واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: گزارش پانا از نشست خبری جشن سینما بلای خاصی سر جشن حافظ نیامد /هنرمندان دنبال دردسر نیستند کمال تبریزی دبیر جشن خانه سینما با اشاره به حواشی جشن حافظ گفت: به نظر من بلای زیادی سر جشن حافظ نیامد. تجربه اولیهای بود که از آن عبور کردیم و امیدوارم برای جشن ما اتفاق نیفتد. البته برای ما نحوه برگزاری جشن بیشتر اهمیت دارد و میدانم آنقدر شعور و همراهی در اهالی سینما هست که ما را دچار چنین دردسری نکند.
۱۳۹۵ دوشنبه ۱۸ مرداد ساعت 23:49
به گزارش خبرنگار فرهنگی پانا،عصر امروز نشست خبری جشن سینما با حضور کمال تبریزی دبیر جشن و بیژن میرباقری دبیر اجرایی و منوچهر شهسواری مدیر عامل خانه سینما در سالن سیف الله داد خانه سینما برگزار شد.
در بخشی از این نشست کمال تبریزی دبیر این رویداد هنری گفت: ما به دنبال آن هستیم برای نخستین بار دبیرخانه دائمی جشن خانه سینما تأسیس میشود و امیدواریم بتوانیم کمیتهای تخصصی با کمک مدیرعامل و هیات مدیره خانه سینما تشکیل دهیم تا بر روی آییننامههای جشنهای قبلی نظر بدهند.
وی با اشاره به این مطلب که سعی داریم در فاصله زمانی قابل قبولی به آییننامهای دقیقتر برسیم اظهار کرد: آیین نامه جشن هر ساله با توجه به شرایط تغییراتی جزئی داشته است، باید تلاش کنیم شکل داوری خانه سینما با جشنوارههای دیگر تفاوت داشته باشد، به این معنا که بتوانیم به سمت نظرسنجی برویم، همچنین نخبگان و اندیشمندان خارج از سینما نیز در چرخه داوری حضور داشته باشند.
این کارگردان با تاکید بر این موضوع که معمولاً جشنوارهها با یک هدفگذاری داوری میکنند اما ما باید تلاش کنیم نظرات جامعه را تجمیع کرده و برآیند آن نظرات را همراه با رأی اعضای خانه سینما داشته باشیم؛ گفت: بنابراین انتخاب جوایز این جشن لزوماً نباید شبیه جشنوارههای فجر باشد بلکه باید چکیدهی نظرسنجی از مجموعه نسبتاً بزرگی از خانواده سینما و افراد نخبه باشد چون با این شیوه متوجه ذائقهی عمومی جامعه نسبت به سینما میشویم و این رویه را برای احترام به مخاطب پیگیری میکنیم چون اجازه میدهیم نظرات گوناگون لحاظ شود..
دبیر هجدهمین جشن خانه سینما یادآور شد: لازمه این امر این است که سازمان سینمایی، انجمن سینماداران، شورای عالی تهیهکنندگان نیز کمک کنند شرایطی نیز ایجاد کنیم تا افراد منتخب در طول سال فیلمها را در سالنهایی مناسب ببینند تا دیگر برای رأیگیری نیازی به نمایش فیلمها نداشته باشیم که امیدواریم از سال آینده این رویه اجرایی شود.
تبریزی در بخش دیگری از این نشست به برخی تغییرات آیین نامه جشن سینما اشاره کرد و افزود: بعضی موارد همچون دورههای گذشته است مثل اینکه بازه زمانی تغییری نکرده، حتماً همه فیلمها پروانه نمایش سینمایی دارند و همه اکران عمومی شدهاند اما برخلاف سالهای گذشته در این دوره از جشن حدود 300 داور در مرحله اول همراه ما هستند و در نهایت با 470 نفر گزینش اصلی صورت میگیرد.
وی ادامه داد: هرچه تعداد داوران بیشتر شود، میزان لابی کمتر خواهد شد به شرط اینکه آن افراد به طیفهای مختلف تعلق داشته باشند ،در 12 رشتهای که داوری انجام میشود هرکدام از اصناف 25 داور را برای مرحله اول معرفی کردهاند.
کارگردان لیلی با من است در ادامه با اشاره به شکل آکادمیک برگزاری جشن سینما گفت: ما آکادمی بومی شده خودمان را خواهیم داشت زیرا سینمای مستقل خود را داریم و نباید جشن سینمای ایران را با جشنهای مشابه دیگر در بقیه کشورها مقایسه کنیم، همچنین امسال برخلاف دورههای گذشته داوران را وادار نمیکنیم که حتماً همه فیلمها را ببینند. حضور و غیاب هم نداریم اما از آنها میخواهیم حتماً باشند. فیلمها را ببینند و نظرات دقیقی بدهند.
دبیر جشن خانه سینما در ادامه با اشاره به این مطلب که به داوران اصناف توصیه می کنم به 5 نامزد رای بدهند؛اظهار کرد: من به دوستان توصیه می کنم حتماً به 5 نفری که میتوانند رأی بدهند، رأی بدهند و تعداد آرا را کم نکنند.
کارگردان «فرش باد» در بخش دیگری از این نشست درباره اعتراضات بعضی اصناف به دلیل تغییرات آییننامهی جشن امسال گفت: این اعتراضات طبیعی است. خوشبختانه این مخالفتها باعث شد تشریک مساعی کنیم و به نتایج بهتری برسیم. حضور موافق و مخالف در هر جریان نیز نشان دهندهی سرزنده بودن آن است..
تبریزی خاطر نشان کرد: از اعتراضات خوشحالیم زیرا نشان میدهد جامعه اصناف سینمایی نسبت به مسائلشان بیتفاوت نیستند و خوشبختانه بعد از گفت وگو به نتایج خوبی رسیدیم،البته بعضی اصناف معتقدند بهتر است هزینه برگزاری جشن صرف حل مشکلات معیشتی یک سری از هنرمندان شود، این مشکلات هست اما اگر خود سینما را زنده نگه نداریم، مشکلاتمان بیشتر میشود. ما برای حل مشکل بیکاری و دیگر مسائل سینما باید بتوانیم سینما را بهتر معرفی کنیم و تواناییهایش را نشان دهیم و با این شیوه میتوانیم همکاری دیگر ارگانها را جلب کنیم..
وی ادامه داد: سینما همان اندازه که به تولیدات خوب نیاز دارد، نیازمند ویترین خوب هم هست و برگزاری جشن خانه سینما به نوعی عرضه کردن تولیدات سینمای ایران است. این رقابت را نباید فراموش کنیم چون دچار سستی میشویم..
این کارگردان همچنین درباره حواشی ایجاد شده در جشن حافظ و احتمال مجدد این اتفاقات گفت: به نظر من بلای زیادی سر جشن حافظ نیامد. تجربه اولیهای بود که از آن عبور کردیم و امیدوارم برای جشن ما اتفاق نیفتد. البته برای ما نحوه برگزاری جشن بیشتر اهمیت دارد و میدانم آنقدر شعور و همراهی در اهالی سینما هست که ما را دچار چنین دردسری نکند،زمانی که آن حاشیهها به وجود آمد احساسم این بود که نباید خیلی به آن واکنش نشان دهیم و معتقدم با دقت و همفکری میتوانیم به مسائل جدی سینما فکر کنیم زیرا آن حاشیهها مسائل جدی سینما نبود. کار ما این است که به فکر تولید و رونق چرخهی سینما باشیم.
وی همچنین درباره صیانت داوری این رویداد هنری گفت: یکی از راههای لو نرفتن نتایج این است که تعداد اعضای شورای صیانت کم باشد، به همین دلیل سه نفر اعضای این شورا را تشکیل میدهند. هرچند بعضی از دوستان معتقد بودند که امسال تعداد این اعضا را افزایش دهیم اما ما مخالف بودیم.
به گزارش پانا؛ در ادامه این نشست بیژن میرباقری دبیر اجرایی جشن خانه سینما نیز توضیح داد: در آییننامه امسال منعی برای حضور داوران در جشن خانه سینما نیست یعنی داوران میتوانند خودشان هم فیلم داشته باشند؛ همچنین برای برقراری عدالت بیشتر تمام سانسهای نمایش به تهیهکنندگان و داوران اطلاع داده میشود و قرار است فیلمها در سینما کانون که از نظر فنی تأیید شده است از 21 مرداد ماه نمایش داده شوند.
تبریزی نیر در ادامه عنوان کرد: از آنجا که تعداد داوران افزایش یافته است، رأی دادن کسی به خودش تأثیر چندانی در نتیجه نهایی نخواهد داشت..
میرباقری همچنین درباره مکان برگزاری جشن نیز گفت: هنوز به نتیجه قطعی نرسیدهایم اما به هر حال به سالنی با گنجایش بیش از 2 هزار نفر نیاز داریم.
وی همچنین درباره پخش آنلاین برنامه جشن نیز اظهار کرد : یک سری سایتها این درخواست را داشتهاند اما از آنجا که ممکن است آورده مالی برای خانه سینما داشته باشد، نپذیرفتهایم.
در همین ارتباط منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما نیز یادآور شد: با «فیلمنت» گفت وگو کردهایم و قرار است با فاصلهای کم از طریق شبکه وی او دی مراسم را پخش کنیم.
میرباقری همچنین درباره برپایی دیگر جشنهای خانه سینما گفت: امسال نیز همچون سالهای گذشته 5 جشن داریم و در کنار جشن بزرگ سینمای ایران، آیین بزرگداشتها، جشن انجمن مستندسازان، جشن فیلم کوتاه و جشن انیمیشن را هم خواهیم داشت. البته تولیدات انیمیشن امسال خیلی کافی نبوده بنابراین شورای سیاستگذاری تصمیم جدی در این باره خواهد گرفت..
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]