خانواده که برای خود تعرفه خاصی دارند در این مراکز استفاده کرد. نوبخت تاکید کرد: میتوان از ظرفیت اطبایی که خدمات قانونی خود را میگذرانند در زندانها استفاده کرد، به گونهای که برخیها خدمات نظامی و انتظامی خود را میتوانند در زندانها بگذرانند. به گزارش خانه ملت، او با یادآوری اظهارنگرانی وزارت بهداشت نسبت به وضعیت بهداشت و درمان در زندانها، تصریح کرد: یکی از وظایف کمیسیون بهداشت بررسی وضعیت بهداشت و درمانی زندانها است که به زودی اعضای کمیسیون بازدیدی از زندانها خواهند داشت تا با کمک مقامات اجرایی سعی در بهبود وضعیت بهداشتی و درمان زندانها کنیم.
بررسی دلایل عدماستقبال پزشکان از فعالیت در زندانها
یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره عدم استقبال پزشکان از فعالیت در ندامتگاههای کشور به «آرمان» میگوید: زندانی،انسان است. زندان از سوی همگان به عنوان ندامتگاه تلقی میشود. همه زندانیها جانی و قاتل نیستند، بلکه هر یک از افراد به دلایل گوناگونی به این مکان آمدهاند. برای مثال کم نیستند افرادی که به دلیل پیامدهای ناگوار از جمله مشکلات مالی، دیه و... گذرشان به ندامتگاههای کشور افتاده است. بشیر خالقی میافزاید: دلایل عدم استقبال پزشکان از فعالیت در زندانها باید مورد بررسی قرار گیرد. مسئولان باید این نارسایی را مورد بررسی قرار داده تا کم و کاستیهای آن مشخص شود. به گفته او با اصلاح نوع قرارداد میتوان تیم پزشکی متشکل از روانپزشک، دندان پزشک، متخصصان داخلی و ... را وارد زندانهای کشور کرد. در ضمن عدم استقبال پزشکان صرفا به دلیل مشکلات و نارساییهای مالی نیست، بلکه بسیاری از پزشکان کشور بدون دریافت هزینه نیز به فعالیت میپردازند. خالقی با بیان اینکه برای بنده عدم تمایل پزشکان به فعالیت در زندانها قابل قبول نیست، تاکید میکند: بیشک در این عدم استقبال مشکل خاصی وجود دارد، اما با مذاکرات، تدوین قرار داد و آییننامههای جدید میتوان این نارساییها را حل و فصل کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۶ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - 10 August 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]