تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):دعاى شخص روزه‏دار هنگام افطار مستجاب مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831405618




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تقدیر از «مفتون امینی» در 90 سالگی


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: جلسه مردادماه انجمن شعر معاصر به بزرگداشت «مفتون امینی» اختصاص داده شد.

«اسدالله امرایی» در ابتدای این جلسه که در موسسه فرهنگی بهاران برگزار شد، از فوت احمد شاملو، عباس کیارستمی و ابراهیم عالی‌پور یاد کرد.


تقدیر از «مفتون امینی» در 90 سالگی



مفتون امینی به آهستگی و مدارا در حال جابه جایی بار عاطفی ذهنش است

«کامیار عابدی» درباره مفتون امینی گفت:‌ مفتون به آهستگی و مدارا در حال جابجایی بارِ عاطفی ذهنش است. او شاعر کم‌گوی و گزیده‌گویی است. از ایشان 17 دفتر و دو منتخب شعر منتشر شده است. یک دلیل کم‌گویی‌اش را وسواس شخصی امینی در برخورد با شعر می‌توان دانست. از دیگر سو، یک نوع وسواس نسلی در انتشار شعر داشته‌اند.

او ادامه داد: ‌این نسل برای نفْسِ شعر ارزش قائل هستند و حاضر نیستند به صِرف شهرت، بیش از حد از کلام خرج کنند. افراد نسل اولِ نیمایی، افراد فرهیخته‌ای بودند و به هم نیز نگاه می‌کردند. این امر باعث می‌شد سطح کار خودشان را بالا بگیرند.

این پژوهشگر با بیان این‌که «مفتون امینی در قالب‌های مختلف شعر گفته است»، اظهار کرد: او در قالب‌های سپید، نیمایی، غزل، مثنوی، قصیده، چهارپاره، ترجیع‌بند و دیگر قالب‌های شعری اثر دارد. این امر باعث می‌شود مخاطبان مختلف که به سبک‌های مختلف شعری علاقه دارند را راضی کند، البته ممکن است تنوع قالب‌ها برای شاعران تشتت به وجود بیاورد، اما برای او چنین اتفاقی رخ نداده است.

این منتقد ادبی مفتون امینی را از اهالی نسل اول شعر نیمایی خواند و بیان کرد: او خودش را پیاده‌نظامِ شعر معاصر می‌داند. در دهه چهل شمسی اشعار امینی وارد جریان اصلی شعر نو می‌شود. باید در نظر داشت که او در شعرش بسیار طبیعت‌گرا است. همچنین یک نوع نگاهِ عاشقانه شاعرانه به زندگی در اشعارش وجود دارد. او در این نگاه تا همسایگی تلقی عارفانه پیش می‌آید که در شعرهای سپید او قابل تشخیص است.

او ملی‌گرایی ایرانی و وطن‌دوستی را شاخصه دیگر شعر مفتون امینی دانست و متذکر شد: او به عنوان یک ایرانی و یک آذربایجانی به شعر می‌پردازد. همچنین سنت‌های ادبی را در شعرش بازتاب می‌دهد. او به حافظ، مولانا و شهریار نگاه داشته است. البته در سال 89 کتابی درباره حافظ نوشته است که متاسفانه به خوبی به آن پرداخته نشده است.

مفتون امینی شاعری تصویرگرا است

«محمود معتقدی» -شاعر- در ابتدای سخنانش در مراسم تقدیرِ مفتون امیری، از احمد شاملو یاد کرد و شعری را که برای او سروده بود خواند. در ادامه یاداشت «شعر به روایت مفتون» را قرائت کرد.

در بخشی از این یاداشت آمده است: «گفتنی است که حوزه اندیشه‌های شعریِ وی را می‌توان به سه دوره تقسیم کرد: نخست تجربه‌های فضای شاعرانگی در قالب فرم‌های کلاسیک، دوم تجربه زبانی نزدیک به شعرهای نوقدمایی همچنین رویکردش به قالب شعر نیمایی و سوم رسیدن به منظر شعر سپید و آزاد. در سه دهه اخیر است که مجموعه واگویه‌ها به آمد این روزگار شاعرانگی وی به حساب می‌آید.


تقدیر از «مفتون امینی» در 90 سالگی



گفتنی است که چشم‌اندازهای اجتماعی و ظرفیت‌های زبانی در هر دوره شعر شاعر، با ویژگی‌های خاص همراه بوده و هست. اما در نهایت می‌توان وی را شاعری تصویرگرا در پیوند با نگرش دنیاها از طبیعت و اشیا با بهره‌گری از فضای تمثیلی از پیام‌های اخلاقی و حتی شهودی دانست. سروده‌های شاعر همواره با پشتوانه‌ای از ادبیات فارسی گذشته همراه است و توجه‌اش به تاریخ طنز و طرح با روایت‌های اجتماعی گره خورده است.»

در ادامه جلسه، پورنصر یکی از دوستان قدیمی مفتون امینی به بیان خاطرات مشترک‌شان پرداخت.

قلمروی شعر نیمایی، موفق‌ترین دوره شاعری مفتون

در ادامه جلسه علیرضا طبایی بخش‌های از یاداشتی را که نوشته بود، خواند. در این یاداشت آمده است: «حدود 50 سال پیش شعری از آقای امینی خواندم که لحنی حماسی و زبان فقید شعرش مرا برانگیخت. شعر «توسن» را با اشتیاق خواندم و از همان زمان نام یدالله امینی که در شعر مفتون تلخص می‌کرد در ذهنم رسوخ کرد و در جستجوی آثار دیگر او برآمدم...


تقدیر از «مفتون امینی» در 90 سالگی



همان سال‌هایی که من آثار خود را در صفحات ادبی هفته نامه‌ها و ماهنامه‌ها منتشر می‌کردم و عطش سیری‌ناپذیری برای مطالعه شعر داشتم، به ویژه شعر شاعران معاصر و بخصوص در قالب نیمایی؛ امینی هم در همان‌ سال‌ها به سرودن، چاپ و نشر شعر پرداخته بود. شاید بتوان گفت ما پابه‌پای هم راه افتادیم و همگام با دیگر شاعران تا امروز پیش آمده‌ایم.

مفتون با شعر کلاسیک کارش را آغاز کرد و به چهارپاره رسید پس از آن به شعر نیمایی اقبال نشان داد. باید یادآورد شد درخشان‌ترین و موفق‌ترین دوره زندگی شاعری و شعر مفتون، سال‌های گام زدن او در قلمروی شعرهای نیمایی است.»

شعرهای امینی پر از معرفت و راز و رمز

در بخشی از مراسم فرهاد عابدی درباره مفتون امینی گفت:‌ من به شعرهای مفتون و بیش از شعرهایش به خصلت‌هایش احترام می‌گذارم. گفته‌های من رانِ ملخی برای سفره سلیمان است، اما در مجموع امیدوارم سال‌ها زنده باشد تا شعرهای پر از معرفت و راز و رمزش برقرار باشد.

هم حُسن است و هم حُسن نیست

سپس مفتون امینی در پایان مراسم بیان کرد:‌ من شعرهای مختلفی گفتم گاهی فکر می‌کنم این اتفاق هم حُسن است و هم حُسن نیست. مثل اردکی که هم در آب شنا می‌کند و هم در هوا پرواز می‌کند و هم روی زمین راه می‌رود، ولی هیچکدام از این سه را به بهترین نحو انجام نمی‌دهد، کار بنده هم همین است. در واقع آزمایش‌هایی در حوزه‌های مختلف انجام داده‌ام.


تقدیر از «مفتون امینی» در 90 سالگی



در ادامه مفتون امینی به خواندن چندی از اشعارش پرداخت. در پایان جلسه برخی از شاعران به شعر خوانی پرداختند.




۰۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن