واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: پیشگیری از جرم فناوری نوین میخواهد
فرمانده ناجا برضرورت استفاده از فناوريهاي نوين و تجهيزات الكترونيك براي بازدارندگي و پيشگيري از وقوع جرم تأكيد كرد.
سردار حسين اشتري در حاشيه نشست تخصصي رؤسا و معاونان پليس پيشگيري ناجا درباره تهديدات اخير سخنگوي داعش مبني بر بمبگذاريهاي مهيب در نقاط مختلفي از تهران به خبرنگاران گفت: وضعيت امنيتي در كشور و پايتخت بسيار خوب است و دستگاههاي امنيتي و نظامي ما از امنيت خيلي خوبي برخوردار هستند، اما گاهي در فضاي مجازي اخباري منتشر ميشود كه پايه و اساسي ندارد و جعلي است.
وي همچنين در پاسخ به سؤالي درباره راهاندازي معاونت زنان در نيروي انتظامي گفت: در حوزه بانوان نيروي انتظامي در سراسر كشور مشاور امور بانوان دارد و ما مدتهاست كه موضوعات اين حوزه را از طريق اين مشاوران پيگيري ميكنيم.
فرمانده ناجا درباره راهاندازي پليس اطفال نيز گفت: موضوع پليس اطفال در قوه قضائيه و كميسيونهاي مجلس شوراي اسلامي در حال بررسي است. اما در حال حاضر نيز اگر تماسي با پليس گرفته شود و گزارشي درباره افراد خردسال داده شود، موضوع با جديت تمام پيگيري ميشود. در مورد پليس اطفال نيز اگر ابلاغي به ما بشود، حتماً آن را اجرا خواهيم كرد.
سردار اشتري درباره جمعآوري متكديان هم گفت: مسئوليت اصلي اين كار با دستگاههاي ديگر است، اما ناجا به عنوان عضوي فعال در اين طرح حضور دارد و با ديگر دستگاهها همكاري ميكند. تصميم بر اين شده تا كودكان و افرادي كه در اين طرح جمع ميشوند در اختيار خانوادههايشان قرار بگیرند و از آنان حمايتهاي لازم انجام شود تا هرچه زودتر به جامعه بازگردند. البته ميان افرادي كه دستگير شدهاند، تعدادي از اتباع غيرمجاز ديگر كشورها بودند كه اقدامات لازم در مورد آنان انجام خواهد گرفت.
درباره آتشسوزيهاي اخير
سردار اشتري در پاسخ به سؤالي درباره وقوع حريقهاي گسترده در نقاط مختلف كشور كه در ماههاي اخير اتفاق افتاد گفت: ناجا در اين خصوص گزارشي ارائه كرده است و آن را به قوه قضائيه و شوراي عالي امنيت ملي ارسال خواهيم كرد. وي درباره اينكه آيا موردي از تعمد در اين باره گزارش شده، گفت: ما تاكنون به چنين موردي نرسيدهايم اما مرجعي كه بايد به اين موضوع رسيدگي كند، قوه قضائيه است البته تمامي اين موارد قابل بررسي هستند.
پليس ايران بايد حرفهاي باشد
وي با تأكيد بر اينكه پليس ايران بايد پليسي حرفهاي باشد، گفت: در همين راستا قرارگاه جهادي تربيت و آموزش در ناجا راهاندازي شد و اقدامات مختلفي در دستور كار قرار گرفته است. پليس حرفهاي اولويت ناجاست و بايد بوميسازي براساس نياز پليس در شهرستانها و استانها احيا شود. وي با تأكيد بر ضرورت استفاده از فناوريهاي نوين و تجهيزات الكترونيك براي بازدارندگي و پيشگيري از وقوع جرم گفت: به عنوان مثال در بانكها و طلافروشيها كه مجهز به دوربين هستند، اگر سرقتي رخ دهد با استفاده از اين دوربينها راحتتر ميتوان پرونده را پيگيري كرد.
وي با اشاره به فعاليت واحدهاي مشاورهاي در كلانتريها خاطرنشان كرد: هم اكنون 800 كلانتري ما به مراكز مشاوره مجهز شدهاند و 70 درصد از عملكرد اين مراكز نيز به مصالحه و سازش ختم شده است. اشتري به هماهنگي و تعامل خوب نيروي انتظامي با قوهقضائيه اشاره كرد و گفت: دستگاه قضا دستورات خوبي را داشته و ما نيز بايد از اين فرصت استفاده كنيم تا چنانچه خلأ و مشكلي وجود دارد آن را به مسئولان منعكس كنيم و خوشبختانه افرادي كه در رأس قوهقضائيه هستند، اهتمام جدي در رسيدگي به پروندههاي قضايي در سراسر كشور دارند.
ايجاد سامانه پيامكي براي آگاهسازي صاحبان پروندههاي پليسي
رئيس پليس پيشگيري نيروي انتظامي از ايجاد سامانه پيامكي براي آگاهسازي صاحبان پروندههاي پليسي از مراحل رسيدگي پروندههايشان در مهر امسال خبر داد.
سردار محمد شرفي در حاشيه همايش پليس پيشگيري گفت: با راهاندازي اين سامانه ديگر نيازي به مراجعه فيزيكي شاكي و متشاكي، اتلاف وقت و تحميل هزينههاي جانبي براي آگاهي از سير پرونده نيست.
وي همچنين از ايجاد سامانه 49 قانون آيين دادرسي كيفري براي نظارت، اشراف و دسترسي مستقيم دادستانها به اطلاعات مراجعان خبر داد.
سردار شرفي گفت: وقتي نام فردي در اين سامانه ثبت شود، دادستان ميتواند با اشراف بر مشخصات هويتي آن فرد بر روند عملكرد موضوع به طور كامل نظارت كند. وي افزود: دادستان ميتواند فرصت قرارداد تحتنظر با وكيل را براي فردي كه نياز به وكيل دارد، فراهم كند. سردار شرفي گفت: اگر فرد به مراقبت، درمان و دارو احتياج داشته باشد يا بخواهد به خانوادهاش اطلاع دهد كه كجاست و به چه اتهامي تحتنظر است، شرايط انجام همه اين موارد با ايجاد اين سامانه در كلانتريها مهيا شده است.
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]