واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: معاونت برنامه ریزی حمایت کننده مدیریت شهری است
معاون برنامه ريزي، پژوهش و فناوري اطلاعات شهرداري اصفهان گفت: نتایچ عملکرد معاونت برنامه ریزی در لحظه نشان داده نمی شود و زمان بر است.
محمود محمدي در نشست خبری اقدام و عمل اظهار داشت: معاونت برنامه ریزی که یکی از جدیدترین معاونت های شهرداریها محسوب می شود،4 مديريت دارد.
وی با اشاره به اینکه این معاونتدر دوره جديد مديريت مركز فناوري هاي نوين را هم عهده دار شده است، تصریح کرد:تلاش و هدف ما در اين معاونت مبتني بر اقدامات كارشناسي براي ارزيابي امور شهرداري است.
معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان تصریح کرد: این معاونتبه طور مستقيم با مردم در ارتباط نيست و از ساير معاونت هاي شهرداري حمايت مي كند.
محمدی با اشاره به اینکهنتايج عملكرد هاي اين معاونت در لحظه نشان داده نمي شود و زمان مي برد، خاطرنشان کرد:اين مسئله كار معاونت فناوري را بيچيده كرده است به همين دليل سعي داشته ايم در خود معاونت ارزيابي داخلي داشته باشيم.
وي ادامه داد: اميدواريم بتوانيم با وجود اينکه كمتر در ديد مردم هستيم با انجام وظايف محوله خروجي هاي خوبي به سمع و نظر مردم برسانيم.
معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان در ادامه سخنان خود با اشاره به اقدامات موثر صورت گرفته در خصوص شهر دانش بنیان اظهار داشت: روز به روز به تعداد مراکز پژوهشی که درخواست همکاری با شهرداری می دهند بیشتر می شود.
محمدی افزود: انبوه درخواست های همکاری در موضوع شهر دانش بنیان باعث شبکه سازی یکپارچه اطلاعاتی شده است.
وی تصریح کرد: اصفهان پس از تهران با وجود بیش از 30هزار مرکز آموزشی و 200هزار نفر دانشجو دومین شهر دانشگاهی کشور است که ظرفیت بالای علمی این شهر را نشان می دهد.
معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان ادامه داد: ایجاد اتاق فکر و پروژه هایی با مقیاس کوچک در حوزه های مختلف شهرداری از جمله فعالیت های صورت گرفته در این زمینه است.
محمدی با تاکید بر فعال شدن پروژه مدیریت دانش و نظام هدفمند پیشنهادات اذعان داشت:اصفهان در کنار 5 شهر دیگر به عنوان پایلوت شهر هوشمند در سطح کشور انتخاب شده است که سازمان فاوا شهرداری اصفهان به همین منظور در آن حضور دارد.
در برنامه 1400شهرداری اصفهان هدف محور و مساله محور بودن مد نظر است
معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان گفت: عمده ترین مساله در حوزه معاونت فناوری، تحول سازمانی نیروی انسانی و یکپارچگی اطلاعاتی است.
محمدی ادامه داد: 2 رویکرد کنترل عملیاتی برای مدیریت پروژه ها و کنترل استراتژیک برای ارزیابی عملکرد و تعیین شاخص ها در معاونت فناوری در نظر گرفته شده است.
وی افزود: از طریق این 2 رویکرد مشخص می شود که اقدامات و عملکردهای شهری به چه سمت و سویی حرکت می کند.
وی خاطر نشان کرد: در برنامه 1400شهرداری اصفهان هدف محور و مساله محور بودن را مدنظر قرار داده است که باید در یک سیر نظام هدفمند مسائل اقتضایی مشخص شود.
معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: به طور مثال در سال های گذشته جهش بسیاری در سطح برنامه های فرهنگی داشته ایم که در مراحل بعدی باید به سرمایه گذاری و بدنه سازی در این حوزه نیز توجه شود.
محمدی در ادامه با اشاره به اینکه سنتی بودن از 2 منظر مطرح می شود، اظهارکرد: اول استفاده از سیستم های بروز نشده کلی و دوم ارزش گذاری های شهرسازی است .
وی افزود: در همین راستا شهر هوشمند را به بخش الکترونیکی، فرهنگی، اقتصادی و نهادی تقسیم می کنند که لازم است در آن برای ارتقا کیفیت خروجی مقیاس های زمان، هزینه و دقت رعایت شود.
معاون پژوهش، برنامه ریزی و فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان تصریح کرد:عده ای گمان می کنند برنامهریزی امر جدیدی است در حالی که قدمتی کهن به اندازه میدان نقش جهان دارد پس هیچ کس نمی تواند دلیلی بر بیهوده ساخته شدن آن بیاورد.
وی خاطر نشان کرد : دانش بسیار بالایی در حوزه برنامهریزی داریم .
محمدی با اشاره به توسعه پایدار شهر تصریح کرد: وجود دانشمند در علوم مختلف موید این است که از سال ها پیش در زمینه توسعه پایدار پیشگام بوده ایم.
وی انجام کار خوب و ارزیابی آن را دو رکن اصلی در حوزه برنامهریزی دانست و بیان کرد: باید به دنبال تبدیل مونولوگ به دیالوگ باشیم.
وی افزود: پیش از این مسیر توسعه شهری درست نبوده چرا که بر اساس آمارنامه شهرداری در سال های گذشته 100روز هوای پاک نداشته ایم.
معاون پژوهش ، برنامه ریزی و فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان ادامه داد: در برنامه های قبلی سرعت اجرا زیاد بوده بدون آن که نسبت به آن آسیب شناسی در حوزه هایی همچون محیط زیست و مصرف سوخت صورت گیرد که نتیجه اش فراگیر شدن سرطان در سطح شهر است.
وی تاکید کرد: ارزیابی عملکرد شهرداری به تلاش این نهاد برای ایجاد هوای پاک برمی گردد نه خیابان هایی که می سازد.
فقط یک امضا برای تایید ساخت لازم است
محمدی افزود: در خصوص اصل فرم های اداری ساخت و ساز و روند اداری آن برای تایید ساخت و یا جواز خاکبرداری باید گفت که تمامی مراحل پیچیده گذشته حذف و تنها به یک امضا نیاز است.
وی با بیان اینکه این فرم اداری تنها به امضا معاونت خدمات شهری نیاز دارد افزود: البته امضا مهندس ناظر برای خاکبرداری یا موارد دیگر در این فرم الزامی است زیرا باید مهندس ناظر از وضعیت محل مورد نظر آگاه بوده و اقدامات ایمنی را رعایت کند.
استفاده بهینه از ظرفیت های علمی شهر
معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان در خصوص تحقق آرمان شهر دانش بنیان گفت: درخصوص تحقق این آرمان تفاهم نامه هایی با معاونت های علمی و پژوهشی دانشگاه های مختلف بسته شده که شبکه علمی خوبی بین دانشگاه ها و شهرداری ایجاد شده است.
محمدی با بیان اینکه اصفهان اولین شهر دانشگاهی کشور است اضافه کرد: این همکاری باعث شده تا از ظرفیت عظیم نیروهای علمی شهر استفاده بهینه ای شود و با تشکیل اتاق های فکر در زمینه های مختلف بوسیله دانشگاهیان و معاونتهای مختلف شهرداری امیدواریم حرکت مثبتی در راستای توسعه علم داشته باشیم.
وی ضمن اشاره به اینکه اصفهان و پنج شهر دیگر در لیست پایلوت شهر های هوشمند قرار دارند افزود: با جهت گیری مناسب در این مسیر می توان اقدامات مناسبی در ترویج علوم انجام داد.
در تحقق برنامه اصفهان ۱۴۰۰ مصمم هستیم
معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه در تحقق برنامه اصفهان 1400 مصمم هستیم اذعان کرد: در این زمینه در ۲ بعد عملیاتی و استراتژیک نظارت هایی انجام می شود.
محمدی ضمن بیان اینکه نظارت عملیاتی به معنای پیشرفت کارها از لحاظ کمی است خاطر نشان کرد: پیشرفت عملیاتی قسمتی از پیشرفت پروژه است که قابل ملاحظه باشد مثلا در احداث یک خیابان چگونگی انجام کار، مدت زمان کار، طراحی، نگهداری و تجهیز در حوزه کنترل عملیاتی است.
وی ارزیابی شاخص ها را دشوار ترین نوع ارزیابی دانست و گفت: در پایان ساخت یک خیابان شاخص سطح معابر افزایش خواهد یافت و بعد باید ارزیابی کرد که افزایش این شاخص چه مقدار به بهبود ترافیک کمک کرده است.
تشکیل اتاق فکر برای حل مشکلات
معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان گفت: حوزه معاونت پژوهش با نهادهای شناسنامه دار و دارای تابلو در ارتباط است و تعامل با سازمان های مردم نهاد به عهده معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری است.
وی با اشاره به اجرایی شدن طرح شورایاریها در برخی شهرها افزود: در اصفهان به دنبال اجرایی شدن این طرح بودیم که متاسفانه به دلیل برخی ملاحظات سیاسی و امنیتی در حال حاضر مسکوت مانده است.
معاون پژوهش،برنامه ریزی و فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان تصریح کرد:برخی نیازها را باید به شیوه ای دیگر تامین کرد.گاهی مسائل آنقدر پیچیده است که نیاز به تشکیل اتاق فکر است و گاهی می توان موضوعات را درقالب پایان نامه های دانشجویی تعریف کرد.
وی خاطرنشان کرد: در همین رابطه باتوجه به قوانین قراردادهایی کمتر از 20میلیون تومان با پژوهشگران بسته می شود تا ضمن انجام پروژه های شهری از فعالیت های علمی حمایت مادی و معنوی شود.
سازمان فاوا قوی ترین مراکز آموزشی شهر
محمدی تصریح کرد: مرکز فاوای شهرداری اصفهان از قوی ترین و پویاترین مراکز آموزشی شهر است که استاندارد های لازم در زمینه مدیریت برنامه ریزی و فنی و حرفه ای را داراست.
وی خاطرنشان کرد: مراجعه کنندگان به این مرکز بیش از 300هزار نفر بوده که پس از آموزش در رده های بالای مدیریتی کشور مشغول به کار می شوند.
معاون پژوهش، برنامه ریزی و فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان اذعان کرد:. جهت گیری کلی این مرکز ایجاد شهر هوشمند است که اگر به این نتیجه برسیم که بخش خصوصی از عهده آن برمی آید آن را واگذار می کند چون شهرداری به این مرکز نگاه اقتصادی ندارد.
منبع : جوان آنلاين
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]